Tereny Valfden > Dział Wypraw
Pęknięte naczynie
Dael:
Nazwa wyprawy: Pęknięte naczynie
Prowadzący wyprawę: Creed Canue
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: walka bronią na 50%, myślenie
Uczestnicy wyprawy: Dael
Po odebraniu misji od jaszczura, Dael wrócił do stolicy i zaczął szukać karczmy o której mówił jaszczur, a mianowicie o jakże pięknej nazwie obieżyświat.Byłą to znana mu karczma. Więc od razu skierował się do niej. Stanął przed werandą westchnął i zdecydowanym krokiem wszedł do karczmy.
Creed Canue:
Gdy wszedłeś do karczmy barman cię zapytał - Czego Pan potrzebuje, coś do jedzenia, a może do picia? - w karczmie było dużo ludzi, pijaków którzy coś mamrotali, awanturników też nie brakował, w pewnym momencie w rogu karczmy w oczy rzuciła ci się tajemnicza, zakapturzona postać.
Dael:
-Witaj karczmarzu, a golnął bym sobie piwka. -rzekł Dael po czym podał mężczyźnie dwie grzywny. Jednocześnie rozglądał się dookoła szukając czegoś interesującego. Czuć było smród spoconych ciał i pijaństwa. Lecz ta postać w rogu .. to mógł być jego kontakt. Po dostaniu upragnionego piwa podszedł do postaci w rogu i otwarcie zapytał: -Mogę się przysiąść ?
210 grzywien-2grzywny=208 grzywien
Creed Canue:
- Proszę oto piwo - Karczmarz podał ci piwo, a ty gdy doszedłeś do tajemniczej postaci on ci odpowiedział Jasne, czego chcesz - postać nawet nie popatrzyła na ciebie gdyż niechciał żeby kto ktokolwiek widział jego twarz.
Dael:
Dael postawił piwo na stoliku, podsunął sobie krzesło i spojrzał się na mężczyznę. -Tajemniczy jesteś jak widzę, a co do tego co chcę, to czy ty szukasz kogoś do wypełnienia tego zadania ? -zapytał elf wyjmując za pazuchy i pokazując tajemniczej postaci kartkę z zadaniem którą tego samego dnia dostał od Erena.-Chodzi mi dokładnie o to zadanie
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej