Tereny Valfden > Dział Wypraw

Na pohybel rekieterom!

<< < (8/21) > >>

Melkior Tacticus:
Melkior przeca stał wozem. Krasnolud wgramolił się na wóz. Tedy elf smagnął mocno Gucia batem i pognali dalej. Z dala od córy sołtysa jak się okaże za 4.5 miesiąca*... Ale nie wyprzedzajmy faktów.

//Bo czas tu inaczej płynie.*

Stisla:
// Stał czy nie krasnolud siedział już na wozie. ;)
// Z tą córą sołtysa to przewiduje, że zszarga mi opinię. :D

- Tośmy postój miely, co nie? Pojedlim, popilim i no... chyba pochędożym... Nieważne, gdzie tera mości druhu?

Melkior Tacticus:
- Do Rondla już, wieczorem zajedziem chyba że nas znowu coś napadnie. Wiewiórki na przykład, albo zmutowane cieniostwory bo rzem słyszał że cosik chorują nam lasy.

Stisla:
- Tera już żem w pogotowiu, wienc niech no ino jaki jeden sie pojawi to od razu go toporem szczele w łepetyne - podbudowywał się krasnolud.
... po dłuższej chwili...

- Te, a jaką flaszeczkę żeś może wyniósł z tego weselicha? Nie żebym miał cug do picia, ino nadal mnie tak jako sucho od wczorajszych pląsów... Tak, żeś wyskoczył z gospody, a ja orła akurat rozwinąłem... Nie dałeś nawet szansy się zaopa..try...wować

Melkior Tacticus:
- No niestety nie. Dojeżdżali już w okolice malowniczych Valfdeńskich gór których nazw narratorowi nie chce się sprawdzać. Ale na pewno byli w okolicach pasma Nagaz czy Naagaz, a może Nagaaz... jeden pies. Góra to góra.
- Wolałem spierdalać stamtąd czym pryndzej.

//Ps. edytuj umki rasowe bo weszły nowe, lepsze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej