Tereny Valfden > Dział Wypraw
Kojący dotyk Enart. Ogrody Erosa.
Silion aep Mor:
- I co kochanie? - rzucil kasliwa uwage. Podszedl do beczki i wciaz 3 malowane kubki, wyjal z kieszeni kamyczek ktory wzial po drodze idac na statek. Stanal dumnie i krzyknal. - EJ ZALOGO! MOZE ZAMIAST PROBOWAC SIE ZABIC SPROBUJECIE COS WYGRAC? STAWIAM 20 GRZYWIEN ZE NIE ODGADNIECIE POD KTORYM KUBECZKIEM JEST TEN OTO KAMIEN! KTOS CHETNY? - usiadl na kodlodze, polozyl 3 kubeczki, pod jednym schowal kamien i pomieszal kubeczki. Rzecz jasna wszystkie kubki byly identyczne, czerwone, bez zadnej skazy.
//: TYPOWA GRA W 3 KUBKI, ZGADUJECIE POD KTORYM Z 3-CH KUBKOW JEST KAMYCZEK. WYKLADACIE 20 GRZYWIEN I JA WYKLADAM. ZGADNIESZ BIERZESZ 40, NIE ZGADNIESZ BIORE JA! WYBIERACIE NR OD 1 DO 3. NUMER KUBECZKA POD KTORYM ZNAJDUJE SIE KAMIEN LOSUJE MOJA APKA NA ANDROIDA. ;)
Evening Antarii:
-20 grzywien!- rzekła Eve kładąc monety przed Silem.
//9878-20=9858 grzywien
Silion aep Mor:
Krasnolud zgarnal grzywny na kupke obok i sam tez dolozyl 20. Zamieszal kubeczki i rzekl. - Ktory kubeczek? - zapytal. - Gdzie bedzie kamien? Pierwszy, drugi czy trzeci?
//:1037-20=1017 grzywien.
Evening Antarii:
-Hmm.... no to... może trzeci? Niech będzie trzeci ;)
Silion aep Mor:
Krasnolud patrzyl sie przez chwile na kobiete z lkamienna twarza po czym podniosl trzeci kubeczek. Oczom Evening ukazal sie... Kamyczek. Wygrala pieniadze. - Moje gratulacje, masz szczescie! - rzekl wesolo. - Kupka z 40 grzywnami twoja. - powiedzial wyjmujac kamyczek z pod kubka.
//: Potwierdzenie:
Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej