Tereny Valfden > Dział Wypraw

Burdel na kółkach

<< < (12/15) > >>

TheMo:

- Przekonać? Wątpię, czy dasz radę, kiedy każdy jest nastawiony przeciw każdemu. Zwłaszcza, że jeden jest konkretnie obwarowany. Po prostu pozbądź się ich. Nie obchodzi mnie jak. Czy zabijesz, czy naślesz straż, czy wybijesz mu z głowy wojny. Dla mnie liczy się skutek. Ja chcę spokojnie prowadzić interes. Coś jeszcze?

Adaś:
-Nie doceniasz mnie, mam dar przekonywania.-Mówiąc to uśmiechnąłem się szyderczo, a przez myśl przeleciały mi co wymyślniejsze tortury. Lecz od razu przerwałem ten radosny pokaz w moim umyśle i powiedziałem do niziołka:
-Tak jeszcze dwie rzeczy. Pierwsza sprawa i w sumie najistotniejsza co ja z tego będę miał? Tylko konkrety proszę. A druga rzecz, jak już dogadamy się co do honorarium, to nazwiska i krótka informacja o miejscach przebywania. A

TheMo:

- Jeśli się postarasz to dożywotnio będziesz miał u mnie gratis. No i coś dorzucę od siebie. Trzysta grzywien ci pasuje? Jak tak to mogę ci dać namiary na pierwszego z nich.

Adaś:
-Powiem Ci tak, cena zależy od tego co konkretnie uda mi się zrobić. Powiedzmy tak, jak się obejdzie bez zabójstw i ładnie uda się ich przekonać to przyjmę twoją cenę.-Zrobiłem krótką pauzę-Ale jeśli dojdzie do tego że będę musiał mordować, to zapłacisz 150 grzywien od sutenera i 100 grzywien od każdej głowy ochrony, która stanie mi na drodze do tego. Ja oczywiście będę się starał trzymać miecz w pochwie jak najdłużej, na co masz moje słowo honoru, lecz wiesz jak jest czasami tylko miecz przemawia do rozumu.-Tutaj skończyłem, czekając na reakcję zleceniodawcy.

TheMo:

- Eh, jak wy się wysoko cenicie. Dam dwieście od trupa sutenera. Jego ochrona mnie nie obchodzi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej