Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Alchemik druidowi bratem

<< < (30/119) > >>

Rodred:
// Od 10 do 20 metrów.

Mourtun:
Niziolek poczul ze ziemia zaczyna go zasysac. O cholera, w co ja sie wpakowalem? Chec podgladania Riny wpedzila mnie w bagno, musze sie z tego wydostac. niziolek zaczal sie rozgladac za jakas galezia badz czyms czego moglby sie chwycic i wyciagnac poniewaz przebierajsc nogami bagno go wciagnie. Mial kruki na oku, w razie potrzeby bedzie mogl je potraktowac Hesharem.

Rodred:
Niestety nic nie jest wstanie rosnąć na takim grzęzawisku więc wokół było pusto. Twój niski wzrost też Ci nie sprzyjał.
Poczułeś, że zagłębiasz się jeszcze bardziej. Wtem usłyszałeś skrzekowaty śmiech gdzieś obok. Z krzaków w odległości około 7 metrów od ciebie wyłonił się goblin.

Dotąd takich nie spotkałeś więc nie wiesz o nich wiele.
// Za niedługo go może opracuje do bestiariusza.
Jest on twojego wzrostu. W ręku trzyma dzidę, a za pazuchą ma schowaną procę i woreczek pocisków. Na sznurku na szyi ma przewleczone zęby jakiegoś sporego zwierza i ptasie czaszki.
Wyszczerzył zęby w uśmiechu i lewą ręką pogładził się po gołym brzuchu. Jego zielona skóra idealnie maskuje się w krzakach. Sterczące uszy wielkości twojej dłoni skierowane są w twoją stronę. Kocie oczy przebiegle śledzą każdy twój ruch.
-  Och kogo mu tu mamy. Trochę mały ale powinienem się najeść.
Pociągnął nosem kilka razy.
-  Magik! Czyżbyś był jakimś wysłannikiem tych przebrzydłych staruchów?
Jak mówił do grona kruków dołączył kolejny.

6x Kruk
// Odległość 10-15 metrów.

Mourtun:
Niziolek zdziebka sie przerazil ale nie dal tego po sobie poznac. Rzekl do goblina. - Zarzekam sie ze nie jestem smaczny i nie jestem od tych dziadow. Przyszedlem tutaj wam pomoc. - klamal jak pies.

Rodred:
Goblin zaśmiał się.
-  To czy jesteś smaczny ocenie ja. I nigdy nikt nie chce pomóc goblinom więc czemu miałbyś ty?
Zapadłeś się już do połowy ud. Przyleciał kolejny kruk.

7x Kruk
// Odległość 10-13 metrów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej