Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Xardas... czyim wybrańcem?

(1/11) > >>

Smoke:
Witam.
Po pewnym czasie grania w G3 i zebrania artefaktów, usłyszałem od Xardasa przedziwne słowa. Zabić króla, Zubena i zniszczyć artefakty? A potem samemu odejść w nieznane? Po za tym, Xardas wspomina nam coś o Adanosie. Ale nie uważacie że to śmieszne? Najpierw sługa Innosa, potem Nekromanta, a na koniec Mag Wody. To co mi się najbardziej w tym wszystkim podoba, jest to, że Xardas jest właściwie niezależny.
Sam wybrał sobie boga, jakiemu chce służyć. Uważa swoje decyzje za słuszne i postępuje tak, jak chce. Dlatego właśnie motyw Xardasa w G3 jest jednym z fajniejszych wątków.

A co wy sądzicie o naszym starym " szakalu ", jak to go nazwał Pyrokar... pozdro!

Simon:
Ja osobiście zawiodłem się postawą Xardasa w G3. Po super zakończeniu filmikiem GII miałem nadzieję na prawdziwą walkę między Bezimiennym a magiem. Jakby nie było Xardas zdradził i wykorzystał naszego bohatera więc taka kolej rzeczy byłaby bardziej stosowna. Oczywiście brałem pod uwagę, że w końcu się pogodzą ale nie, że to nastąpi po krótkiej wymianie zdań już przy pierwszym ich spotkaniu...
Oprócz tego zawsze uważałem Xardasa za prawdziwego Nekromantę, ewentualnie maga który nie jest związany z żadnym z Bogów i chce dla siebie uzyskać jak największą moc, ale nigdy nie podejrzewałbym go o kontakty z Adanosem...

Rogal_NoName:
Byłem troche wkurzony na twórców!! Chociaż zawsze uważałem że w końcu coś bedzie z nim  Był już od 1 części jakis "inny". Ale żeby taka okrutna zdrada jak go zobaczyłem 1 raz w G3 to myślałem że go tak okopie i jeszcze ten jego spokojny głosik!  Wysłuchałem go do końca i nie chciałem już go więcej widzieć. Szkoda bo w G1 i w G2 zawsze pomagał i nawet raz uratował życie Bezimiennemu:/ Jednak już w G3 dostał swoją karę ode mnie!

_Snopek_:
A ja się nie zawiodłem na Xardasie ani trochę gdyż spodziewałem się takiego właśnie wątku po jego osobie.
Trzeba zaznaczyć duże podobieństwo miedzy nim a naszym bohaterem, jest wolny i wierzy w kogo chce ( sam nam to mówi na statku "Nie jestem bardziej posłuszny Beliarowi niż ty Innosowi), oraz tak samo jak my robi to co trzeba zrobić i tyle. W GI wiedział on już od nas dużo więcej i myślę że już wtedy miał na celu zakończenie wojny bogów, a moc smoka ożywieńca była mu do tego potrzebna ( dlatego niejako nas wykorzystuje lecz zabijając smoka ożywieńca zostały niejako usmażone dwie pieczenie na jednym ogniu ).
Dlaczego sprzymierzył się z orkami i zrobił taki bałagan. Otóż nie miał innego wyjścia gdyż pomocy ze strony Rhobara jako mag renegat nigdy by nie otrzymał, więc pozostał mu sojusz z orkami którzy w pełni wykonują jego polecenia.

Xardas prowadzi nas od początku rozgrywki dlatego bardzo go cenie gdyż bez niego daleko byśmy nie zaszli, w g 3 nie narzuca nam swojej woli co jeszcze bardziej podwyższa jego notowania u mnie.

Rogal_NoName:
W sumie masz racje   Ja bardzo chciałem żeby w G3 odgrywał jakąś dobrą postać. Widocznie tak chcieli twórcy i nic na to nie poradze. Zgadzam sie z tobą w tym że w G1 i w G2 odgrywał bardzo ważną postać a jednocześnie taką tajemniczą:D Ciekawie opowiadał i prowadził przez fabułe poprzednich części. Teraz w G3 tak często go nie spotykamy i jest ważny ale nie aż tak jak w poprzednich odsłonach:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej