Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Związany paktem #5

<< < (3/10) > >>

Izabell Ravlet:
Natychmiast przystanęła. ÂŚpiew nie był czymś, czego spodziewała się w środku dżungli. Zaczęła się przysłuchiwać, by określić skąd dochodził dźwięk. Dobyła miecza i oznaczyła jedno z okolicznych drzew, w ten sposób, by wyróżnić kierunek, w którym do tej pory zmierzała.
Po tych przygotowaniach elfka ruszyła w stronę śpiewu, wolniej niż dotychczas, ale z niemniejszą uwagą obserwując otoczenie. Nie mogła przecież zignorować innych sygnałów, jakie mogły dochodzić z dziczy.

Hope:
Po przedarciu się przez gęste zarośla dotarłaś do strumyka, przy którym bawił się piękny elf, wesoło sobie podśpiewując.

Izabell Ravlet:
Gdy zbliżała się do źródła dźwięku, Izabell zapewne zaczęła słyszeć lepiej. Wesoły charakter piosnki mógł ją nieco zbić z tropu. Ale to nic, w porównaniu z tym, co ujrzała. Elf!
- Co... - wypaliła z siebie bez zastanowienia, najwyraźniej czując się nazbyt pewnie przy osobie tej samej rasy.
Próbując wybrnąć z sytuacji, kontynuowała:
- Co elf robi w środku dżungli?

Hope:

Elf spokojnie odwrócił się spoglądając na Izabell przez ramię. - Myję twarz siostro. Co ciebie sprowadza w sam środek dżungli?

Izabell Ravlet:
- Och, pytałam ogólniej - odparła szybko, lekko się uśmiechając, by ukryć zakłopotanie. - Poza tym jesteś zaskakująco spokojny, jak na kogoś w środku dżungli. Ja czuję się tu tak niepewnie... Zdecydowanie wolę zwykłe lasy.
Westchnęła, bacznie obserwując elfa. Może to jakiś bandyta i za mną skrada się już drugi, by..., pomyślała, ale szybko odrzuciła tą myśl. Bandyta w takim miejscu raczej nie miałby zbytnio szansy na zarobek czy cośtam.
Skupiła się na tym, co wie o swoim celu, by możliwie jak najogólniej odpowiedzieć mężczyźnie.
- Pewna bliska mi osoba poprosiła mnie o sprawdzenie pewnego miejsca, możliwe że w najbliższej okolicy. To ma być jakieś pogorzelisko czy pobojowisko, lub coś podobnego. Nie mówi ci to czegoś przypadkiem? - zapytała.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej