Autor Wątek: Wyzwolenie Zuesh  (Przeczytany 59574 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

Odp: Wyzwolenie Zuesh
« Odpowiedź #260 dnia: 04 Styczeń 2015, 15:45:12 »
Anioł zawołał Patty i wskazał port. Wzbił się momentalnie w powietrze i potężnymi ruchami skrzydeł zaczął zmniejszać odległość od miasta.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #261 dnia: 04 Styczeń 2015, 15:45:27 »
Ja pierdolę, kto teraz buduje zamknięte porty?
- Zrzucić połowę żagli. Na mój znak rzucicie lewą kotwicę. Ruszać się. - krzyknął do marynarzy, krzątających się na pokładzie wśród żołnierzy.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #261 dnia: 04 Styczeń 2015, 15:45:27 »

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #262 dnia: 04 Styczeń 2015, 15:47:36 »
Przeszłam na nieco bardziej odosobnioną część statku i rozłożyłam czarne skrzydła, po chwili wzbijając się w powietrze. Wzleciałam w górę, łapiąc przyjazny mi wiatr i pofrunęłam prosto do portu.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #263 dnia: 04 Styczeń 2015, 15:50:31 »
Zwiad poleciał, a więc za chwilę zacznie się główna część wyprawy, natarcie na port, odbicie go z rąk demonów - jeśli go odbiły - i uratowanie żywych kotowatych.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #264 dnia: 04 Styczeń 2015, 15:54:21 »
Anioły poleciały w momencie gdy okręt wchodził do portu. Zwalniał z powodu zrzuconych żagli lecz mimo wszystko gnał na nadbrzeże.
- Rzuć kotwicę, żagle w dół. Przygotować się do zejścia na ląd! - krzyknął wykonując pełny skręt tak by obrócić okręt bakburtą.  Staranował przy okazji kilka niewielkich łodzi rybackich, ale czym były jakieś niewielkie skorupy w porównaniu do tego rodzaju akcji ratunkowej.
Kotwica poszła w morze orząc dno. ÂŻagle padły jeden za drugim zwijane muskularnymi ramionami orków. Fregata poczęła szybko zwalniać i obracać się do nadbrzeża mimo wszystko mocno o nie uderzając.
Kotwica dwa w dół! Okręt stop! Jesteśmy!

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #265 dnia: 04 Styczeń 2015, 15:57:16 »
Jaszczur stał przygotowany. Czekał teraz na rozkaz by zaatakować.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #266 dnia: 04 Styczeń 2015, 16:02:24 »
Kusza już była gotowa a parka aniołów poleciała. Teraz, tylko wytrzymać i starać się słuchać rozkazów w tym rozgardiaszu. Silvaster już szukał jakiegoś celu do, którego można by już strzelić. Jego zmysł widzenia w zupełnych ciemnościach dawał wiele podczas walki w takich okolicznościach. Dlatego też nie czuł strachu a raczej spokój ten, który odczuwają wampiry a  jeśli jego przeznaczeniem było tutaj zginąć musiał się z tym pogodzić.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #267 dnia: 04 Styczeń 2015, 16:16:36 »
A co widziały anioły?

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #268 dnia: 04 Styczeń 2015, 17:06:41 »
//Anioły widzą ledwo trzymającą się obronę portu, centrum miasta i twierdzy w jego zachodniej części. Wszędzie panuje chaos i trwają walki. Blisko portu szaleje demoniczny behemot. Naliczyliście ogółem jakieś 66 demonów. Głównie ogrzych i pospolitych.

//Zielone to linie umocnień, niebiescy to nasi, czerwoni to demony. Czarne kkółeczko to nasza pozycja po dobiciu do brzegu.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #269 dnia: 04 Styczeń 2015, 17:13:19 »
- Aragorn rozkazy?

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #270 dnia: 04 Styczeń 2015, 17:16:10 »
- Zabezpieczyć teren tak byśmy mogli się zdesantować! Tamten duży budynek to chyba sztab, weź ludzi sprawdźcie mi to, paladyni na flanki. Z życiem!

//Tak dobiliśmy.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #271 dnia: 04 Styczeń 2015, 17:17:38 »
Funeris wylądował na statku koło swojej kompanii. Wydał krótkie polecenia Bethrezenowi mówiąc mu dokładnie co widział. Potem to samo przekazał Aragornowi, który miał w końcu dowodzić.
- Nie bój się, jestem przy Tobie - szepnął do ucha Evening, wyciągając miecz, całując głownię i czekając na opuszczenie trapu.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #272 dnia: 04 Styczeń 2015, 17:18:26 »
Dhampir dawno takich walk nie widział te całe twierdze wampirów były niczym w porównaniu tego, co ujrzał. Miasto w płomieniach wszędzie walały się ciała, a nawet jego karczma została spalona. Chciał się napić tam w spokoju wina z karczmarzem a tu taki ciul z tego wyszedł. W środku zastanawiał się czy przeżył, by móc z nim pogadać. Teraz jednak nie miał czasu zajmować się innymi, bo padły rozkazy. Czekał aż elf powie za mną albo przodem. To właściwie będzie najważniejsze czy dowódca pójdzie przodem, czy narazi swoich podkomendnych na odniesienie obrażen.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #273 dnia: 04 Styczeń 2015, 17:21:34 »
Trap został opuszczony, zajęci odpieraniem ataku kunanie nawet nie zauważyli wsparcia.
- Kompania za mnoju! - zakrzyknął Melkior do swoich ludzi i zbiegając po trapie ruszył do celu.

//Karczma stoi  :P

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #274 dnia: 04 Styczeń 2015, 17:29:40 »
Jaszczur wziął głęboki oddech i jak z procy wybiegł zza Melkiorem. Kunanie walczyli czyli jeszcze nie było aż tak źle jak sie spodziewali. Nie mogli dopuścić do tego by kunanie przegrali.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #275 dnia: 04 Styczeń 2015, 17:30:55 »
Dhampir trzymając w jednej dłoni kuszę a w drugiej miecz zszedł ze statu, po trapie. Dopiero teraz ujrzał prawdziwy ogrom zniszczeń. To naprawdę było nie do opisania ciała dużych kotów leżały wszędzie inne wciąż się tliły, co dawało to dodatkowego smrodu w postaci palonych włosów istna rzeź. To była prawdziwa wojna, w której uczestniczył pierwszy raz na szczęście był opanowany, by słuchać rozkazów a nie latać i walczyć samotnie. Silvaster biegnąc za elfem zauważył swoją karczmę, którą uważał za spaloną i wtedy właśnie przypomniało mu się kilka miłych chwil, kiedy te tereny były jeszcze spokojne. Jednak teraz nie było czasu na zwiedzanie, a na szybki bieg.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #276 dnia: 04 Styczeń 2015, 17:38:53 »
Z kataną w dłoni, wybiegł po trapie na stały ląd, kierując się za Melkiorem. Rzeź. To co się działo w tej mieścinie, to rzeź. Demony, kotowaci, ostatnie bastiony... O Rasherze, co tu się nie działo..
Kruk czekał na dokładne rozkazy od Melkiora, kogo zajebać, z kim pogadać, kogo wyr... no, pogłaskać.

Offline Shandris

• Konkordat puszczy i kniei
  • Reputacja: 281
    • Karta postaci

« Odpowiedź #277 dnia: 04 Styczeń 2015, 17:41:15 »
Pochwyciłam swój łuk i od razu sięgnęłam po strzałę. Demony były paskudnymi przeciwnikami, a ja jeszcze nie miała wiele ochrony na sobie. Będę musiała liczyć na opatrzność mojej bogini i wrodzone zdolności łucznicze. Zacisnęłam zęby i przygotowałam się do zejścia na ląd. Ruszyłam trzymając się za plecami wojowników, którzy wybiegli jako pierwsi.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #278 dnia: 04 Styczeń 2015, 17:52:12 »
Dopadli do ścian dawnego burdelu, tyle wynikało z nazwy która w tym momencie wyleciała Melkiorowi z głowy. Niepewny tego co zastanie wewnątrz otworzył powoli drzwi...

- (...) Nie jest źle, trzymamy centrum i twierdze. Port... Poślijci Wtedy też obradujący kunanie zwrócili uwagę na elfa.
- Melkior Tacticus, z Valfden...
- Widzisz Roshir? Mówiłem że przybędą punktualnie. Generał Vargas, dowódca obrony portu. Ilu ludzi.
- Ponad setka elitarnych żołnierzy do walki z demonami. Gdzie jest najgorzej sir?
- Wszędzie, ale najbardziej na zachodniej flance przy twierdzy. Mamy tam kocioł a ja nie mam informacji. Poślijcie ludzi na wschodnią i zachodnią flanke. Ty dowodzisz?
- Też, Silva leć po Funa i mojego starego!

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #279 dnia: 04 Styczeń 2015, 17:55:31 »
Mocno ściskał swą załadowaną kusze. Spod hełmu ściekały niewielkie krople potu, które zatrzymywały się na brodzie. Gdy padł rozkaz zaczął biec za Silvasterem. Po drodze rozglądał się za zagrożeniem. Starał się też uspokoić. Widok tej wojny każdego by poruszył, nawet zagorzałego weterana. Themo, człowiek który widział w swoim życiu tyle krwi, co wódki był przerażony. Ale teraz nie było czasu na panikę. Teraz był czas na walkę. Teraz musiał zaufać Melkiorowi i mieć nadzieję, że jego rozkazy przeprowadzą ich przez to piekło. Tylko one mogły teraz trzymać kompanię razem. W końcu dotarli do jakiegoś budynku. Zostawił dowódcy całą rozmowę.
Zachodnia twierdza? Coś czuję, że tam pójdziemy.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #279 dnia: 04 Styczeń 2015, 17:55:31 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18