Autor Wątek: Konno przez świat. Wycieczka w góry.  (Przeczytany 9558 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 2475
  • Nikt nic nie słyszał...
    • Karta postaci

Odp: Konno przez świat. Wycieczka w góry.
« Odpowiedź #60 dnia: 24 Lipiec 2015, 16:43:43 »
Maurenka otworzyła oczy i ziewnęła. Zauważyła, że cały czas jest wtulona w krasnoluda. Nie pamiętała momentu, w którym zasnęła, ale musiała przyznać, że spało jej się bardzo dobrze. Spojrzała na twarz Siliona, która miała łagodny wyraz. Armin pocałowała go delikatnie w policzek i przytuliła się do niego ponownie.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • Reputacja: 1787
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 24 Lipiec 2015, 17:01:17 »
Sil z natury był leniuchem, lubił długo pospać, mimo tego czując delikatnego buziaka leniwie otworzył oczy. Spojrzał na kobietę zaspanym wzrokiem i lekko uśmiechnął się. - Witaj moja droga. Już nie śpisz? - zapytał kobietę. - O jak milutko. - skomentował gdy kobieta zaczęła się do niego tulić. Przez całą noc śniła mu się ich wspólna podróż tylko w kilku alternatywnych wersjach. Jakich? Tajemnica...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 24 Lipiec 2015, 17:01:17 »

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 24 Lipiec 2015, 17:17:18 »
- Słońce już wstało, więc chyba my też powinniśmy wstawać. - powiedziała z uśmiechem maurenka i przeciągnęła się na łóżku. - To jakie plany na dzisiaj mamy? - popatrzyła na twarz mężczyzny.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 24 Lipiec 2015, 17:39:38 »
Mężczyzna przeciągnął się na łóżku po czym wziął kobietę w objęcia. - A mi się nie chce nigdzie iść, ja bym sobie jeszcze poleżał tutaj z tobą. - uśmiechnął się szeroko i pocałował Armin prosto w usta. - A to gdzie pójdziemy zależy tylko i wyłącznie od ciebie. - dodał.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 24 Lipiec 2015, 18:02:06 »
- Poszłabym zwiedzić miasto. Zobaczyć jak wygląda w świetle dziennym. W końcu po to tutaj przyjechaliśmy. - uśmiechnęła się kobieta, wtuliła się w mężczyznę, a głowę miała na jego klatce piersiowej. - Czuję się już lepiej, więc sądzę, że taka przechadzka będzie dobrym pomysłem. - powiedziała spokojnym głosem.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 24 Lipiec 2015, 18:10:32 »
- Skoro tego chcesz to czemu nie. - uśmiechnął się o tak :) Mężczyzna pogłaskał kobietę po głowie i wyślizgnął się z łóżka, usiadł na jego krańcu i wyjął ze spodni kawałek papieru. Rozłożył i spojrzał. Podał maurence mapę miasta. - Wybierz co chcesz odwiedzić. - pogłaskał Armin po policzku.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 24 Lipiec 2015, 18:22:41 »
- Moglibyśmy pójść zobaczyć rynek oraz ratusz znajdujący się obok niego. - powiedziała maurenka patrząc się w mapę. - A potem to zobaczymy na co nam czas pozwoli. - uśmiechnęła się ciemnoskóra oddając papierek mężczyźnie. - Pasuje ci to? - zapytała.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 24 Lipiec 2015, 18:29:25 »
- To ty tutaj jesteś gościem, ja już w tym mieście wszystko widziałem. - zaśmiał się. Wstał z łóżka, w przeciągu kilku minut ubrał się i był gotowy do wyjścia. - Na dole powinno na nas czekać śniadanie.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 24 Lipiec 2015, 18:33:01 »
Ciemnoskóra również się ubrała i ogarnęła swoją fryzurę. Otworzyła drzwi i wyszła na korytarz. Powoli zaczęła schodzić w dół schodami.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 24 Lipiec 2015, 19:45:55 »
Zeszli na dół i zajęli jeden z wolnych stolików, tym razem był to stolik pod oknem. Karczmarz widząc założyciela wraz z towarzyszącą mu maurenką, przypomniał sobie o wczorajszym zamówieniu. Zażenowanie zagościło na jego twarzy co oznaczało iż zapomniał o śniadaniu dla pary. Karczma o tej porze wydawała się opustoszała bowiem na sali znajdował się tylko jakiś elf odziany w lekkie i zwiewne, zielone ubranie, refleksowy łuk gościł na jego plecach oraz długi, stalowy miecz przy pasie. Siedział w towarzystwie ludzkiej kobiety, bardzo ładnej zresztą, długie blond włosy opadające kaskadą po za ramiona, niebieskie oczy i szeroki uśmiech na ustach. Przy pasie dzierżyła jedynie srebrny miecz. Jej ręka zdobiona była dziwnymi, niebieskimi tatuażami. Same wzory skrywane były pod peleryną. Oboje zajadali śniadanie. Karczmarz w tym samym czasie wziął dwa duże jaja ścierwojada, wbił do dużej misy, doprawił solą, pieprzem, wrzucił trochę ziół i wymieszał dolewając mleka. Na patelnie wrzucił trochę masła, które pod wpływem ciepła wydobywającego się z kuchenki węglowej bardzo szybko topiło się. Masło stopiło się, wlał do naczynia mieszaninę jajek, mleka, ziół i przypraw i usmażył na pyszną jajecznicę. Rozłożył na dwie duże porcje i wyszedł z kuchni niosąc w rękach dwa talerze. Minął konsumujące towarzystwo i podszedł do was. Talerze zostały położone na waszym stole wraz ze sztućcami i chlebem. Mogliście już jeść. - Bardzo przepraszam, źle spałem i prawie zapomniałem o śniadaniu dla państwa. Czy w ramach przeprosin państwo uraczą się jakimś darmowym napojem do śniadania? Co podać? Herbata, kawa, mleko, może jakiś sok? Alkohol? Oczywiście życzę smacznego i proszę o wybaczenie. - rzekł spoglądając na maurenkę przyjaznym spojrzeniem i uśmiechając się przepraszalnie.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 25 Lipiec 2015, 12:42:34 »
- Sok wystarczy. - powiedziała z lekkim uśmiechem maurenka. Kobieta wzięła do ręki widelec i zaczęła jeść jajecznicę. Była ona dobra, o takim śniadaniu Armin mogła kiedyś tylko pomarzyć. A tu proszę: ciemnoskóra je posiłek z ukochanym mężczyzną. Dziewczynie poszczęściło się teraz w życiu. - Tak sobie myślę... Skoro znasz tą miejscowość jak własną kieszeń, to może znasz jakieś zaciszne miejsce? - spytała z ciekawości

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 25 Lipiec 2015, 13:09:48 »
- No wiesz... - mężczyzna uniósł powieke o tak  <niezdecydowany>. - Jakie tylko chcesz. - uśmiechnął się. - Jakiś pusty domek? Zaciszna, nieuczęszczana uliczka? A może jakaś jaskinia za miastem? - pytał kobiety. Zacisznych miejsc to on znał mnóstwo lecz chciał by kobieta bardziej określiła czego oczekuje, a może chciała by ją zaskoczyć?
Karczmarz tymczasem przyniósł dwie szklanki soku jabłkowego, jeszcze raz przeprosił i wrócił do swoich obowiązków.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 25 Lipiec 2015, 13:39:53 »
Ciemnoskóra dokończyła jajecznicę i wypiła trochę soku jabłkowego.
- Jaskinia brzmi nieźle. Ratusz już mnie nie interesuje. Chciałabym pójść gdzieś w jakieś mało znane miejsce. Może coś byśmy odkryli... - powiedziała z dziecięcym uśmiechem.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 25 Lipiec 2015, 13:46:26 »
Kobieta zmienna jest  <ignorant> - tak sobie rzucił w myślach. Zjadł co mial zjesc, wypil co mial do wypicia, usmiechnal sie i wstal od stolu. Zasunal za soba krzeslo, poczekal az kobieta wstanie od stolu i ruszyli do wyjscia. Na zewnatrz slonce juz wstalo, pomimo tego wulkan rzucal na miasto wielki cien. Kon stal przywiazany do plotka. - Moge zapytac skad pomysl na zaciszne miejsce?

//8:15

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 25 Lipiec 2015, 20:01:36 »
- Wiesz, że nie lubię tłumów. - powiedziała maurenka wychodząc z karczmy. - A poza tym to chciałabym pójść w jakąś nieodkrytą przestrzeń. Napewno będzie ciekawie. - uśmiechnęła się Armin.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 25 Lipiec 2015, 20:07:44 »
Co ciekawego moze byc w jaskini? Takie miejsce jedynie nadaje na randke czy cos...
Męzczyzna odwiazac konia od plotka, poglaskal go po szyi. Zwierze wygladalo dobrze. Wskoczyl na jego grzbiet po czym podal dlon kobiecie zaraz ona tez znalazla sie w siodle. - Ech... W takim razie jedzmy poszukac jakiejs jaskini, chociaz nie wiem co tam moze byc ciekawego. - rzekl. "Nawrocil" koniem, pognal go i ruszyli przed siebie, szybko przejechali waska uliczke i odbili w strone bramy miasta. Kon pedzil przed siebie wymijajac straznikow.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 25 Lipiec 2015, 21:14:39 »
Ciemnoskóra trzymała się krasnoluda. Czuła zimny powiew wiatru na swym ciele. Nie wiedziała, gdzie mogą się znaleźć, więc było to trochę ekscytujące. Maurenka patrzyła na uliczki i na ludzi, którzy szli nie wiadomo gdzie.
- W takich miejscach zawsze jest ciekawie. Jak byłam mała, z bratem chodziłam po różnych katakumbach, czy jaskiniach. I zawsze znaleźliśmy coś fajnego. A to stary pierścień albo zwykłą czaszkę. Potem bawiliśmy się w odkrywców albo wojowników. Eh... Wtedy było tak błogo i przyjemnie... - po tych słowach kobieta zamilkła przytulając się do Siliona.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 25 Lipiec 2015, 21:30:01 »
Miś tuliś Silion siedział spokojnie i przysłuchiwał się opowieści. Tak wiele przeszła... On swojego dzieciństwa już nie pamiętał pomimo iż ma dopiero lub aż 28 lat. Przejechali przez bramę. Strażnicy pozdrowili krasnoluda. - Ku chwale Ereno! Ten odpowiedział im - Teraz i zawsze. - i ruszył dalej. Mijali stajnie, maurenka akurat skończyła mówić i Sil poczuł przytulasa. Ktoś tutaj bawił się w tulisia. Gdy przejeżdzaliście obok stajni do waszych uszu doleciał fragment piosenki śpiewanej przez stajennego. - Daj mi nogę, daj mi nogę, daj mi nogę. Bo poprostu ja bez nogi żyć nie mogę... - cały utwór był wesoły i humorystyczny. Skręciliście w inną drogę niż ta którą przybyliście. - Czy ty zawsze byłaś taka otwarta, no wiesz we wszystkich tematach? - zapytal Armin lekko przepraszalnym tonem.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 25 Lipiec 2015, 21:40:03 »
Maurenka zmarszczyła lekko brwi.
- Jak to we wszystkich tematach? - spytała zaciekawiona kobieta.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 25 Lipiec 2015, 21:43:45 »
- Ech... - westchnal. - Zle ujalem w slowa. Chodzilo mi ze wiesz, tak ogolnie. - usmiechnal sie. Odwrocil sie i pocalowal kobiete w nosek. Ruszyliście przed siebie powoli w dół kamienistym traktem.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 25 Lipiec 2015, 21:43:45 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18