Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Przeklinanie

<< < (7/17) > >>

Selene:
Nie mam nic przeciwko przeklinaniu. Rzec można nawet, iż stało się to moim osobistym przyzwyczajeniem. Może nawet nałogiem. Złą stroną tego jest fakt, że przestałam zwracać uwagę na okoliczności. Ale z drugiej strony, z przeklinaniem nie można przesadzać. Szczerze mówiąc, gdy słyszę zdanie, w którym połowa to przekleństwa nie za bardzo rozumiem jego sens. Słowa ważne umykają przy takim ogromie przekleństw.

--- Cytuj ---Nasza wychowawczyni też przeklina
--- Koniec cytatu ---
Coś mi się przypomniało. Jak moja klasa gimnazjalna po raz setny zrobiła ekierkowy nalot na nauczycielkę od matmy to owa pani pozwoliła sobie rzec `ta klasa jest poje****`.

Arisa:
Przyznaję się - czasem zdarza mi się przekląć. I to świadomie.
Zawsze wtedy, gdy coś/ ktoś mnie wyprowadzi z równowagi, bądź totalnie zaskoczy. Niestety nieraz niecenzuralne słówko wymsknęło mi się przy rodzicach ... Jednak obydwoje są dość wyrozumiali. ^^
Jednakże na ogół staram się używać poprawnej polszczyzny i nie być wulgarna.  

Onar:
Ja staram sie nie przeklinać i nawet nieźle mi idzie. Przeklinanie nie jest dobrą fomą mowy ale np. żarty z wulgaryzmami bawią najbardziej. Jak już mówiłem staram sie nie przeklinac ale nie ma dnia w którym nie powiem tego słowa na "K".

r4d00:
Ja dosyć często przeklinam, chociaż staram się ograniczać. Uważam, że wulgaryzmy są czasami super sprawą (użyte przez kogoś inteligentnego, np. przez jakiś kabaret lub mądrą osobę, która potrafi tak sformułować wypowiedź, aby wulgaryzm był zabawny). Jednak w większości przypadków używane są przez tępych kretynów, którzy wypluwają słowa na "k" z prędkością miniguna. Ja często używam przekleństw, ale nie uważam tego za coś super - naprawdę bardzo chcę się ograniczyć. Pozdrawiam.

Arkhan:

--- Cytuj ---Arkhan po prostu pląta się w zeznaniach, ot co, pisze to, co mu się w danej chwili podoba, a że już kilka dni później robi zupełnie co innego, co świadczy tylko o tym że jest cholernie niezdecydowany.
--- Koniec cytatu ---

Wiesz, a ja uważam, że najlepiej będzie dla ciebie zamiast odgrywać role forumowego Kertha, byś pojechał na wieś do babki doić krowy. Spójrz na daty ostatniego posta w tym temacie i tego nowego. To z pewnością nie jest 4 dni, 2 tygodnie, czy też 4 miesiące. To było rok temu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej