Tereny Valfden > Dział Wypraw

ÂŚledzić zabójcę

<< < (8/11) > >>

Silion aep Mor:
Krasnolud wciaz wsluchiwal sie w glosy, do jego uszu dobiegl kolejny. Zauwazyl tez jakis ruch. Wytezyl wzrok.
- Swiatlo nie moze istniec bez mroku, mrok nie moze istniec bez swiatla, sa bez siebie niczym. Razem wspolistnieja w harmonii, dopelniaja sie. Jedno jest od drugiego zalezne. - rzekl pewnie w strone, zaslyszanego glosu.

Nicholas:
W jednej chwili kilka świec zaświeciło się po prawej, potem po lewej i z przodu. Siedziałeś na krześle, otoczony piątką nagich mężczyzn - wytatuowanych i wyglądających na jakiś... pewnego rodzaju rodzaj sekty.
Najwyższy z nich, ten który zadał Ci pytanie, stał przed Tobą i spoglądał głęboko w oczy.

Silion aep Mor:
Swiatlo zostalo zapalone, oslepilo krasnoluda na ulamek sekundy. Gdy sie rozejrzal doznal szoku, wokol byli... NADZY faceci. Jeden z nich wpatrywal mu sie w oczy, krasnolud patrzyl sie w ziemie.
- Co tu sie dzieje? Panowie, rozumiem ze prawdopodobnie jednoczycie sie z natura ale moglibyscie sie ubrac. Nie zwyklem gadac z golymi facetami. - rzekl po chwili.

Nicholas:
- Lubię włochate dzieci - powiedział jeden z mężczyzn.
- Ja też.
- Ja lubię w dupę, panowie - odparł na pozostalą dwójkę, trzeci.
- Panowie, spokojnie. Jeszcze chwila - odparł ten najwyższy.
Poczułeś, jak ktoś zachodzi Cię od tyłu i chwyta mocno ręce.
- No dobra, krasnoludku... - warknał ten największy. - Czego chciałeś od Czarnych Masek?

Silion aep Mor:
Gdy krasnolud uslyszal komentarze w tle wzdrygnal sie, rzekl do siebie w myslach. Japierdole, co to za cyrk? Najpierw chca mnie zabic, teraz wykorzystac. Poprostu zajebisty dzien!
Krasnolud przygotowal ukryte ostrze by moc nim podciag zyly temu wysokiemu tepakowi.
- Taa. Chcialbys w... Erosomanie jeden. - rzekl do jednego z komentatorow. Zwrocil sie do trzymajacego go. - JA? Nic! To oni chcieli mnie zabic. A teraz pusccie mnie bo mam poucinam.

//Gdzie sa drzwi i czy je widze? Jest jakies okno?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej