Autor Wątek: Zwiad  (Przeczytany 18622 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

Odp: Zwiad
« Odpowiedź #220 dnia: 28 Styczeń 2015, 20:42:45 »
Jaszczur zrobił taką mine słysząc słowa dziewczynki  <huh>.
- Nie przypominam sobie żebym miał dzieci. Raczej jaszczurką nie jesteś - powiedział wpatrując sie w dziecko.
- Podejdź bliżej i powiedź mi coś o tym miejscu.
« Ostatnia zmiana: 29 Styczeń 2015, 08:59:16 wysłana przez Szeklan z Tihios »

Offline Thoran

• Obywatel
  • Reputacja: 1034
    • Karta postaci

« Odpowiedź #221 dnia: 28 Styczeń 2015, 20:46:13 »
Nie ociągając się założyłem na lewą rękę swój niezawodny puklerz zaś w prawą wyciągnąłem za paska stalowy topór. Obecna sytuacja wydawał się dziwna. W szczególności dla takiego zwykłego człowieka jak ja. Osobiście miałem nieodparte wrażenie, że ta dziewczynka wcale nie jest tą osobą za jaką się podaje.
- Dokładnie to całe ustrojstwo śmierdzi magią. - skomentowałem słowa krasnoluda i obserwowałem dalsze poczynania jaszczura i małej dziewczynki.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #221 dnia: 28 Styczeń 2015, 20:46:13 »

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #222 dnia: 28 Styczeń 2015, 21:00:06 »
Wszyscy zginiecie! Dziewczynka nagle "rozmazała" się. W jej miejscu siedziało dziecko - owszem - tyle że zombie. Nieumarły rzucił się na jaszczura. Zaś z chat zaczęła wychodzić horda.

29x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Zombie

//Są "świeże", kobiety i dzieci też są

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #223 dnia: 28 Styczeń 2015, 21:04:15 »
Jaszczur wstał jak poparzony dobywając od razu topór. Cofnął sie do tyłu jednak był gotowy na atak.
- Cholera. Można było sie tego spodziewać - powiedział opanowanie wpatrując sie w zombie. Jednak wiedział że bez maga maja nikłe szanse.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #224 dnia: 28 Styczeń 2015, 21:28:29 »
Szeklan odskoczył jednak nie skontrował tego nieumarłego pomiotu. Dlatego też skontrowałem ja wykorzystując wrodzoną przezorność, która pozwoliła mi kilka chwil wcześniej wyciągnąć mój sprzęt bojowy. Dlatego też doskoczyłem do "zombie dziecka", które jeszcze przed momentem toczyła uroczą konwersację z naszym jaszczurem. Zablokowałem puklerzem cios zadany pazurami, które zgrzytnęły po stali i wyprowadziłem cios od góry prosto w głowę zombiaka za pomocą topora. Przeciwnik był niższy toteż dosięgnąłem celu bez problemu, rozbijając czaszkę i niszcząc mózg wroga.
- Koniec tych jasełek panowie. Trzeba będzie sobie wyrąbać drogę przez tę zapyziałą wiochę.

28x zombie

// te zombie to mam rozumieć wychodzą po kilka sztuk z danej chaty, czy idą jakąś zmasowaną chmarą ?

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #225 dnia: 28 Styczeń 2015, 21:36:13 »
//Wychodzą po 2-5 i zbliżają się do was. W tej chwili są 15m od was

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #226 dnia: 28 Styczeń 2015, 21:44:39 »
Nie było na co czekać. Bliżej podszedł jeden z zombie odłączając sie od swojej grupy. Jaszczur przystąpił do ataku. Trzeba było to jak najszybciej wyplenić za nim to dopadnie ich. Zombie zacharczał złowrogo rzucając sie w furii na jaszczura prosto ze swoimi pazuram. Najemnik wykonał unik przed nimi jednak bestia zaatakowała drugi raz pazurami próbując dosięgnąć nimi kalekiego jaszczura. Wreszcie musiał rąbnąc zombie. Wykonał kolejny unik po czym rąbnął zombiego w plecy zwalając go na ziemie. Dalej żył a rana nic mu nie zrobila. Zombie zaczął podnosić sie z ziemi. Wtedy szybkim ruchem jaszczur odrąbał mu łebsko kończąc tym jego życie.

27x Zombie

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #227 dnia: 28 Styczeń 2015, 21:53:26 »
//Zombie nadal żyje, jego "tors" usiłuje trafić Szeklana.

34x zombie - ciągle dochodzą nowe

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #228 dnia: 28 Styczeń 2015, 21:59:29 »
Jaszczur odskoczył do tyłu po czym rąbnął toporem prosto w łapy zombie. Fakt to nic nie dało ale tors cofnął sie w tył. Wtedy Szeklan dokończył swoje dzieło wbijając topór prosto w miejsce serca zombie. Szybko wyciągnął topór cofając sie w tył.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #229 dnia: 28 Styczeń 2015, 22:12:53 »
44x zombie. Są coraz bliżej i otaczają was.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

« Odpowiedź #230 dnia: 28 Styczeń 2015, 22:21:56 »
Zrobiło się dziwnie... Nagle pojawił sie smród, ludzie w częściowym rozkładzie, a do tego byli żywi...
Jednak robiło sie ich coraz więcej. Nie znając rozmiarów wioski krasnolud domyślał sie ze może ich tu być co najmniej kilkaset, a jak ty na to nie patrzeć we 3 tylu nie ubija.
- Panowie! Spierdalamy! Tfu odwrót taktyczny! Nie wiem co to je, ale umierać to nie chce, a zaraz pewnie sie cała wieś zlezie! 
Klasnolud odwrócił sie w kierunku z którego przyszedł. Chwycił do ręki topór i ruszył w kierunku najmniejszej grupki dwóch stworów, gdy tylko do nich dotarł przepchnął ich przy użyciu swojej tarczy, a że stawiali opór trzeba było użyć siły. Krasnolud zamachnął sie toporem i wbił ostrze prosto w czoło. Druga besta została po prostu odepchnieta na bezpieczna odległość.

// zombiee -1

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #231 dnia: 28 Styczeń 2015, 22:34:11 »
Wtedy też znikąd spadł grad. Idealnie na zombiaki idące z południa, wyrąbując wam drogę... No powiedzmy, osoba rzucająca czar miała farta, ogromnego. Mgła ustępowała. A gdzieś tam ujrzeliście błyski i dało się słyszeć dużo dziwnych słów.

//Spierdalajcie.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #232 dnia: 29 Styczeń 2015, 07:02:52 »
Jsaszczur stanął jak wryty na widok gradu rozwalającego zombiaki. Było wiadome kto to mógł być. Mgła zaczeła ustępować więc okolica zrobiła sie bardziej widoczna. Jednak jedyne co im zostało to spieprzanie z tej wioski jak najdalej. Nie chowając nawet topora zawołał do kompanów:
- Masz racje Xvier, spieprzajmy stąd - powiedział po czym zaczął biec utorowaną drogą.
« Ostatnia zmiana: 29 Styczeń 2015, 10:24:45 wysłana przez Szeklan z Tihios »

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #233 dnia: 29 Styczeń 2015, 10:38:45 »
Najwyraźniej krasnolud wpadł na dobry pomysł, bo w momencie spie... to znaczy odwrotu, znalazł się mag.
Xvier prawie w pysk dostał soplami lodu... Ale na szczęście nie dostał, więc mógł dalej się ewakuować. Szeklan pobiegł od razu za krasnoludem, ale Thorin nie wiedzieć czemu dalej walczył.
- Khorin kuźwa, leziesz?! - krzyknął i zaczął rozpychać trupy na bolki, aby kupić troche czasu towarzyszowi.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #234 dnia: 29 Styczeń 2015, 17:15:50 »
Krasnolud widoczne spanikował widząc zaistniałą sytuację albo popijał sobie w najlepsze ukradkiem tak, aby nikt nie zauważył, gdyż z przejęcia zaczął mylić imiona swych towarzyszy. Mi powtarzać nie trzeba było widząc ogrom stworów i działanie elfiego maga rzuciłem się się pędem do ucieczki za swoimi towarzyszami odtrącając pojawiające się zombiaki za pomocą puklerza.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #235 dnia: 29 Styczeń 2015, 17:29:02 »
I wtedy niebo pociemniało, w kierunku centrum wsi leciało coś dużego i świetlistego.

//Napisze któryś na ile metrów uciekliście.

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #236 dnia: 29 Styczeń 2015, 17:33:42 »
Gdy tylko kompani krasnoluda znaleźli się przed nim, ten ruszył za nimi osłaniając odwrót. Pobiegł w stronę maga, miał nadzieje nie wpakować się w jakieś zaklęcie, już raz było blisko...

//za dużo hobbita z literówką xD
//Nie wiem biegne do maga nie wiem gdzie jest...

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #237 dnia: 29 Styczeń 2015, 17:43:27 »
//Przecież go nie widzicie. W jakim kierunku uciekacie?

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #238 dnia: 29 Styczeń 2015, 18:21:00 »
Kompani obrali kierunek południowy. Biegli rozpychając sie co jakiś czas o zombiaki odpychając je od siebie. Jednak po chwili te były już za nimi. Uciekli dobre 70 metrów od miejsca gdzie je napotkali.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #239 dnia: 29 Styczeń 2015, 19:52:50 »
Wtedy też w wieś przypieprzył meteor, wy szczęśliwie zdążyliście spier... dokonać taktycznego odwrotu. Wstrząs i fala uderzeniowa powaliła was na ziemię.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #239 dnia: 29 Styczeń 2015, 19:52:50 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18