Tereny Valfden > Dział Wypraw
Pęknięte naczynie
Dael:
Dael spojrzał się na mężczyznę . Rzekł: -Dobry człowieku, schowaj swoje grzywny. A jeśli chodzi o to co mógłbyś zrobić, to z chęcią dał bym się podwieźć na Chmielowo. -Rzekł Dael po odstraszeniu mężczyzn i zapewnieniu mężczyźnie bezpieczeństwa.
//za godzinę wracam
Creed Canue:
- Jesteś Panie naprawdę szlachetny, nigdy dotąd nie spotkałem kogoś takiego jak ty, lecz moja wioska jest pięć kilometrów od tego chmielowa, lecz dla ciebie mogę tam pojechać, wsiadaj na wóz zaraz jedziemy. - mężczyzna spakował kilka skrzynek na wóz, wsiadł na niego i czekał aż elf wskoczy na tyły.
Dael:
Dael wzruszył ramionami i uśmiechnął się do mężczyzny. -To bardzo miło z Twojej strony, jedźmy -powiedział, po czym wskoczył na wóz mężczyzny. Gdy już jechali zapytał: -Kupcem jesteście?
Creed Canue:
- Tak, co wychoduje to w każdy wtorek przyjeżdżam i sprzedaję warzywa i owoce takie jak jabłka, zboże a nawet znajdzie się trochę chmielu lecz niestety co roku jest on niewiadomo przez kogo niszczony. - powiedział do ciebie gnając konia naprzód.
Dael:
Dael spokojnie leżąc na tyłu wozu i rozkoszując się jazdą zapytał:-A to ciekawe człowiecze, któż to czyni, orientujecie się ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej