Autor Wątek: Alchemik druidowi bratem  (Przeczytany 32568 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mourtun

• Magnat
  • Reputacja: 375
    • Karta postaci

Odp: Alchemik druidowi bratem
« Odpowiedź #320 dnia: 20 Czerwiec 2015, 16:35:23 »
- Módl się za mnie do Ventepi i innych bogów, jeśli usłyszysz krzyki mordowanej osoby to moge to być ja! - zaśmiał się. - Wchodze! - odsunął drzwi z liści, wszedł i rzekł. - Shani...

Offline Rodred

• Weteran
  • Reputacja: 2431
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #321 dnia: 20 Czerwiec 2015, 17:05:58 »
// Ty nie oddałeś przypadkiem szaty goblinowi? Usuń ją z KP.

Wszedłeś do pomieszczenia i cię zatkało. Stoisz w kałuży krwi lepiącej Ci się do butów. Widzisz jak Shani ubrana tylko w przepaskę na biodrach siedzi na brzuchu Riny i ma wsadzone ręce gdzieś pod jej prawą piersią. Wszystko jest obryzgane krwią więc nie widzisz co się dzieje. Rina rozebrana od pasa w górę leży pod Shani nieprzytomna i blada jak trup. Pod piersią ma dużą ranę. Widzisz jak wszędzie wokół leżą jakieś narzędzia i mazie.
- Rusz się tutaj!  Krzyknęła na ciebie tylko z ukosa na ciebie zerkając. Widzisz jak z rany pulsacyjnie wybryzguje krew.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2015, 17:29:56 wysłana przez Rodred »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #321 dnia: 20 Czerwiec 2015, 17:05:58 »

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #322 dnia: 20 Czerwiec 2015, 17:16:19 »
//Oddałem goblinowi szatę strażnika, tą w która on mnie przywdział... :D Więc nie musze usuwać.

Niziołek dostał szoku lecz szybko ogarnął się i podbiegł do nieprzytomnej elfki, dłońmi przycisnął ranę aby spowolnić wydostawanie się krwi. Krew sikała pulsacyjnie, musiała to być rana tętnicza. Należało szybko reagować, ucisnął mocniej miejsce aby jak najmniej krwi uciekło z ciała pięknej elfki. - Co mam robić? - zapytał szybko.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #323 dnia: 20 Czerwiec 2015, 17:29:35 »
Shani odepchnęła twoją rękę z rany i wyciągnęła z niej tętnicę pryskającą krwią wpychając Ci ją do ręki.
- Trzymaj to! Muszę znaleźć drugą część!  Powiedziała z powrotem wpychając ręce do rany.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #324 dnia: 20 Czerwiec 2015, 17:52:00 »
//Szkoda że nie widziałeś mojej miny jak to czytałem. xD

Niziołek pewnie trzymał w ręce tętnice, no dokładnie tętnice, czy to nie dziwne? Krew tryskała wszedzie wokół a elfka była bliżej niż dalej śmierci. Elfka w której się podkochiwał. Nie wiedział jak się zachować, tętnica ta była przerwana, delikatnie przytkał wylot palcami na bokach tętnicy troszkę zmniejszając upływ krwi lecz nie zatrzymując go bo to mogłoby rozsadzić żyły. Spojrzał na grzebiącą w ranie driadę i robiło mu się nie dobrze lecz powstrzymał ten odruch. Z niecierpliwością czekał na drugą część tętnicy. - Trzymam, co dalej? - zapytał spokojnie cichym głosem.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #325 dnia: 20 Czerwiec 2015, 18:09:56 »
- Mam!  Powiedziała zadowolona odbierając od ciebie drugą część tętnicy.
- Ja to zszyję a ty wymacaj gdzie jest dziura w tym płucu.  Powiedziała i przyciągnęła sobie nogą narzędzia. Szybko zaczęła ją składać przebijając ją jakimiś linkami, okładając liśćmi aż wreszcie sklejając jakąś pastą.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #326 dnia: 20 Czerwiec 2015, 18:17:47 »
//Jak mniemam nie powinienem jej teraz głowy zawracać gadaniem?
Niziołek oddał kobiecie część tętnicy i spojrzał na klatkę piersiową elfki, ujrzał tam wielką dziurę pod prawą piersia. Chwilę wachał się lecz w końcu zanużył tam swoją rękę szukając dziury na płucu. Czuł się conajmniej dziwnie grzebiąc komuś w klatce piersiowej...

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #327 dnia: 20 Czerwiec 2015, 18:24:39 »
// Po co mnie o to pytasz jak wiesz, że Ci nie odpowiem. A i dla ścisłości cały czas grzebiecie w tej samej dziurze.

Całkiem szybko udało Ci się znaleźć płuco. Przesuwając po jego powierzchni w końcu wyczułeś dziurę.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #328 dnia: 20 Czerwiec 2015, 18:27:42 »
-Znalazłem dziurę! Co mam z nią zrobić? - zapytał.

//Ona też ma ręke w dziurze czy obie wyjela?

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #329 dnia: 20 Czerwiec 2015, 18:35:39 »
Skończyła szyć tętnicę i złapała cię za nadgarstek ręki, której palce masz w dziurze. Sprawnie przesunęła ją w duł aż do dziury i powiedziała.
- Zabierz rękę.  Po czym wsadziła swoje delikatne rączki do płuca. Chwilę tam pogrzebała i w końcu złapała za coś. Zaczęła to wyplątywać spośród licznych pęcherzyków płuca i naczyń włoskowatych. Po chwili zobaczyłeś co wyjmuje. Wyrzuciła za siebie drzewiec strzały zwieńczony grotem.
- To była dobra strzała.  Mruknęła z lekkim żalem po czym kontynuowała pracę. Złapała cię za ręce i położyła na płucu.
- Rozchyl ranę.  Powiedziała po czym się oddaliła.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #330 dnia: 20 Czerwiec 2015, 18:37:40 »
- No dobra, zaufam ci! - jak kazała tak zrobił, rozchylił ranę i dziwił się że elfka wciąż żyje pomimo tego że grzebie się jej w płucu. Zaufał driadzie i miał nadzieję że uda im się uratować Rinę.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #331 dnia: 20 Czerwiec 2015, 18:44:59 »
Po chwili wróciła i do płuca wlała jakąś dziwną substancję po czym szybko zamknęła płuco i zaczęła je szyć. Przez ten czas miałeś okazję przyjrzeć się wnętrzu Riny. Cóż nie takie wnętrze chciałeś poznać, ale lepsze to niż nic. Zobaczyłeś co podtrzymuje ją przy życiu i tak męczy Shani. Jakaś zielona energia wypełnia jej wnętrze ale widzisz, że słabnie wraz z Shani. W końcu płuco zostało zszyte. Shani ułożyła ręce nad raną w ciele i tchnęła w nią energią. Zobaczyłeś jak pomniejsze żyły się schodzą i łączą a krwawienie trochę ustaje. Wreszcie wyciągnęła ręce z rany i... zemdlała wywracając się na podłogę. Widzisz jak rana znów zaczyna krwawić. Koło ciebie leżą przybory do szycia.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #332 dnia: 20 Czerwiec 2015, 18:51:42 »
//Przecież nie zszyje jej bo nie mam umki odpowiedniej!

Niziołek widząc co się stało szybko krzyknął. - TORN! Chodź tu! Pomóż mi! Shani zemdlała. - złapał za przybory do szycia i spojrzał co by tu mógł nimi zrobić, niestety nie potrafił szyć ran, nie nauczono go tego na uniwersytecie Valfdeńskim.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #333 dnia: 20 Czerwiec 2015, 19:01:11 »
// A kto Ci każe ją szyć? Znowu myślisz szablonowo. Jak podsunę Ci nóż to ją zadźgasz?

Widzisz, że Torn szybko wpadł przez "drzwi". Jeden rzut oka wystarczył mu, żeby rozeznać się w sytuacji. Podbiegł do Shani, uniósł ją i dał jej kilka razy z liścia w końcu ją budząc. Nie zrobiłeś tego sam przez co straciliście kilka cennych sekund a Rina kilka kolejnych litrów krwi. Obudzona szybko się zebrała i wyrwała Ci przybory z ręki biorąc się do szycia.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #334 dnia: 20 Czerwiec 2015, 19:08:26 »
//Znaczy sie... Czułem że jak zajme się Shani to mnie znow opieprzysz ze robie zle a Rina umrze... Nie zadzgam ;[

- Uff... Ale mi napędziłaś stracha Shani! Co mam teraz robić? - zapytał szybko. Ogółem to przyglądał się całej sytuacji i starał się wyciągnąć wnioski oraz ewentualną naukę z tego.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #335 dnia: 20 Czerwiec 2015, 19:48:34 »
Widzisz, że Shani skończyła szyć. Wstała i ruszyła do wyjścia rzucając przybory w kąt.
- Nie wiem czy przeżyje.  Powiedziała ze złością i wyszła. Torn się zebrał i wyszedł za nią.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #336 dnia: 20 Czerwiec 2015, 19:59:33 »
Niziołek spojrzał na Rine by ocenić w jakim jest stanie, obszedł ją wokół przyglądając się. Chciał mieć pewność czy biedaczka przeżyje, nie chciał mieć jej na sumieniu. Podszedł do niej pogłaskał ją po policzku i szepnął cicho - Kocham Cię! Po tych słowach skierował się do wyjścia.

//Tak więc w jakim jest stanie? :)

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #337 dnia: 20 Czerwiec 2015, 20:09:01 »
Rina wygląda jak trup. Jest zimna i nie przytomna. Przynajmniej nie jest blada tylko czerwona od zaschniętej już krwi.
Wyszedłeś na zewnątrz. Zobaczyłeś, że Shani leży zmęczona na hamaku patrząc się w niebo. Obok niej siedzi Torn z miską wody i liściem myjąc ją. Oboje są przygnębieni.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #338 dnia: 20 Czerwiec 2015, 20:16:59 »
Niziołek spojrzał w niebo by zobaczyć jak z czasem, która mniej więcej może być godzina po tym podszedł pod hamak. Stanął obok nich i powiedział spokojnym, przepraszalnym głosem. - Shani! Możemy porozmawiać?

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #339 dnia: 20 Czerwiec 2015, 20:31:12 »
Widzisz, że niebo jest gwieździste. Pewnie jest około 23.
Shani popatrzyła na ciebie niezadowolonym wzrokiem.
- O co chodzi?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #339 dnia: 20 Czerwiec 2015, 20:31:12 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18