Tereny Valfden > Dział Wypraw
Ciemna strona miasta.
Rodred:
Bandyta jednak nie zwrócił na ciebie uwagi. Nie jesteś jedyną kobietą, która się już ocknęła i próbowała uwolnić. Zabawa się już skończyła i zbir zaczął niezgrabnie się zbierać z ziemi. Nie wydawał się obchodzić tym co dzieje się w pokoju. Najwyraźniej jest przekonany, że jesteście skrępowane na tyle, że żadna z was się nie wyswobodzi.
// Działanie ostrza wytłumaczył mi Mohamed. Jest dokładnie tak jak w Assasin's Creed jeżeli grałaś ;)
Armin:
Armin niestety nie było słychać w tłumie. Chciała jednak zwrócić na siebie uwagę innych. Raczej na ból brzucha się nie nabiorą. Może inne dziewczyny pomogą mi sie uwolnić? Zawsze trzeba próbować. Maurenka porozglądała się trochę i zaczęła mówić półgłosem do swoich przestraszonych towarzyszek:
- Hej! Czy któraś z was by mi pomogła? Obiecuję, że wydostane was stąd, ale musicie mi najpierw pomóc. Armin uznała to za dobry pomysł, ale czy kobiety jej pomogą?
Rodred:
Cóż twoja próba niestety się nie udała. Przez knebel w ustach cię nie usłyszeli. Za to zwróciłaś uwagę zrelaksowanego już zbira, który zawołał. - Ej! Cicho tam! I zaczął wychodzić.
Armin:
Armin siedziała na krześle jak jakiś tłumok. Nie miała za wiele pomysłów w swojej główce. Postanowiła jednak rozwiązać ten problem siłą. W prawdzie nie widziała zbyt wiele, ale kontury zdradzają i tak bardzo dużo. Kobieta korzystając z chwili nieuwagi mężczyzn i wstała. Szybkim ruchem ściągnęła worek z głowy i knebel z ust. O wiele lepiej. - pomyślała. Podeszła do zbira, który zabawiał się z jakąś dziewczyną i wbiła ostrze w krtań. Odsunęła się, gdyż mógł być uzbrojony.
- ÂŁadnie proszę byś zostawił te kobiety w spokoju. - powiedziała czarnoskóra.
Rodred:
//Nogi też masz skrępowane. Trochę się to zagmatwało więc proponuje taki scenariusz: Zaraz po rozcięciu sznurów na rękach najciszej jak byłaś w stanie zdjęłaś worek i knebel. Następnie przecięłaś sznury. Mężczyzna już podnosił się z ziemi gdy do niego doskoczyłaś i przebiłaś mu kark ostrzem zakańczając tym jego żywot. Nie zauważył cię wcześniej gdyż był zajęty innymi sprawami. Pasuje? Jak tak to kontynuuj od tego miejsca ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej