Autor Wątek: Szlakiem Chmielowych pól  (Przeczytany 25267 razy)

Description:

Offline Armin

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 2475
  • Nikt nic nie słyszał...
    • Karta postaci

Odp: Szlakiem Chmielowych pól
« Odpowiedź #240 dnia: 02 Czerwiec 2015, 15:44:23 »
Niby do czego prowadzi zemsta? To jest jak sprawiedliwość, tylko inaczej wymierzona. Oko za oko. Taka jest odwieczna zasada. Czarnoskóra wzięła widelec do ręki i zaczęła jeść jajecznicę. Była on bardzo smaczna dla kobiety, gdyż nie miała nic w zębach od dawna. Popiła kęsy mlekiem i pogłaskała wilczka, który grzecznie leżał przy krześle maurenki.
- Nie będzie za późno... - powiedziała cicho maurenka. - A tak w ogóle to mamy jakiś trop w sprawie? - spytała się krasnoluda.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • Reputacja: 1787
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #241 dnia: 02 Czerwiec 2015, 15:55:56 »
Krasnolud przelknal jajka, popil mlekiem. Spojrzal na kobiete. - Nie bedzie? Polemizował bym. Kochanie spojrz w me oczy i powiedz jakie widzisz emocje? - rzekl spokojnie. W tym samym czasie karczmareczka wyszla z karczmy.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #241 dnia: 02 Czerwiec 2015, 15:55:56 »

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #242 dnia: 02 Czerwiec 2015, 16:00:15 »
Armin przełknęła jajecznicę i spojrzała w stronę Siliona.
- Widzę... - zamyśliła się. - Widzę krasnoluda, który je jajecznicę. - powiedziała. - Ludzki wzrok nie jest w stanie racjonalnie opisać emocje, jakie widzi. Może widzieć tylko te, które są na wierzchu, a te, które kryją się w głębi nie... - stwierdziła czarnoskóra. Wzięła jeszcze kilka kęsów i wypiła łyk mleka.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #243 dnia: 02 Czerwiec 2015, 16:12:12 »
Krasnolud spojrzal zdziwiony. - Czyzby? Bo ja w twoich widze ze nie zgadzasz sie z moja wczesniejsza teoria.  Blednie myslisz, oczy powiedza ci wszystko, tylko trzeba spojrzec, myslisz ze skad wiem kiedy cos cie trapi? - zapytal nabierajac jajecznicy na widelec. Zjadl co mial zjesc, wypil co bylo do wypicia. - Sprobuj jeszcze raz. - poslal jej oczko : ;)

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #244 dnia: 02 Czerwiec 2015, 16:40:43 »
Armin zjadła jajecznicę w większości, a resztę dała wilkowi. Ares zaczął ją pałaszować z ogromną szybkością. Kobieta wypiła mleko do końca i spojrzała na krasnoluda.
- Widzę, że za lubisz dużo mówić i wypić. - uśmiechnęła się szeroko. - Widzę, że wiedziałeś jakie uczucia czułam, kiedy toczyła się wojna na moich rodzinnych ziemiach. Wiem, że czułeś kiedyś podobne emocje. - powiedziała maurenka.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #245 dnia: 02 Czerwiec 2015, 16:53:00 »
Krasnolud tylko skiwnal glowa. Mial cos nawet powiedziec ale na zewnatrz blysnelo tak ze az was oslepilo i slychac bylo donosny grzmot porownywalny do salwy z armat. Po chwili do karczmy wpadly dwie rozzaloze, krzyczace, panikujace kobiety. - RATUNKU! POMOCY! MORDERSTWO! POMOCY! - kobiety wybiegly spowrotem na zewnatrz, wszyscy wstali od stolikow i tez wybiegli. Krasnolud zerwal sie z miejsce, krzynal - Ares, chodz, szybko! - i wybiegl.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #246 dnia: 02 Czerwiec 2015, 16:55:48 »
Morderstwo?Ares nic nie zrobił, po prostu stał. Reagował tylko na komendy jego pani.
- Ares, idziemy! - zawołała czarnoskóra  i wybiegła razem z wilkiem na zewnątrz.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #247 dnia: 02 Czerwiec 2015, 17:10:39 »
//Tak wogole kiedy ty go oswoilas jak cie nie bylo tyle? Kaplanki jak oswoily to powinien chyba na kazdego reagowac :) albo i nie...
Na zewnatrz, kilka metrow na przeciwko karczmy pod wychodkiem utworzyl sie okrag z ludzi. Potencjalnych gapiow i lamentujacych kobiet. Krasnolud przepchnal sie przed tlum i to co zobaczyl przerazilo go. Twarza do ziemi lezala zamordowana karczmareczka z zakrwawiona siekiera wystajaca z pleców. Wokol byla soczysta plama krwi. Gapiowie wokol komentowali i krzyczeli.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #248 dnia: 02 Czerwiec 2015, 17:13:16 »
//Ale to mój wilk i ja decyduje jak on reaguje ;)

Armin wraz z Aresem przepchnęła się przez tłum ludzi. Widok, który zobaczyła nie był miły dla oka. Kobieta, karczmareczka, z wbitą siekierą w plecy. - Co to kuźwa jest? - spytała się krasnoluda, ale raczej nie oczekiwała odpowiedzi.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #249 dnia: 02 Czerwiec 2015, 17:28:45 »
- To jest trup... - rzekl powaznie. Kilka osob rzucilo mu zawistne spojrzenia. Nagle z tlumu wyrwal sie mauren okolo 20 lat z krotkimi blond wlosami. - To Zdzisek, to on ja zarabal, nie chciala mu dac. To napewno on! Trzeba wymierzyc mu sprawiedliwosc. Tlum spojrzal na niego i zaczal krzyczec. - TAK! WYMIERZYMY MU SPRAWIEDLIWOSC! CHODZMY PO NIEGO! ZARAZ ZROBIMY PORZADEK! Zachowywali sie conajmniej dziwnie. Krasnolud uklekl obok ofiary gdyz ujrzal dziwny kamien z wyrytymi runami w jakims jezyku, pewnie drakonskim. Schowal go w dloni aby lud nie widzial.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #250 dnia: 02 Czerwiec 2015, 17:40:13 »
Armin stała i obserwowała tłum. Coś było dziwnego w ich zachowaniu, coś nienaturalnego.
- Jaki Zdzisiek? - spytała kobieta tajemniczego maurena.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #251 dnia: 02 Czerwiec 2015, 17:43:45 »
Krasnolud wlasnie zrozumial ze aby podburzyc prosty lud wystarczy troche checi. - Zdzisek mowisz? Gdzie go znajdziemy? - zapytal probujac cos wyczytac z oczu maurena. Mauren patrzyl tepo na bohaterow. - No zdzisek, jeden z chlopow. Mieszka o tam! - wskazal dom 5 chatek dalej po prawej.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #252 dnia: 02 Czerwiec 2015, 17:50:27 »
Armin wystarczająco nasłuchała się tłumu ludzi.
- Silion, to wszystko, idziemy. - szepnęła czarnoskóra do krasnoluda. Znów przecisnęła się przez grupę i zaczęła iść w stronę domu, który pokazywał mauren.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #253 dnia: 02 Czerwiec 2015, 17:58:12 »
Krasnolud skinal glowa i ruszyl za kobieta. Kilkanascie krokow i staneli przed domem. Byl to maly domek zbudowany z kamienia, pokryty strzecha, krasnolud bez pukania wszedl do srodka. Zastal tam spiacego starszego mezczyzne okolo 60 lat. - Zdzichu?
Mezczyzna otworzyl oczy. - Tak!
- Mamy kilka pytan! - rzekl pewnie.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #254 dnia: 02 Czerwiec 2015, 18:02:06 »
Armin weszła razem z Aresem za krasnoludem do domu mężczyzny.
- Czy ostatnimi czasy nie pokłóciłeś się z ludem z wioski? - spytała czarnoskóra. - Coś cię niezbyt lubią. - dodała po chwili. - I czy zabiłeś kogoś ostatnimi czasy. - spojrzała na twarz Zdzicha.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #255 dnia: 02 Czerwiec 2015, 18:10:19 »
Krasnolud oparl sie o sciane, mezczyzna zerwal sie z lozka jak oparzony. - Ja zabic? Nie. Co sie stalo? Ktos zginal? Ludzie mnie nie lubia bo jestem juz stary... - urwal.
- Bezczelny, jeszcze sie pyta kogo zabil. A karczmareczka nie zyje... Wlasnie lezy pod latryna z siekiera w plecach.
Mezczyzna zrobil tak. <huh> - C... Co? - wydukal. Po chwili zlapal sie za serce i upadl jak kloda. Martwy.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #256 dnia: 02 Czerwiec 2015, 18:13:52 »
Armin spojrzała zdziwionym wzrokiem na trupa.
- I co żeś zrobił? - spojrzała na krasnoluda. - Kolejny trup. Po prostu świetnie. - powiedziała kobieta trzymając się za głowę. - I co teraz? - spojrzała prosto w oczy Siliona.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #257 dnia: 02 Czerwiec 2015, 18:17:55 »
Krasnolud zrobil grozna mine. - Ja? Przeciez widzisz ze mu serce nie wytrzymalo! Moze powiesz ze to ja zarabalem ta karczmarke i ja kazalem rozpalac stosy zabijajac wczesniej ta ich lokalna pieknosc? - wyszedl z budynku.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #258 dnia: 02 Czerwiec 2015, 19:26:05 »
Co go ugryzło? Armin nie wyszła z budynku za krasnoludem. Zamierzała przeszukać mieszkanie mężczyzny.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #259 dnia: 02 Czerwiec 2015, 19:27:59 »
W mieszkaniu oprocz trupa mezczyzny nie znajdowalo sie nic interesujacego, stol, krzeslo, lusterko, bochenek chleba i szafka z ubraniami.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #259 dnia: 02 Czerwiec 2015, 19:27:59 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18