Tereny Valfden > Dział Wypraw

Sen na jawie czy jawa we śnie?

<< < (5/37) > >>

Silion aep Mor:
- Alkohol? - krasnolud zrobil taka mine. <ignorant> - Napije sie pozniej! Sil musial dzialac, nie mogl tu zostac, te demonice wykonczylyby go fizycznie i umysłowo. Musial uciec sie do tego co kruki umieja najlepiej: kłamać, łgać i tym podobne okreslenia kłamstwa. - Zostane, tu jest pieknie i nieziemsko! Daj mi odsapnac minutke! W tym czasie poznałbym sie z twoim koniem. A wy pijcie na moje zdrowie. Oj jak tu cieplo. - krasnolud mylil takze swoje mysli, przeciez nie wiedzial czy ta istota mu  w nich nie czyta.

Rodred:
Demonica wygląda na zaskoczoną. Pewnie myślała, że rzeczywiście chcesz uciekać. Chwile się zastanawiała. -  A niech ci będzie. Obwiozę cię po naszej krainie. W końcu mamy całą wieczność.  Na jej twarz wrócił słodki uśmiech. Złapała cię pod ramiona i na swoich skrzydłach przeniosła na grzbiet wierzchowca. usiadła za tobą jako, że jest wyższa.

Silion aep Mor:
- Szczerze mowiac to wolałbym pobyc z nim sam na sam, bardzo lubie konie. Mam reke do zwierzat. Moze nauczylbym go jakichs sztuczek! Co ty na to? Przejedziemy sie za chwile!

Rodred:
Byłeś spięty. Nigdy w życiu nie jeździłeś konno. Ona się zaśmiała. -  Nie ma mowy, żebym zostawiła swojego konika na pastwę krasnoluda! Poza tym jesteś jakiś spięty. Jesteś pewny, że dałbyś sobie radę? Dźgnęła konia piętami w boki. On niechętnie ruszył stępa.

Silion aep Mor:
- Ja spiety? Co ty. Dalbym rade, nie ma co! - rzekl po czym pogladzil Karine po glowie. - Mam szalony pomysl, widzisz swoje kolezanki? Czy chcesz sie mna z nimi dzielic? Watpie! Ucieknijmy stad, skoro swiat sie rozpadl mozemy tam wrocic i kreowac go na nowo. Juz widze nas dwoje jako wladcow swiata! Czy ty to widzisz? Spojrz oczyma wyobrazni. Bedziesz mnie miala na wylacznosc tylko wystarczy ze stad uciekniemy. Ubiore sie tylko, pozbieram sprzet i mozemy ruszac. Tutaj jest tak nijako, tak bezplciowo, nic sie nie dzieje, wykreujmy stary swiat na nowo! - krasnolud zmyślał i gadał co slina przynosila mu na jezyk, mial nadzieje ze sie uda.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej