Autor Wątek: Wyzwolenie Zuesh  (Przeczytany 59812 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

Odp: Wyzwolenie Zuesh
« Odpowiedź #360 dnia: 04 Styczeń 2015, 22:56:42 »
- Patty, skontaktujesz się z fortem? Generale, zbierz swoich, Bractwo czeka tylko na rozkaz. Skontaktuję się migiem z Gordianem i w kilka minut będziemy gotowi. - Czekał tylko na słowa potwierdzenia, by móc ruszyć do człowieka pozostałego na "Mieczu Boleści".

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #361 dnia: 04 Styczeń 2015, 23:29:54 »
- No skoro muszę... - odpowiedziałam mętnie - To wszystko? Bo ja już bym leciała, im szybciej ich ostrzegę tym lepiej.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #361 dnia: 04 Styczeń 2015, 23:29:54 »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #362 dnia: 04 Styczeń 2015, 23:37:19 »
- Oczywiście równie dobrze ja mogę ruszyć w stronę fortu, ty do Gordiana - odparł anielicy, zdając sobie sprawę z tego, że przeprawa, nawet powietrzna, ponad liniami demonów może być potencjalnie niebezpieczna.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

« Odpowiedź #363 dnia: 04 Styczeń 2015, 23:47:09 »
Krasnolud słysząc słowa towarzysza o alkoholu zaśmiał się.
- Nie, nie, po prostu chciałem być sam... A tak swoją droga nie wiem czy się w ogóle przydam bo te demony to podobno tylko srebrem można poranić, a ja nic srebrnego nie mam.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #364 dnia: 05 Styczeń 2015, 00:20:44 »
A Drago stał sobie pod byłym burdelem i opierał się o ścianę. Całkiem zrelaksowany był, mimo tego iż był dzień. A wokół placu wrzała bitwa, ogień i pożoga. Zastanawiał się, czy nie wejść do sztabu, ale nie uznawał jeszcze tego za bardzo konieczne. Obserwował niebo, wypatrując ewentualnych nadlatujących demonów. Nagle stało się coś dziwnego. Dla postronnego obserwatora wyglądało to, jakby wampir nagle ocknął się z zamyślenia. Drgnął i rozejrzał się podejrzliwie. Mruknął coś do siebie i powrócił do obserwacji nieba.
« Ostatnia zmiana: 05 Styczeń 2015, 00:29:34 wysłana przez Dragosani »

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #365 dnia: 05 Styczeń 2015, 00:28:32 »
- Co..ehhhh... - zdołał tylko wydusić z siebie Gordian. Tak... bo co miał zrobić, pokręcił przez chwilę głową, mruknął coś w stylu "ta jaszczurka ma jednak szczęście, że zdążyłem ją zszyć" i zabierając swoje "menele" zaniósł je do swojej kajuty. Wyszedł na pokład i już zamierzał schodzić ale wcześniej wychylił się przez reling i sprawdził, czy następny przypadkiem nie pcha się w gips..
- Ej panowie... jak się nudzicie to weźcie wyjebcie te drzwi z kajuty i wytrzyjcie tam podłogę, bo trochę naświniłem. I działa nabijcie kartaczami... coś czuję, że skoro przed bitwą mamy rannych, to będziemy mieli szansę spierdolić dość szybko..

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #366 dnia: 05 Styczeń 2015, 02:15:35 »
Funeris oparł się o blat stołu, na którym była rozłożona mapa tego odcinka miasta. Na krótki moment zakręciło mu się w głowie, miał przed oczami mroczki. Poczuł się tak, jak skazaniec wychodzący z ciemnicy po tygodniu kary. Zupełnie jakby uderzyło go świeżość powietrza, którego biedny nie mógł zaznać siedząc w celi w piwnicach aresztu. Potarł czoło dłonią i rozejrzał się wokół.
- Tak... - podjął. - Szykuj swoich, generale. Zaraz wyruszamy odbić to, co wasze.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #367 dnia: 05 Styczeń 2015, 07:39:47 »
Po akcji ratunkowej i szybkim zszyciu jaszczura zaczął budzić sie w kubryku. Miał jeszcze mętlik w głowie od podanego przez Gordiana znieczulenia. Otworzył oczy i rozglądnął sie dookoła.
- O cholera... Co ja tu robie? - powiedział sam do siebie by po chwili zobaczyć swoje złożone ramie.
- No to już po walce

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #368 dnia: 05 Styczeń 2015, 10:28:16 »
Dhampir szedł równo z człowiekiem i krasnoludem. Tymczasowo hełmu nie ściągał, ale przyłbicę miał otwartą żeby móc lepiej oddychać. Silvaster szybkim spojrzeniem na Xviera ujrzał na jego twarzy zmartwienie i obawy, a nawet czerwone oczy. Czyżby płakał? Zadał to pytanie sobie w głowie, ale nie zamierzał się nabijać. Oblicze wojny potrafi zmienić nie jednego człowieka. Wszystko teraz zależało od silnej psychiki i spokoju. Ten wewnętrzny spokój dawała mu część wampira, która siedziała w nim głęboko ukryta. Teraz mogła w pełni się uwidocznić.
- Będzie dobrze i nie ma potrzeby martwić się na zapas.
Wyciągnął wtedy srebrny sztylet, który miał u pasa i podał go krasnoludowi.
- Trzymaj zabiłem nim kilka wampirów i innych cholerstw tego świata to i na demony się nada
Tym gestem chciał uspokoić krasnoluda, bo w końcu będzie się mógł obronić w jakimś tam stopniu. Dhampir oczywiście również chciał korzystać z niego w trakcie walk, ale mimo wszystko mieczem powinien sobie poradzić. W razie ataku poważniejszego przeciwnika chciałby go otrzymać z powrotem, by móc jak najlepiej wykorzystać swoje zdolności.

// Przekazuję na czas wyprawy Xvier aep Deler ten sztylet :

Nazwa broni: Srebrny Kieł
Rodzaj: sztylet
Typ: jednoręczny
Ostrość: 23
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuty z 0,65kg srebra o zasięgu 0,3 metra.

Dodatkowo Aragornie oceń czy słyszymy jeszcze Gordiana.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #369 dnia: 05 Styczeń 2015, 10:44:19 »
Na szczęście udało się, krasnolud wyżebrał jakiś srebrny oręż od towarzyszy, teraz przynajmniej bedzie w stanie się obronić przed przeciwnikami.
- Dzie-dzie-dzięki. - powiedział odbierając sztylet od kolegi. -Mam nadzieje ze jeszcze kilka kolejnych zabije. - po tych słowach uśmiechnął się do towarzysza.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #370 dnia: 05 Styczeń 2015, 10:54:46 »
Dhampir jedynie kiwnął głową na uśmiech towarzysza i powiedział.
- Niech Ci służy aż do naszego powrotu.
Podkreślił słowo powrót żeby nagle chciwość w krasnoludzie się nie obudziła i, by nie przywłaszczył sobie sztyletu. Już w nieco lepszych nastrojach szli dalej przed siebie. W końcu powinni już dojść do sztabu gdzie zebrała się masa ludzi i innych istot.

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
  • Reputacja: 4704
    • Karta postaci

« Odpowiedź #371 dnia: 05 Styczeń 2015, 11:00:51 »
Paladyn wysłuchała rozmowy Kunanina z Aragornem i Funerisem. Sprawy dotyczące przeprowadzenia ataków i taktyki bojowej zostawiła mądrzejszym w tych sprawach - nie wtrącała się. Najważniejsze, żeby zrozumieć jakie każdy ma zadanie, gdzie ma się udać by walczyć z demonami. Dokładnie przyjrzała się mapie zapamiętując położenie "swoich" i wrogów.
Nagle Fun oparł się o blat jak gdyby osłabiony. A przynajmniej rozkojarzony i zamroczony. To raczej nie był "strach" przed bitwą.
-Wszystko w porządku?
« Ostatnia zmiana: 05 Styczeń 2015, 12:09:13 wysłana przez Evening Antarii »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #372 dnia: 05 Styczeń 2015, 12:10:37 »
Coś na moment wytrąciło go z "otoczenia", coś na tyle silnego by mimo czarnej skazy wejść do jego głowy. Czuł że to coś ważnego... Zachowam. Pomyślał i otrząsnął się z transu. Oparł rękoma o stół.
- Ten budynek, drugi na zachód od sztabu. Posłałbym tam strzelców.
- To kto poleci jest nie istotne! Powiedzcie tym z fortu by byli gotowi. Dobry pomysł, chłopakom przyda się wsparcie.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #373 dnia: 05 Styczeń 2015, 12:15:17 »
- Będzie ciężko, mogę wziąć wszystkich strzelców i zająć pozycje. Będziemy im utrudniać życie na ile się da.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #374 dnia: 05 Styczeń 2015, 12:21:54 »

- Doskonale, ruszaj elfie. Niech jedno z was ruszy w końcu tymi piórkami i leci ostrzec ludzi! Musicie sami poprowadzić natarcie Aragornie, moi wszyscy ludzie są na posterunkach albo związani walką... Niech Sześcioro nad wami czuwa. Do roboty!

//Gordianowi pomaga załoga "Miecza Boleści"
« Ostatnia zmiana: 05 Styczeń 2015, 12:45:53 wysłana przez Aragorn Tacticus »

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #375 dnia: 05 Styczeń 2015, 12:28:36 »
Silvaster strasznie zaakcentował, że krasnolud ma mu oddać sztylet po powrocie, najwyraźniej było to kolejne z jego pocieszeń i sugestii, że przeżyją. Przynajmniej tak odebrał to krasnolud.
- Spokojnie, silva oddam ci go jak tylko wrócę, bo wrócę! A teraz czas wziąć się w garść.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #376 dnia: 05 Styczeń 2015, 12:30:04 »
- No i to mi się podoba.
Powiedział do krasnoluda, kiedy już dotarli.
W tym właśnie czasie, co padły już ostateczne rozkazy przybyła ekipa, "sanitariuszy" w postaci krasnoluda, człowieka i dhampira. Trójka towarzyszy zauważyła, że tymczasowy układ jednostek się nie zmienił i każdy stał gdzie stał. Silvaster szukał kogoś od kogo mógł się dowiedzieć czegoś konkretnego takim kimś był elf Melkior.
- Co ustaliliście? I jakie są rozkazy?
Zapytał szybko bez owijania w bawełnę wszak nie był on maurenem.
« Ostatnia zmiana: 05 Styczeń 2015, 12:32:50 wysłana przez Silvaster »

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #377 dnia: 05 Styczeń 2015, 12:34:49 »
- Spokojnie kociaku, już lecę - puściłam oczko do generała i wyszłam na zewnątrz, rozkładając potężne, czarne skrzydła. Po chwili wzbiłam się w powietrze i poleciałam prosto do oblężonej twierdzy, uważając jednocześnie by nie zaatakował mnie żaden demon.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #378 dnia: 05 Styczeń 2015, 12:51:22 »
//Patty.

Wypatrzyłaś na placu największego "kota", jednocześnie takiego który wyglądał na kompetentnego.

- Na Zartata! Wsparcie przybyło! - wydarł się na widok anielicy.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #379 dnia: 05 Styczeń 2015, 12:54:53 »
- Silva! Zbieramy wszystkich strzelców i idziemy wspierać ogniem szturm. - przekazał jednocześnie wychodząc ze sztabu i rychtując "Matyldę" - Co z Szeklanem?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #379 dnia: 05 Styczeń 2015, 12:54:53 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18