Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Nawiedzone miasteczko

<< < (12/25) > >>

Lucas Paladin:
//Na pewno, Funeris chciał sobie spalić więzy pociskiem esencji, ale Is mu zabronił czegoś takiego, mówił, że ten pocisk niczego nie podpali. A to jest słup światła, nie wiadomo, czy spada z nieba, czy nie, ja użyłem złego opisu.

Rodred:
// Zakładam, że uderza z nieba w końcu błysk niebios. Zróbmy więc tak, że widzisz jak cały budynek się wali i masz czas coś zrobić.

Lucas Paladin:
//Rozrysuj mi proszę budynek. Możliwe wyjścia, gdzie mogę się udać, gdzie stoją wrogowie. Możesz opisowo, możesz rysunek.

Lucas miał mało czasu. Budynek zaczynał się walić, przez jego zaklęcie. Teraz mógł pogrzebać nie tylko siebie, ale też maruderów i niewinnych ludzi. Musiał uratować tylu, ilu się dało. Rozejrzał się dookoła szukając możliwych dróg ucieczki.

Rodred:
// Szkoda, że nie mogę wrzucić zdjęć bezpośrednio z komputera :(

Wymiary podałem Ci gdzieś wyżej. Wszedłeś przez rozbitą bramę. Na przeciwko bramy są otwarte wrota do wieżyczki. Po lewej mniejsze wyjścia. Na jednej i drugiej ścianie (tej z bramą i wrotami) są okna mniej więcej co dwa metry. Szerokości człowieka, wysokie na 3 metry. Zaraz za tobą jakieś 5 metrów jest okno do którego zdążysz dobiec. Do bramy przez którą wszedłeś też zdążysz dobiec. Wrogowie są wszędzie w okół zajęci ucieczką.

Lucas Paladin:
Należało działać szybko i zdecydowanie. Ocalić tylu, ilu się tylko dało. Lucas krzyknął więc do przestraszonych cywili:
- Za mną! Szybko ludzie, to się zaraz zawali! - po czym machnął ręką i wskazał na bramę, przez którą wszedł do budynku, by powtrzymać maruderów. Teraz tą samą bramą musiał uciekać z rozpadającej się budowli. Rycerz nie spodziewał się, że zaklęcie wywoła takie spustoszenie. Rozpoczął rozpaliczliwy bieg do bramy, oglądając się za ludźmi. Miał nadzieję, że chociaż część zdąży wybiec z nim na zewnątrz i ocali życie. Na wszelki wypadek posłał jeszcze jeden pocisk esencji w stronę maruderów. - Izeshar! Brama była tuż tuż, Lucas nerwowo spoglądał za siebie, czy ktoś zdążył za nim.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej