Autor Wątek: Wyzwolenie Zuesh  (Przeczytany 59457 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

Odp: Wyzwolenie Zuesh
« Odpowiedź #220 dnia: 04 Styczeń 2015, 13:17:32 »
- Nie widzę wszystkich... - odparł spoglądając po twarzach zgromadzonych na pokładzie osób.
- Ktoś powinien przejść się po dolnych pokładach. Jeśli mamy pasażera na gapę to siedzi właśnie tam.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #221 dnia: 04 Styczeń 2015, 13:35:40 »
- To ja już wole do steròw pójść - powiedział do zgromadzonych. Ktoś musiał przecież kierować statkiem.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #221 dnia: 04 Styczeń 2015, 13:35:40 »

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #222 dnia: 04 Styczeń 2015, 13:42:14 »
-Aaaaaa... Panie podskarbi. - wstrzymał jaszczura
- Fregata to nie wóz, na drzewo nie wpadnie, z drogi też nie wyleci. Najpierw szukamy sprawcy, a potem będziemy rozchodzić się do swoich obowiązków. Nie słyszałem, żeby ktoś odwoływał alarm.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #223 dnia: 04 Styczeń 2015, 13:42:57 »
- Ja mogę pójść - powiedział Drago, chowając list. - Akurat ja w nocy chyba najszybciej coś zauważę. Ale przydałyby się chociaż z dwie osoby, żeby szybciej i dokładniej obszukać całość.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #224 dnia: 04 Styczeń 2015, 13:45:42 »
- To ja moge z tobą pójść - powiedział do Dragosaniego podchodząc do kompanów.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #225 dnia: 04 Styczeń 2015, 13:57:46 »
Wampir spojrzał na jaszczura niepewnie. Nie był przekonany, czy poradzi on sobie z takim zadaniem. Wszak jaszczuroludzie nocą nie byli zbyt aktywni.
- Jak chcesz. Rozdzielimy się tam. Bądź czujny. - Wampir wyciągnął pistolet i załadował go. Lepiej było mieć broń w gotowości, bo w sumie nie wiadomo kto tam może siedzieć. Ale coś mu mówiło, że nikogo nie znajdą. Ruszył w kierunku zejścia na dolne pokłady.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #226 dnia: 04 Styczeń 2015, 14:01:55 »
Jaszczur dobył jeszcze tarcze zakładając ją na ręke. Ruszył w strone schodów zaraz za Dragosanim. Schodząc ze schodów przypomniało mu sie że leży tam upity Themo.
- Tylko nie podeptaj Themo jak jeszcze tam w ogóle leży - powiedział śmiejąc sie.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #227 dnia: 04 Styczeń 2015, 14:15:58 »
Dhampir pacnął się ręką o hełm zrobił to dokładnie tak <facepalm>, że z takiego głupiego powodu zrobił taki rumor. To normalnie wychodziło poza wszelaką normalność, tylko i wyłącznie dlatego że otrzymali liścik i to pewnie miłosny.
- Wy normalnie jesteście chorzy, co nie? Z powodu głupiej karteczki robicie taki rumor? Ludzie na poziomie i z tytułami szlacheckimi normalnie wstyd.
Dhampir pokręcił głową z dezaprobatą, po czym schował miecz do pochwy. Nie widział powodu dla, którego miałby teraz z kimś walczyć, bo wszyscy na okręcie oszaleli.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #228 dnia: 04 Styczeń 2015, 14:17:38 »
- Silva milcz. Na okręcie jest albo był szpieg czy inny chuj. Nie chce wylecieć w powietrze...

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #229 dnia: 04 Styczeń 2015, 14:22:15 »
Drago minął Themo, który gdzieś tam sobie leżał sobie i zszedł na dolny pokład. Fregata byłą sporym okrętem, więc i niemało powierzchni było do przeszukania.
- Dobra, bierz tę stronę, ja drugą. Chociaż coś mi mówi, ze i tak nic nie znajdziemy... - I z tym optymistycznym akcentem ruszył na przeszukiwania dolnych pokładów. Nasłuchiwał, rozglądał się czujnie i węszył. Wszak wcześniej wyraźnie czuł zapach perfum.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #230 dnia: 04 Styczeń 2015, 14:26:25 »
Jaszczur wziął sie za przetrząsanie ładowni. Przeszukiwał uważnie każdy kąt, przesuwał każdą beczke i paczke. W ciemnościach mało co widział. Gdzieś tam było słychać donośne chrapanie Themo.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #231 dnia: 04 Styczeń 2015, 14:27:28 »
- Nie pierniczy, tylko pokaż mi ten list.
Podszedł do Aragorna aby podzielił się znaleziskiem. Chciał wiedzieć z czym mają do czynienia.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

« Odpowiedź #232 dnia: 04 Styczeń 2015, 14:30:23 »
Podczas rozmowy z Silva i Thoranem na pokładzie zaczęły sie dziać jakieś cyrki. Ludzie biegali od burty do burty, jakieś światełka, cuda niewidy. Silva gdzieś pobiegł,  Xvier zwrócił sie do człowieka:
- Tego sie właśnie boje.

//syry jestem w Krakowie cały dzień bd wieczorem

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #233 dnia: 04 Styczeń 2015, 14:31:52 »
- Jest po dracońsku. Nie zrozumiesz.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #234 dnia: 04 Styczeń 2015, 14:36:47 »
Dhampir machnął na to ręką. Wszyscy dla niego zachowywali się jak banda dzieci, która wystraszyła się opowiadań na dobranoc. List pewnie nie zawierał niczego takiego ważnego, więc udał się do krasnoluda i człowieka, który trzymał jeszcze jego mapę. Chciał dodać ewentualne szczegóły, więc podchodząc do nich powiedział.
- Przepraszam. Myślałem, że ktoś nas atakuje a to panikarze szaleją. Dostali list i im palma odbija. Thoranie masz jeszcze jakieś pytania?
Kończąc usiadł na ławce.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #235 dnia: 04 Styczeń 2015, 14:49:00 »
- Widzę, że ktoś tu ma problem z kołkiem w dupie. - odezwał się z pogardą patrząc na dhampira, który zawsze i wszędzie miał z kimś lub czymś problem. W końcu nie każdy musiał rozumieć, że to co działo się na statku było czymś dziwnym i niebezpiecznym. Skoro ktoś bez przeszkód mógł wejść do kajuty każdego z przebywających na okręcie osób równie dobrze mógł wysadzić ten okręt w powietrze wrzucając do prochowni tlący się ogarek.
- Z ten ton i bezczelność powinieneś już dawno dostać kulę w łeb... Ciesz się, że trafiasz na razie na ludzi, którzy nie chcą sobie paprać rąk śmiercią kogoś tak nieistotnego jak Ty. Wielki cynik od siedmiu boleści...

Offline Shandris

• Konkordat puszczy i kniei
  • Reputacja: 281
    • Karta postaci

« Odpowiedź #236 dnia: 04 Styczeń 2015, 14:54:38 »
Przez to całe bujanie nie poczułam się najlepiej. Nieco chwiejnym krokiem dotarłam do burty i wychyliłam głowę za nią. Horyzont przed moimi oczami to się wznosił, to znów opadał. To falowanie przyprawiało mnie o coraz gorsze bóle żołądka. Już prawie bym nakarmiła morskie stworzenia swoim śniadaniem ale udało mi się powstrzymać od wymiotów. W końcu oparłam się plecami o balustradę burty by chwilę odpocząć.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #237 dnia: 04 Styczeń 2015, 14:56:43 »
Dhampir nie mógł dosłyszeć słowa pierwszego z panikarzy. Ludzie, którzy nie umieją w takich sytuacjach zachować zimnej krwi pierwsi giną, ale nie wiadome czy w ogóle do tego dojdzie. Cała ta sytuacja stawała się coraz dziwniejsza zwłaszcza, że dwójka ochotników jeszcze nie wracała z pokładu. Dziwne, że tylko dhampir był wyluzowany? Reszta zachowywała się nienormalnie. Tak sobie stwierdził.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #238 dnia: 04 Styczeń 2015, 14:58:39 »
Funeris stanął koło Evening, obejmując ją w pasie, gdy Drago poszedł przeszukiwać statek. Wymienił spojrzenie z Gordianem, który akurat zerknął w stronę anioła i wolną rękę wyciągnął zza pasa złożoną na pół karteczkę. Delikatnie pomachał nią w jego stronę dając znać, że on też coś takiego znalazł i też nie ma pojęcia co się właśnie stało. Odwrócił się następnie w stronę dhampira.
- Twoja ignorancja jest tak głęboka, dhampirze, że tylko bezkresnemu szczęściu i niesamowitemu oddaniu niewiadomo czemu wiernych Ci jeszcze towarzyszy zawdzięczasz to, że przeżyłeś te wszystkie wydarzenia, które miały miejsca w ostatnich latach Twoim udziałem. Albo jak mówił mości Gordian - dziw, że nikt Ci nie palnął kulę w łeb.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #239 dnia: 04 Styczeń 2015, 15:01:26 »
- Ja to chętnie bym się nim zajął, kapitanie.. - szepnął pod nosem, ale na tyle, by parę osób było zdolnych to usłyszeć. Przez to całe bujanie okrętem, zbudził się z lekko przespania pod masztem, potem skierował swe kroki do pozostałych, którzy już próbowali odkryć, kto podrzucił jakieś tam liściki.
- Cała załoga chyba jest na pokładzie...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #239 dnia: 04 Styczeń 2015, 15:01:26 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18