Autor Wątek: Zwiad  (Przeczytany 18738 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

Odp: Zwiad
« Odpowiedź #180 dnia: 25 Styczeń 2015, 16:16:17 »
Jaszczur zrobił taką mine  <facepalm>.
- Zboczuch pierdolony. - powiedział kręcąc przy tym głową.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

« Odpowiedź #181 dnia: 25 Styczeń 2015, 16:17:57 »
- Ale co se poruchał to jego. - Powiedział krasnolud wycinając kilka krzaczków.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 25 Styczeń 2015, 16:17:57 »

Offline Thoran

• Obywatel
  • Reputacja: 1034
    • Karta postaci

« Odpowiedź #182 dnia: 25 Styczeń 2015, 20:37:50 »
Rewelacja dotyczące dhampira przyjąłem obojętnie bo prawda była taka, że nowinki ze świata, a dokładnie z naszego zameczku nie były jakoś specjalnie interesujące. Na pewno nie nadawały się na pierwszą stronę jakiejkolwiek gazety. Ba nawet rasowy szmatławiec by się tym nie zainteresował, gdyż  tak naprawdę nie dotyczyły one znanej osobistości. Dlatego też wzruszenie ramion uznałem za wystarczający komentarz. Widząc, że Xvier rozpoczął zbieranie badyli w celu wstępnego rozpalenia ogniska coby nam dupa w nocy nie zmarzła. Postanowiłem więc przyłączyć się do tego zadania bo i nic ciekawszego do roboty nie było. Jednakże w między czasie, gdyż pozostało jeszcze kila chwil można byłoby upolować jakieś błąkające się zwierzątko, żeby nie marnować własnych zapasów i zaspokoić głód, który pewnie wzmagał się u wszystkich podróżników.
- Wypadałoby coś upolować, zanim się ściemni. - mruknąłem w stronę elfa i towarzyszy. Rzucając znalezione badyle na kupkę.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #183 dnia: 25 Styczeń 2015, 20:47:41 »
- No, a co mnie do tego? Widzisz u mnie łuk?

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #184 dnia: 25 Styczeń 2015, 21:02:28 »
A krasnolud nie tyle zbierał badyle. On wycinał krzaki wśród gęstego lasu! Robił miejsce na obóz i zbierał materiał co by troche sie schować. Było to przemyślane działanie, bo zajmie sie taki krzaczek od ognia a potem pół wyspy w piz-du. Xvier już kończył robotę gdy koło niego zaczął sie krzatać Thoran, coś tam wspomniał o polowaniu, ale krasnolud sie na tym nie znał. Owszem karzeł lubił dać w mordę, ale na tropieniu czy strzelaniu sie zwyczajnie nie znał, więc powiedział do kompana:
- Jo tyż sie na tym nie znom. - po czym zaczął rozwieszać hamaczek.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #185 dnia: 25 Styczeń 2015, 21:13:28 »
Jak zwykle nikt się na niczym nie zna.
- Dobra w takim razie wybiorę się sam ze swoją bronią dystansową. Co prawda to nie łuk, ale z łatwością położę jakieś marne zwierzątko. Oczywiście o ile trafię bo ta broń błędów nie wybacza- mówiłem do drużyny ładując kuszę. Gdy była gotowa postanowiłem udać się na odległość około 500 metrów na północ od naszego tymczasowego obozu, aby rozejrzeć się za błąkającymi się zwierzakami.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #186 dnia: 25 Styczeń 2015, 21:21:47 »
//Thoran, w odległości jakichś 40m dostrzegasz: Mhroczny_Jelonek_Zua_1

1x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Jele%C5%84

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #187 dnia: 25 Styczeń 2015, 21:38:37 »
Jaszczur słysząc że kompani potrzebują pomocy z łowiectwem zgłosił sie do pomocy z tego względu że umie zakładć pułapki. Wiedział jak zakładać wnyki i sidła.
- Ja moge pomóc. Pułapki umie zakładać więc może sie nam coś trafi.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #188 dnia: 25 Styczeń 2015, 21:44:55 »
Mroczny jeleń zagłady czy też zła jak został nazwany przez naszego narratora w w skupieniu i ciszy oddawał się jednemu ze swoich ulubionych zajęć jakim zapewne było napełniania swego brzucha różnorodnym pokarmem. Jako, że była wiosna delektował się młodymi pędami drzew swobodnie rosnącymi nieopodal. Tropicielem byłem żadnym więc tylko dzięki pani fortunie natknąłem się na tego oto zwierza. Myśliwym też byłem nie byłem rasowym bo któż to widział myśliwego z kuszą ? ÂŁuk to podstawa. Tak przeto piszą w elementarzu młodego adepta polowań.
Jednak ja zdany byłem tylko i wyłącznie na broń którą posiadałem. Dlatego też miałem w zamiarze wykorzystać kuszę przygotowaną już chwilę temu podczas rozmowy z towarzyszami w obozie. Spokojnie wycelowałem wstrzymując w odpowiednim momencie oddech tak, aby mieć pewność, że bełt dosięgnie celu i będziemy mogli pożywić się pierwszej klasy dziczyzną. Pocisk ze świstem poleciał ku konsumującemu jeleniowi trafiając go prosto w jego szyję. Ustrzelony zwierz padł w oka mgnieniu. Nie ociągając się zbliżyłem się do niego i postanowiłem oprawić go z jego poroża, zaś skórą miałem zamiar zająć się później. Jelonek co tu dużo mówić nie był całkiem dorodny, więc może jakimś cudem udałoby mi się zaciągnąć go do obozu. Jak się nie uda to krzyknę po pomoc. Dlatego też uchwyciłem zabitego zwierza za tylne kopyta i próbowałem zaciągnąć go na południe do naszego obozowiska.

22 - 1 = 21 bełtów

// pozyskuję

2 poroża jelenia

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #189 dnia: 25 Styczeń 2015, 21:51:56 »
//Zaciągnąłeś.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #190 dnia: 25 Styczeń 2015, 22:03:12 »
- Patrzcie co się nam trafiło ! Jelonek jak malowanie. Więc wiecie dzisiaj szykuje się całkiem niezła uczta- rzuciłem w stronę kręcących się obozowiczów.
Nie tracąc więcej czasu postanowiłem obedrzeć zwierzaka ze skóry. Trwało to chwilkę, gdyż starałem się nadto jej nie uszkodzić. Zawsze może się w przyszłości do czegoś przydać. Następnym krokiem było zapewne wypatroszenie zwierzęcia. Cóż przyjemnym zajęciem to nie było, ale coś jeść trzeba. Po zakończeniu tej czynności odrąbałem toporem łeb zwierzaka. Co tu dużo mówić, był to pierwszy sprawiany przeze mnie zwierz więc może nie wszystko poszło jak należy, ale jak to się mówi pierwsze koty za płoty.
- Szykować ruszt i ogień bo jelonek sprawiony.

//pozyskuję
2,5m2 skóry jelenia

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #191 dnia: 25 Styczeń 2015, 22:13:36 »
Krasnolud rozwiesił hamak swój i pomógł szeklanowi. Później zabrał sie za zbieranie chrustu. Pozbierał troche gałązek tu i uwdzie, generalnie dookoła było ich pełno. W pewnym momencie zobaczył nawet zwalone i juz suche drzewo, nadawało sie idealnie na ognisko. Wziął wiec swoja siekierę i zaczął rąbać w miarę cienki fragment, co by nie zszedł mu przy tym cały wieczór. Gdy tylko urąbał spory kawał, zagrał sie za taszczenie go w stronę obozu, co prawda był cięższy niż krasnolud sie spodziewał, nie nie z takimi rzeczami juz sobie dawał rady.  Później zabrał sie za szukanie kamyków na krąg, kilka znalazł na wierzy, kilka w ściółce, a kilka odkopał, gdy zebrał juz odpowiednią ilość ułożył je w piękny krąg, a na środku umieścił chrust, wziął krzesiwo, suchy mech i zaczął rozpalać ognisko. Omal przy całej tej robocie nie sfajczył sobie brody, ale czym jest życie bez ryzyka. YOLO pomyślał krasnlud, sam nie wiedział czemu taki zlepek liter przyszedł mu do głowy, ale nawet mu sie spodobał. W tej chwili z krzaków wyszedł Thoran taszczacy jelenia.
- Nooo! To dzisiej pijemy! - krzyknął uradowany.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #192 dnia: 25 Styczeń 2015, 22:25:42 »
- Patrzcie na to. Elf wyciągnął z torby 5 piw. Nim je rozdał zrobił coś magicznego. Był magiem wody, schłodził więc piwo do idealnej temperatury.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #193 dnia: 25 Styczeń 2015, 22:30:04 »
- Ognisko pierwsza klasa. Teraz tylko skombinować jakiś prowizoryczny rożen, żeby nam się jelonek przysmażył- powiedziałem i zacząłem przeglądać porozrzucane patyki. Tak się złożyło, że w tej stercie odnalazłem dwa całkiem solidny i wyglądające ooo tak "Y". Więc wspaniale nadawały się na podpórkę. Znalazł się też trzeci patyk długi gruby w sam raz, aby nabić na niego oporządzonego zwierza. Dwie podpórki wbiłem po dwóch stronach ogniska, zaś trzeci patyk zastrugałem z jednej strony swoim toporem i ładnie przebiłem to co zostało z naszego zwierzaczka. Następnie zarzuciłem wszystko na przygotowany przed chwilą rożen. Teraz pozostawało tylko czekać, aż jelonek będzie miał dość nad ogniem i będziemy mogli się w końcu należycie posilić.
- Teraz tylko czekać. Bogowie dajcie nam cierpliwość.- powiedziałem i usiadłem spokojnie przy spokojnie palącym się ognisku.
- Widać magia na coś się jednak przydaje- powiedziałem biorąc schłodzone piwo od elfa.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #194 dnia: 25 Styczeń 2015, 22:34:17 »
- O cholipcia! - krzyknął widząc jak magia jest użyteczna.
- Królu ty mój, naucz mie tego. - powiedział odbierając piwerko. Następnie usiadł i popijał czekając, aż jelonek dojdzie.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #195 dnia: 25 Styczeń 2015, 22:42:37 »
//Teoretycznie mógłby ale wiecie że nie można  ;p

- To wymaga lat nauki Xvier, stane na warcie.- powiedział i odszedł kawałek.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #196 dnia: 26 Styczeń 2015, 16:18:39 »
- Szkoda, kurka rurka. - posmutniał krasnolud. W międzyczasie Sarenka się upiekła, krasnolud natychmiast zabrał się za odkrawanie kawałów mięsa przy pomocy sztyletu, gdy już miał w ręku kawął mięsa zabrał sie za jego pałaszowanie. Niestety dziczyzna... Jak to zwykle bywa okazała sie twarda, przypraw też za wielu nie było, ale co jak co mięso okazało się w miare zjadliwe, poza konsystencją podeszwy. Po skończonej kolacji krasnolud wskoczył na hamak w celu odpoczynku.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #197 dnia: 26 Styczeń 2015, 16:35:13 »
Jaszczur wziął piwo i usiadł przy ognisku grzejąc sie. Uwielbiał to robić ale ostatnio miał na to mało czasu. Odkorkował je i wziął porządnego łyka. Przed nim jeleń powoli dochodził. Zostało mu tylko czekać na to aż sie upiecze jednak nie w smak mu było siedzieć bezczynnie. Chciał coś zrobić.
- Dobre te piwo. Dawno już takiego nie piłem - powiedział biorąc kolejnego łyka - Nieźle Ci poszło Thoran z tym jeleniem. Co wy na to żeby założyć w pobliżu wnyki? Zawsze coś na droge by było

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #198 dnia: 26 Styczeń 2015, 18:36:16 »
Jelonek był gotowy. Z wykorzystaniem starego sztyletu powolutku odkrawałem odpowiednie porcje pieczystego, któremu zapewne wiele brakowało do dań serwowanych w tutejszych karczmach. Jednak jak na warunki w których obecnie się znaleźliśmy posiłek był całkiem solidny. Poprawnie wypieczone więc sensacji żołądkowych nie powinni się spodziewać. Gryząc kolejne kąski i popijając je piwkiem dostarczonym przez elfiego maga, wsłuchiwałem się w otaczającą mnie przyrodę. Mimowolną kontemplację naturalnego świata przedstawionego przerwał Szeklan, któremu jak widać było mało posiłku, gdyż chciał polować w dalszym ciągu.
- Nie wiem czy to ma większy sens. ÂŚciemniło się więc nie ma za bardzo jak odejść od obozu o tej porze, a i hałasu niezłego narobiliśmy przy tych wszystkich przygotowaniach więc wątpię żeby się udało coś złapać. Na dodatek trzeba będzie ruszyć skoro świt więc pewnie zabraknie czasy na oprawianie kolejnej zwierzyny i taszczenie jej w głąb tego lasu.- powiedziałem grzebiąc patykiem w spokojnie palących się ognisku.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 26 Styczeń 2015, 19:19:30 »
Cale to gadanie zaczynało irytować krasnala.
- Pany, albo idycie kimać, albo sie zawryć. Jutro trza wstać i jeszcze na warcie stanyć.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 26 Styczeń 2015, 19:19:30 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything