Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Kojący dotyk Enart. Odkrywanie tajemnicy archipelagu Chatal.

<< < (9/184) > >>

Canis:
Fragment mapy świata
Lokalizacja Portu Hessein

- Port miasta Hessein jest naszym celem. gdy będziemy w pobliżu archipelagu trzeba będzie znacznie zwolnić, niedługo wyjaśnię o co chodzi... - Podał dwa pergaminy i powiedział co powiedział do sternika.

- Odciąć liny, wciągnąć kotwicę czy co to tam jest i płyniemy, tak jak pierwszy oficer pokieruje. Pełne żagle dopiero po wypłynięciu z portu, opuścić do ćwierci masztu. Wciągnąć dwie flagi, flagę królestwa Valfden i moją rodową, już, jazda! do roboty!

- Rakbar Nasard i Malva... - Zaczął mówić i pokazywać na wskazane osoby zapraszając do siebie. Darius jednak rpzerwał mówienie wtrącając się w pół słowa.

- Panie, to Remar.
- Jak Remar, przecież to Malva...
- To Remar. Tak się ta osoba zgłosiła, jest na liście przecież. - Pokazał pergamin z imionami i nazwiskami okazjonalnie.

- Remar... Rakbar Nasard i Remar, proszę was do swojej kajuty na rozmowę. Każdego do siebie zawołam.

Wiatr był dobry wiejący z południowego zachodu na północny wschód, idealne warunki dla żeglugi w wyznacoznym kierunku.

Darius pobiegł odciąć liny wiążące do portu i wciągnął trap odcinając wszystkim drogę na statek i ze statku.

Creed Canue:
Elf nareszcie się doczekał wypłynięcia, jako że nie miał nic do roboty poszedł pomagać ściągać żagle.

Malavon:
Chwilę stałem zamyślony na pokładzie, lecz wybudził mnie dźwięk. Remar. No tak, to ja. Wolnym krokiem ruszyłem za kapitanem okrętu. Domyślałem się czego może chcieć ode mnie, ale zawsze warto się upewnić. Przeklęta aura duszy.

Dael:
Dael czekał, nie kazano mu nic robić więc wyciągnął swój łuk i zaczął go konserwować, sól morska mocno niszczyła broń. Wyjałem swój zestaw do konserwacji, i zacząłem nakładać olejek na łuk, następnie z użyciem szmatki przetarłem go do sucha i wrzuciłem znów na plecy.

Melkior Tacticus:
Orkowie Melkiora uwijali się przy żaglach, linach, kotwicy i czym tam trzeba było. Durshlak odbił od nabrzeża i skierował okręt ku wyjściu z portu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej