Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Na drodze ku zrozumieniu - Rieux i Gillen
Kenshin:
- Niech wam Ventepi w dzieciach wynagrodzi i powodzenia!
Krzyknął radośnie, gdyż para przyszłych łowców uratowała mu życie! Następnie Wacław udał się do swojej chatki oczekując rozwiązania sprawy.
Wędrowaliście chwilę i w końcu dotarliście na skraj lasu a na otaczającej go polanie zauważyliście dwa piękne młode jelenie, które pasły się na niej.
2x Jeleń
// Zwierzęta oddalone są od was na 20m stoją tyłem do was, więc nie wyczuły żadnej obecności.
Rieux:
Jeleń to zdecydowany król puszczy. Ze swoim porożem, wyglądającą jak majestatyczna korona. Zastanawiałem się dlaczego ludzie chcą mieć ich poroża. I wytłumaczyłem sobie to wtedy. Ludzie chcą pokazać, że są silniejsi od natury, dlatego wysyłają tam myśliwych. Co jest absurdalnie śmieszne, bo pokazują że to ich pieniądze są silniejsze, a nie oni. Za to myśliwi to co innego.
- Wydaję mi się, że nas nie zauważyły. Ruszajmy się dalej trochę ciszej. Mimo że są piękne, pozostają niebezpieczne - powiedziałem i ruszyłem ciszej dalej.
Kenshin:
Jelenie nie zdawały sobie sprawy z waszych poczynań do czasu aż coś ich nie wypłoszyło. Para pięknych zwierząt zerwała się nagle pędząc przed siebie i całkowicie zapominając o świecie. Jelenie zniknęły w gęstwinie uciekając przed zagrożeniem, jednakże Wy jeszcze nie wiedzieliście z czym macie do czynienia.
Rieux:
Coś przepłoszyło jelenie. Pierwsze co mi wpadło na myśl to jakieś drapieżniki. Jednak sytuacja mogła być powiązana ze sprawą opisaną przez Wacława. Nie miałem już na myśli spłoszyć jeleni, więc stawiałem kroki pewniej. W międzyczasie wyciągnąłem broń i tarczę. Zerknąłem na Gillena.
- Oho. Chyba znaleźliśmy rozwiązanie naszej zagadki, szybciej niżbyśmy chcieli. Przygotuj się, możliwe iż będziemy walczyć. - powiedziałem mając nadzieję, że ta sytuacja nie ma żadnego związku z czarną rudą. Takie spotkanie mogłoby nie być zbyt przyjemne.
Kenshin:
Z lasu wybiegły dwie paskudne bestie, a były to wypaczone krestoszczury, które widząc uciekające jelenie rzuciły się na was. Widocznie pomyślały, że jesteście łatwiejszym celem, jednakże żeby przyspieszyć swoje zwycięstwo i zacząć ucztę jeden z nich splunął kwasem w stronę Rieuxa.
2x wypaczony kretoszczur
// Znajdują się 6 metrów od was. Jeden z nich splunął kwasem w stronę Reiuxa masz mało czasu na reakcje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej