Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Przeklinanie
Devristus Morii:
Jak każdy człowiek zdarza mi się przekląć. Nie mogę powiedzieć, że przeklinanie jest złe czy dobre. Raczej tak pośrodku. Słowa zaliczające się do przekleństw często ułatwiają nam wypowiadanie się,w niektórych sprawach. Zazwyczaj wypowiadam je mimowolnie , kiedy się zdenerwuję lub jestem rozdrażniony. Tak ogólnie to staram się w miarę nie przeklinać, hamować, ale cóż nie jest to łatwe jak się wydaje...
Demites:
Przeklinanie. Stosuję w domu, czasami w internecie xD W szkole albo w innym miejscu, gdzie jest dużo ludzi, ani myślę. Poza tym nie jestem za tekstami w stylu (wszystkie niecenzuralne słowa zasłonię gwiazdkami) "***** ******** ******!" xD Nie należę do tych, co przeklinają na każdym kroku, ale czasami, jak mnie coś wkurzy, to nie mogę się powstrzymać :D
Doman:
Ja się staram nie używać przekleństw, ale czasami się coś zdarzy, np. jak jestem wkurzony to jak sobie przeklnę to mi trochę ulży. Jeśli przekleństwa mi w czymś pomogą, to je stosuje, ale jeżeli ktoś przeklina żeby się popisać albo coś takiego, to automatycznie odechciewa mi się z nim rozmawiać. Niestety przekleństwa stają się modne, np. dzisiaj mój kolega popchnął innego kolegę na 2 klasiste sz. podstawowej, mówi "sorry", a 2 klasista takim dziecinnym głosikiem na to "spierdal** hu** popierdolo**, no to wyobraźcie sobie jak on będzie przeklinał w wieku gimnazjalnym.
Patty:
Nie używam przekleństw. Jakoś nigdy mi się to nie podobało. Koledzy chcieli mnie przekonać, ale nie dałem się. Jeśli komuś się zdarzy, to nie przeszkodzi mi to. Jednak jak taka osoba używa nagminnie takich określeń lub wyrazów, to kończę rozmowę. Nie gadam z osobami, które używają niecenzuralnych słów jako przecinka.
Hmm, zapewne dlatego, że to nie Polska, gdzie przecinek jest wypierany przez inne słowa. Zapewne też dlatego, że to nie nasz kraj.
Byakugan:
Ja nie przeklinam, ale kto mi poda cytat z jakiejkolwiek książki/tekstu w której Bóg zabrania przeklinać! Ani w Przykazaniach, ani w 7. grzechach głównych, nie ma wzmianki o przeklinaniu, więc dlaczego jest to grzechem?
JA nie przeklinam, bo to świadczy o kulturze osobistej :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej