Autor Wątek: Prawdziwe czy nie? - to się jeszcze okaże  (Przeczytany 12609 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 2475
  • Nikt nic nie słyszał...
    • Karta postaci

Odp: Prawdziwe czy nie? - to się jeszcze okaże
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Kwiecień 2015, 20:13:49 »
- Dziękuję. - powiedziała Armin i zabrała sie do jedzenia. Talerz został wyczyszczony po kilku minutach. Okazało się, że gulasz z dzika jest naprawdę dobry. Maurenka cały ten czas rozmyślała o opowieści starca. Czy to możliwe, że odnajdzie smoka? A może była to zwykła bujda? Tak rozmyślała popijając miodowe piwo. Kiedy skończyła posiłek wyciągnęła z mieszka odliczone pieniądze.
- Mam dla pana 10 grzywien. - powiedziała do karczmiarza. - Zatrzymam się tutaj na jedną noc. - Armin położyła pieniądze na stole. - Mam jeszcze małe pytanie. Czy w górach na północ dzieje się coś niezwykłego? Chodzi mo o jakieś plotki na ten temat. - spytała mężczyzny mając nadzieję, że odpowiedź będzie konkretna.

257-10= 247grzywien

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • Reputacja: 1787
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #21 dnia: 02 Kwiecień 2015, 20:36:10 »
Karczmarz zabrał pieniądze z lady po czym pomyślał chwile.
-  Hmm... No cóż panienko z tego co się orientuje i sobie przypominam to powiadają iż tamtejszy nieaktywny od niepamietnych czasów wulkan wybuchł. Erop... Erupc... A pieprzone fachowe gadanie, wybuch był tak potezny iż spalił wioski położone u stop gory, ale to delikatna sprawa. Jak chcesz sie wiecej dowiedzieć zapytaj Erena. To ten wielki jaszczur przy kominku. Dla ciebie informacje były gratis. - zdawało ci się że twój rozmowca puścił ci oczko. Karczmarz zabrał pustą miskę i zaniósł ją do mycia na zaplecze, wrocil po chwili i rzekł. -  Prosze tutaj masz klucz do czwórki. - dal ci klucz po czym dodał. -  Pokoje sa na gorze. Idz schodami po lewej na góre, pozniej trafisz. - wskazal ci reka schody. -  Milego wieczora życze panience.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 02 Kwiecień 2015, 20:36:10 »

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #22 dnia: 02 Kwiecień 2015, 21:34:22 »
- Dzięki za informacje. - odpowiedziała karczmiarzowi po czym wzięła kluczyk. Zeszła ze stołka i obróciła się. Wzrokiem szukała kominka, a przy nim jaszczura. Kiedy go znalazła zaczęła podążać do niego spokojnym krokiem. Mijała stoły pełne kufli z chmielowym trunkiem, a obok nich radosnych niziołków. Armin uśmiechnęła się na ten widok. Gdy doszła do jaszczura, stanęła obok niego i powiedziała trochę niepewnym głosem:
- Czy ty jesteś Eren? - nie czekając na odpowiedź powiedziała - Karczmiarz powiedział, że masz informacje o wulkanie na północy. Mógłbyś bardziej mi o nim opowiedzieć? - spytała się jaszczura najmnilszym głosem, jaki udało jej się z siebie wydobyć.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #23 dnia: 02 Kwiecień 2015, 21:51:29 »
- Kim ty wogole jestes i dlaczego mam ci wogole cokolwiek mowic? Ach ten karczmarz stanowczo za dużo papla. - jaszczur wstał i odwrócił się w twoją strone. - Tak jestem Eren ale to imie i tak ci pewnie nic nie mowi. Czemu interesujesz sie wulkanem? To sa gory a nie pustynia, spadaj mała. - poczułaś że jaszczur nie chce ci pomóc, postanowiłaś iść spać, gdy zmierzałaś w kierunku schodów zaczepił cie krasnolud. -  Eee mała widze ze jaszczur cie splawil, nie miej mu tego za złe nie moze sobie poradzić ze swoja innością. Eren zawsze tak traktuje nowych, bo wiesz mozna powiedziec ze on tu zamieszkał, to spoko gość postaw mu flaszke gorzałki a odszczeka wszystko złe co powiedział w twoim kierunku. A teraz napij sie ze mną. Za twoje zdrowie! - rzekl podajac ci kieliszek napelniony gorska krasnoludzka przepalanka.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #24 dnia: 02 Kwiecień 2015, 22:07:04 »
- Dobre i to. Dzięki. - powiedziała Armin i przechyliła zawartość kieliszka do buzi. Skrzywiła się, ale potem odczuwała pewnego rodzaju ulgę. Czuła jak ciecz przeleciała przez jej przełyk rozgrzewając przy tym cały organizm. Przysiadła się do krasnoluda i zaczęła rozmowę:
- Przepraszam, że się wtrącam, ale dlaczego Eren tutaj zamieszkał? Nie ma rodziny albo przynajmniej jakiegoś kumpla? - zapytała nowo poznanego mężczyznę.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #25 dnia: 02 Kwiecień 2015, 22:14:54 »
-  Trudna sprawa, lepiej gdyby sam ci o tym opowiedział. Moge ci powiedziec tylko tyle że przeżył swego rodzaju traume. Mieszka tu bo karczmarz mu pozwala, prosty uklad on mu daje strawe i dach nad głowa, troche gorzalki a jaszczur dla niego pracuje, rabie drewno, sprzata stajnie i tym podobne. Jego jedynym przyjacielem w tym momencie jest karczmarz. Ale to nas nie dotyczy! Za Erena! Zdrowie! - krasnolud polal gorzalki po czym podal ci kieliszek.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #26 dnia: 02 Kwiecień 2015, 22:27:59 »
- Za Erena. - powiedziała po cichu Armin. Wypiła kieliszek gorzałki i znowi się skrzywiła. Odstawiła naczynie na stół i starała wszystko poukładać sobie w głowie. Teraz wolała uważać na jaszczura, nie chciała mu bardziej wchodzić w drogę. Była jeszcze młoda godzina, więc czarnoskóra postanowiła pozostać ze swoim nowym towarzyszem.
- A może ty coś wiesz o wulkanie na północy? Obojętnie co, mogą być nawet plotki. - spytała się krasnoluda. Wydawał się miłą i ciepłą osobą. Może taki był a może była to sprawka gorzały?

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27 dnia: 02 Kwiecień 2015, 22:48:25 »
-  Ja nic nie wiem ale Eren wie, po twoich oczach widze ze sie go obawiasz tak wiec chodz, pojdziemy razem. - krasnolud wstal, wzial flaszke i ciebie za reke, podeszliscie do jaszczura ktory siedzal z zalozonymi nogami plecami do was z zamknietymi oczami. Jaszczurzyca po drugiej stronie kominka widzac was odeszla i usiadla przy stoliku. - Mówiłem spadaj mała, głucha jesteś? - rzekl do was jaszczur. Krasnolud widzac całą sytuacje zwrocil sie do jaszczura. -  Eren co ty taki nie w humorze dzisiaj, jak witasz nowego gościa?
- A daj spokój Sorusie! Nigdy nie bede miał dobrego dnia, cholerne wspomnienia wracaja. - rzekl do krasnoluda. -  To napij się z nami! - usiedziscie obok jaszczura po jego prawej stronie, krasnolud postawil butle i po chwili polal do trzech kieliszku, podał je wam. -  Na rozluźnienie relacji miedzy nami. Zdrowie!.
Zdrowie! - mruknal jaszczur.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #28 dnia: 03 Kwiecień 2015, 09:40:23 »
- Zdrowie. - powiedziała kobieta cichym głosem. Armin pochwyciła kieliszek i wypiła jego całą zawartość. Praktycznie przyzwyczaiła się do palącego uczucia w przełyku. Miała teraz okazję zacząć nieudaną rozmowę od nowa.
- Może zacznijmy naszą rozmowę od początku. - maurenka westchnęła. - Jestem Armin i jak wcześniej wspominałam chciałabym się czegoś dowiedzieć o wulkanie. Powiedzmy, że mam tam sprawy służbowe... - czarnoskóra skończyła swoją wypowiedź w nadzieji, że tym razem Eren będzie bardziej pomocny.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29 dnia: 03 Kwiecień 2015, 13:09:41 »
Jaszczur wciaz milczał. Krasnolud w tym czasie zaczął. -  A wiec tak droga Armin to jest Eren jak juz wiesz a ja jestem Sorus tutejszy bywalec. - krasnolud chetnie uścisnął ci dłoń. -  No Erenie nie badź taki naburmuszony!
- Oj no dobrze, witaj Armin. - rzekl beznamietnie podajac ci dłoń, widać było że coś go trapi. Po kilku kolejnych opróżnionych kieliszkach jaszczur się otworzył zaś tobie było wyraźnie wesoło i szumiało ci w głowie.
- Przepraszam cie mała za moją szorstkość poprostu bardzo męczą mnie wspomnienia związane z tamtymi górami Bo wiesz.... - nie dokonczyl bo krasnolud mu przerwal. -  Nie zameczaj sie tak Erenie, Zdrowie! - wypiliscie kilka kolejek. Troche przypity jaszczur objal cie ramieniem po czym kontynuował. - Nie wiem po udajesz sie w tamte strony lecz wiedz ze czeka cie tam pewna śmierć. Ja... Ja... Cos o tym wiem... Moja... Rodzina... Cała moja wioska... Została... Została spalona. Z tym ze to raczej nie był wulkan gdyż nad wioska unosił się wielki cień. To nie mogł być wulkan, Zdrowie! - tym razem jaszczur polał. - Nie idz tam, prosze cie, zostań z nami, wszyscy których znałem i kochałem zginęli tam. - jaszczur zaplakał po czym zasnał na twoim ramieniu. Krasnolud sie wtracil.
-  Niech spi, zostaw go! Jakies poltora miesiace temu jego wioske u stop wulkanu spalil ogromny cien, przezyl tylko on, przez jakis czas tułał sie aż trafił tutaj i juz tutaj został. Ale dosc gadania pasuje isc spac! Bywaj Armin! - krasnolud wstal i udal sie do swojego pokoju, ty zas zostalas ze spiacym jaszczurem na ramieniu.

// Jest godzina 23:15.
//Otrzymujesz kare:
Upojenie alkoholem

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30 dnia: 03 Kwiecień 2015, 13:39:51 »
- Dobranoc. - powiedziała trochę niewyraźnie Armin. Spojrzała się na Erena, który spał na jej ramieniu. Wyglądał jakby mu ulżyło, że opowiedział im o swojej przeszłośći. Delikatnie wstała, aby nie zbudzić jaszczura. Szła trochę chwiejnym krokiem do schodów. Ostrożnie weszła na górę. Zaczęła szukać pokoju numer 4. Gdy go nalazła, podeszła do niego i starała się go otworzyć. Zajęło jej to kilka minut, gdyż nie widziała zbyt dobrze. Kiedy w końcu otworzyła pokój weszła do niego, zamknęła drzwi i położyła się na łóżku. Nie minęła nawet minuta a maurenka zasnęła.
Kiedy zimowe słońce zawitało do jej pokoju, Armin obudziła się. Nie czuła się dobrze, ale też nie czuła się źle. Przez całą noc śniły jej się słowa jaszczura: Nie idź tam, proszę cię, zostań z nami, wszyscy których znałem i kochałem zginęli tam A może to nie była sprawka wulkanu, tylko smoka? Ta sprawa robi się bardziej skomplikowana... Czarnoskóra ogarnęła się i wyszła z pokoju. Zeszła schodami na dół i usiadła przy wolnym stoliku. Musiała się jakoś dobudzić.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #31 dnia: 03 Kwiecień 2015, 13:52:31 »
Gdy siedziałaś troche niewyraźna przy stoliku podszedł do ciebie karczmarz. -  Mamy kaca co? Oj nieźle wczoraj popiliście, swoją drogą mocną masz głowe. - zanim zdarzyłaś cokolwiek powiedziec karczmarz poszedl na zaplecze czy raczej kuchnie by wrócić z kuflem pełnym dziwnej zielonkawej substancji. -  Masz mała wypij, to postawi cie na nogi. To koktajl ze świeżych warzyw i owoców, samo zdrowie. Zaraz wróci ci energia. - karczmarz uśmiechnął się do ciebie zadziornie po czym przysiadł się. -  Co tak opijaliście wczoraj? Jaszczur całą noc przespał na podłodze a z samego ranka wyszedł bez słowa i teraz pracuje w stajni.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #32 dnia: 03 Kwiecień 2015, 14:04:09 »
Armin nie odpowiedziała tylko wzięła kufel do ręki i wypiła kilka głębokich łyków. Bardzo ją suszyło, więc wypiła prawie wszystko.
- Dzięki za koktajl. - powiedziała kobieta życzliwie. - A co do wczorajszej rozmowy to... Eren się otworzył i opowiedział nam co się stało na północy. Powiedział mi, żebym tam nie szła, bo zginę. - czarnoskóra wypiła resztkę picia i spojrzała na karczmiarza. - Czy naprawdę mogę tam umrzeć? Chyba po wybuchu nie jest tam tak źle. Poza ty muszę tam iść. - skierowała te słowa do mężczyzny patrząc na niego pytającym wzrokiem.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #33 dnia: 03 Kwiecień 2015, 14:15:29 »
-  No wiesz Eren jest zrozpaczony utrata rodziny do tego był pijany wiec mogl rozne rzeczy gadać. Najlepiej bedzie jak sama sie dowiesz. Mozesz tutaj zostac nie zabronie ci a szczerze mowiac polubiłem cie a mozesz takze isc i sprawdzic co tam sie dzieje, siedzac tutaj nic nie zdziałasz. - karczmarz poklepał cię po ramieniu. -  Zrobisz jak uważasz chodz watpie aby było tam wciaz tak niebezpiecznie. Z rogu karczmy usłyszałaś głos niziołka.
- E karczmarz podaj no piwo!
-  No cóż moja droga musze wracać do pracy! - rzekl do ciebie karczmarz po czym poszedl nalac piwo.

// Tak btw pisze sie "karczmarza" nie "karczmiarza" :D taka mała uwaga

// Jest 9:00 rano, na zewnątrz świeci słońce, temperatura wynosi 15 stopni Celsjusza, śnieg ktory napadal w nocy stopniał.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #34 dnia: 03 Kwiecień 2015, 14:27:18 »
- Dzięki za wszystko. Do widzenia! - zawołała z entuzjazmem kobieta. Wstała od stołu i odłożyła kluczyk na stół, poprawiła strój i wyszła z karczmy. Słońce próbowało się przebić przez zimowe chmury i nawet mu się to udawało. Armin faktycznie odżyła po koktajlu. Postanowiła jednak pójść w stronę wulkanu. Miała misję, którą musiała wypełnić. Szła żwawym krokiem przed siebie. Rozmyślała o jaszczurze i doszła do wniosku, że są do siebie podobni. Oboje stracili rodziny w tragicznych okolicznościach. A teraz muszą sami sobie radzić, bo nie mają praktycznie nikogo bliskiego koło siebie... Maurenka szła ścieżką cały czas intensywnie myśląć.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #35 dnia: 03 Kwiecień 2015, 14:53:35 »
Szłaś przed siebie jakieś dobre 30 minut po czym usłyszałaś stukot końskich kopyt i hałas wozu, woz był jakiś kilometr za tobą . Jechał z 5 minut aż znalazł się obok ciebie. Woźnica wytrzeszczył oczy widząc dziecko pustyni samotnie wedrujące w strone gór w Hemis. Woźnica miał około 55 lat, ciemne włosy i był ubrany w typowy chłopski ubiór.
-  No stój głupcze... - krzyknal na konia. -  No co moje stare oczy widzą maurenka samotnie wędrująca w Hemis. Dokąd cię tak nagli eee? Może potrzebujesz podwózki, przydałoby mi się towarzystwo.
Gdy woźnica do ciebie mówił zaczął padać snieg, duże płaty padały z nieba niczym z rozprutej pierzowej poduszki, temperatura gwałtownie spadała.

// Intensywnie pada śnieg (Otrzymujesz karę: Opady atmosferyczne), temperatura: 5 stopni Celsjusza.
// Godzina 9:35

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #36 dnia: 03 Kwiecień 2015, 15:02:18 »
Armin zasłoniła ręką twarz, ponieważ śnieg zaczął mocno padać. Nie zamierzała iść w taką pogodę na pieszo, więc postanowiła pojechać z mężczyzną. Zmierzyła go wzrokiem i wyglądał na zwyczajnego obywatela miasta.
- Podwózka bardzo by się przydała. - powiedziała wsiadając na powóz. - Zmierzam w okolice wygasłego wulkanu. - dodała czarnoskóra.
« Ostatnia zmiana: 03 Kwiecień 2015, 15:05:48 wysłana przez Armin »

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #37 dnia: 03 Kwiecień 2015, 15:33:38 »
Mężczyzna wskazał ci ręką wolne miejsce. -  W stronę wulkanu mowisz, hmm... Nigdy nie slyszalem aby w okolicy był jakiś wulkan, najprawdopodobnie mowisz o gorach na polnocy. No coz moge cię podwieść co najwyżej pod las ale to i tak polowa drogi. Bo wiesz moja droga te góry są dobre dziesięć kilometrów stąd, las natomiast pięć kilometrów stąd. Trochę czasu nam zejdzie. Przynajmnie mozemy porozmawiać, powiedz mi co taka młoda maurenka robi na Valfden?
Zimowe powietrze i koktajl dobrze zrobiły Armin ponieważ nie miała już kaca.

Tracisz karę: Upojenie alkoholem

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #38 dnia: 03 Kwiecień 2015, 15:46:33 »
Armin usiadła na wolnym miejscu. Odetchnęła przy tym głęboko, gdyż poczuła, iż kac ją opuścił.
- Przyjechałam tutaj szukać pracy i nowego domu. Ot i cała moja historia. - powiedziała kobieta. Nie lubiła rozmawiać ani o swoich uczuciach ani o swojej przeszłości. - A może pan mi coś o sobie opowie? - spytała się mężczyzny. Nie spodziewała się jakieś wymyśłnej i pełnej zwrotów akcji opowieści od prostego, starszego chłopa.
« Ostatnia zmiana: 03 Kwiecień 2015, 15:51:47 wysłana przez Armin »

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #39 dnia: 03 Kwiecień 2015, 15:53:53 »
-  No cóż wiozłem mleko z mojej wioski do Atusel na sprzedaż i teraz wracam. A powiedz mi po co wybierasz się w góry? Dla odpoczynku? Czy może w jakimś innym nie wiadomym mi celu?

//Opady śniegu się nasiliły

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 03 Kwiecień 2015, 15:53:53 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything