Tereny Valfden > Dział Wypraw
Kojący dotyk Enart. Wartownik Eharus
Canis:
- Gdybyś miał rozwiązywać zagadki Jacka Latarni 6 chorych zagadek, też byś latał i zapomniał o takich szczegółach. Poza tym, zawsze się o czymś zapomni... I nie mądry ani oświecony...
Gdy zeszliście w dół, dojrzeliście ciekawą długą salę, w której stały cztery stoły zaś na nich były formy ze stali. Nad stołami były drewniane wyciskarki z nałożonymi formami. 3 stoły były puste, zaś na czwartym była czerwona kryształowa płyta równo ścięta w kształt prostokąta. W jej wnętrzu była wymalowana dziwna postać...
<huh> - Tylko to wymalowało się na twarzy Salazara...
Silion aep Mor:
- Ej... To nie były drwiny, człowieku, ja nawet w 1/10 nie wiem tego co ty... - mężczyzna rozejrzał się po sali. Tak, wyraźnie byli na miejscu, sala wyglądała niczym prawie zautomatyzowana hala produkcyjna a w jednej z foremek leżał ich chwilowy cel. Tablica z wojownikiem Eharusem. Nachylił się nad stołem wraz z towarzyszem i patrzył się na przedmiot. - Cóż... Bardzo... Cukierkowa i tulaśna karta... Ech, co ja gadam, strasznie oczojebny wzorek. Chociaż ta postać wygląda conajmniej interesująco. Bierzemy to? Hmm... My mamy to oddać temu z mieczem czy możemy sobie wziąć?
Canis:
Nazwa: Kryształowa tablica: Wojownik Eharus
Opis: Różowa, kryształowa tablica z zaklętym potworem: Wojownik Eharus. Karta służy do gry w Antreve. Jest to Karta Potwora. Typ karty: rzadka. Tablica jest w kształcie prostokąta 10 na 15 centymetrów i waży pół kilograma.
- Możesz ja wziąć. Najlepiej zachowaj ją. Poszukiwaczowi musimy pokazać. Nie chciał jej zabierać, tylko wydostać stąd. Właściwie możemy już wracać. Głupio to wygląda, ciekawe jak wygląda po użyciu ta karta i jak się je aktywuje.
Silion aep Mor:
- Tylko dlaczego jemu tak bardzo zależy by ją stąd wydobyć? Hmm? - mruknął wciąż spoglądając na tablice. - Ty napewno jej nie chcesz? - zapytał wyciągając ją z formy.
//Pozyskuje:
Nazwa: Kryształowa tablica: Wojownik Eharus
Opis: Różowa, kryształowa tablica z zaklętym potworem: Wojownik Eharus.
Karta służy do gry w Antreve. Jest to Karta Potwora. Typ karty: rzadka.
Tablica jest w kształcie prostokąta 10 na 15 centymetrów i waży pół kilograma.
Canis:
- Nie, póki co jest to pierwsza tablica jaką znajdujemy, muszę sprawdzić zapiski o Antreve, wtedy zorientujemy się co dalej... Ty możesz szukać na własną rękę, może coś z tą tablicą zrobisz.
Powiedział podchodząc pod otwór w suficie. Wyciągnął ręce do góry i wyskoczył w górę. zawisł na dłoniach i powolnie podciągnał się w górę wychodząc na zewnątrz, do magazynu gdzie znaleźli obrazy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej