Autor Wątek: Wyzwolenie Zuesh  (Przeczytany 59456 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Thoran

• Obywatel
  • Reputacja: 1034
    • Karta postaci

Odp: Wyzwolenie Zuesh
« Odpowiedź #180 dnia: 03 Styczeń 2015, 23:34:54 »
- Dobra, ten zameczek to chyba ich miasteczko. Tam gdzie byliśmy. Jeżeli nie to mnie popraw. Natomiast ta ciemna plama na środku jest intrygująca. Co to jest ?  Jezioro, wypalona ziemia ? No i jeszcze jakieś góry, wyglądające na wulkany. Do tego ten większe białe kropy. Ty to rysowałeś to spółki z jakimś kotoludziem ?- powiedziałem patrząc na szkic mapy.
- A ty Xvier czego się boisz ? Przecież nikt Ci nie każe iść w pierwszym rzędzie. Tutaj hrabia wykazał się sprytem i wziął ze sobą tych wojaków z bractwa. Oni pomaszerują w pierwszej linii z pieśnią na ustach chwaląc swego boskiego opiekuna. - powiedziałem wskazując opancerzonych wojowników.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #181 dnia: 04 Styczeń 2015, 09:21:11 »
To było dziwne, doprawdy bardzo dziwne. Podnosząc zapisaną równym pismem karteczkę zbliżyłem ją do nosa by stwierdzić czy to ona tak pachnie, czy woń ta była efektem przebywania w kajucie jakiejś kobiety. Ale jakiej? Nie były to perfumy Lilith, Yasmin'e też  używała całkowicie innych. Patty? A może ta towarzyszka Aragorna, ale po co któraś z nich miałaby zostawiać na jego koi tak zagadkową informację. W tym momencie tego nie wiedział, ale głupio byłoby podejść do którejkolwiek z nich z jakąś pretensją czy naiwnym pytaniem. Wszak skoro ktoś zostawił ten liścik miał w tym jakiś interes czyż nie? Składając kartkę w pół schował ją do kieszeni i sprawdzając kajutę jeszcze raz opuścił ją i wyszedł na pokład. Przechodząc obok rycerza z którym rozmawiał wcześniej rzekł
- Wybacz, że opuściłem Cię tak nagle ale mam pewną pilną sprawę. Wrócimy jeszcze do tej rozmowy, zapewniam.
Po czym ruszył do kasztelu jak gdyby od niechcenia przeglądając wszystkie kąty. Skierował się prosto ku zejściu ładowni i wtedy uświadomił sobie jeszcze jedną sprawę.
- Przecież rycerze bractwa to również kobiety... - mruknął prawie bezgłośnie. Zrezygnowany wszedł na górny kasztel zajmując miejsce obok sternika. Wybrał to miejsce nieprzypadkowo. Nikt nie mógł mu z tego miejsca patrzeć na plecy przy czym on mógł ogarnąć wzrokiem cały pokład łącznie z bocianimi gniazdami na szczycie grotmasztu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 04 Styczeń 2015, 09:21:11 »

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #182 dnia: 04 Styczeń 2015, 09:34:25 »
Jaszczur zajęty był sterowaniem statku kiedy dostrzegł jak w tą strone zmierza Gordian zajmując miejsce nie daleko steru. Zmierzył go wzrokiem po czym odwrócił sie w strone steru by powiedzieć do Gordiana:
- Co słychać kapitanie Gordianie?

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #183 dnia: 04 Styczeń 2015, 09:50:28 »
- Spokój, cisza. W sumie nic nie słychać... A i nie jestem tutaj kapitanem, więc bez zbędnych tytułów. - odparł jakby mechanicznie. 
- Coś dziwnego prześladuje mnie od samego wyjścia z portu. Nie wiem co to, ani kto to powoduje, ale... Ale czas pokaże trzeba czekać. A przy okazji dostałeś jakieś konkretne rozkazy co do kursu czy płyniemy po prostu w kierunku wyspy?

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #184 dnia: 04 Styczeń 2015, 09:54:46 »
- Aragorn kazał płynąć mi w kierunku północnym. - powiedział do Gordiana.
- A co takie Cie prześladuje? - zapytał sie z ciekawości.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #185 dnia: 04 Styczeń 2015, 10:38:25 »
Na północ? - zdziwił się Gordian.
- Ale rozkaz jest rozkaz. Na przyszłość będę mu musiał pokazać mapy morskie, które zakupiłem niedawno od Ilusmirskich kupców. - dodał po sekundzie zastanowienia.
I oczywiście jak mógł się spodziewać nastąpiło kolejne pytanie, na które nie wiedział co ma odpowiedzieć, bo co go prześladowało? Kobieta? To chyba nic tylko się cieszyć... Demon? Na statku pełnym zakonników, ktoś by go wykrył. A może jakaś inna mara?
- Wiesz, to dziwne ale sam nie mam pojęcia co to jest. Od samego wejścia na pokład ciąży na mnie pewien niepokój. To jest to samo uczucie gdy idziesz nocą przez opuszczony park albo cmentarz. Czuje się wtedy niewymowną, ale i przy okazji namacalną obecność, kogoś lub czegoś co patrzy i przygląda się temu co robisz. Tak właśnie poczułem się na tym pokładzie. Jakby okręt sam mówił mi, że mam ostrożne stawiać kroki, bo nie wiadomo, która z desek będzie oblizowana. Otrzymałem też pewną wiadomość, której treści musisz mi wybaczyć, ale nie będę Ci zdradzał. Dlatego też przyszedłem tutaj, bo stąd mogę widzieć zachowanie całej załogi. Być może nie byłem jedyny...

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #186 dnia: 04 Styczeń 2015, 10:40:06 »
- Xvierze możesz mi zaufać, że będzie dobrze.
Uśmiechnął się pokazując swoje dhampirze kły. Wiedział, że krasnolud mu od tak nie zaufa, ale cóż w końcu padły pierwsze pytania od Thorana, których się on spodziewał.
- Tak ten zameczek to jest ich miasto. Tam wtedy dopłynęliśmy. Ta ciemna plama jest najważniejsza, bo tam na ruinach kunańskiego miasta mieszka dowódca demonów. To miasto nazywało się wcześniej Bisiorą, ale teraz nazywane jest Ruinami Bisiory. Ponoć w tym mieście jest pełno złota i kosztowności. Dlatego wydaje mi się, że to będzie naszym głównym celem, aby zdobyć te ruiny i wypędzić stamtąd demony. Co, do gór to gdyby nie one to cała wyspa byłaby zniszczona, bo zminimalizowały uderzenie, ale przy kontakcie z odłamkiem wybuchł uśpiony wulkan. Dlatego to wygląda tak, jak wygląda. Te białe kropki to jeziora i rzeki. Samą mapę narysował mi karczmarz, który okazał się byłym kartografem.
Przekazał praktycznie całą wiedzę jaką posiadał na temat wyspy prócz odległości jakie dzieliły konkretne miejsca. Najwyżej człowiek dopyta się jeszcze.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #187 dnia: 04 Styczeń 2015, 10:59:42 »
Jaszczur zdziwił się na słowa Gordiana.
- No to masz troche nie wesoło - powiedział patrząc w kompas zamontowany koło steru - Nie próbowałeś jakoś tego rozwikłać? Może to któryś z tych zakonników z bractwa robi sobie żarty

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
  • Reputacja: 4704
    • Karta postaci

« Odpowiedź #188 dnia: 04 Styczeń 2015, 11:06:05 »
-Nie każda dziewiętnastolatka płynie pomóc gadającym kotom- przewróciła oczami. -W Pakcie nie ma żadnych wampirzyc starszych od ciebie? Na pewno coś by się znalazło.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #189 dnia: 04 Styczeń 2015, 11:33:07 »
Drago dyskretnie przysunął się do Eve i równie dyskretnie obwąchał ją. Chciał sprawdzić jej perfumy, porównać do tych, które wyczuł gdy był w kajucie. Bo to trochę tajemnicze było. Znaleziony tam liścik spoczywał złożony gdzieś tam w ekwipunku wampira. Ciekawe czy tylko on dostał coś takiego? W końcu odsunął się od dziewczyny, aby nie wyglądało to skrajnie niepokojąco.
- W Pakcie? Hm... jedna wampirzyca chyba jest. Ale młoda. Ogólnie wśród wampirów na Valfden jest kilka naprawdę starych. Urodzonych na długo przede mną. Ale olbrzymia większość życia spędzili i spędziły w hibernacji. - W sumie całkiem przyjemnie się tak rozmawiało.

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
  • Reputacja: 4704
    • Karta postaci

« Odpowiedź #190 dnia: 04 Styczeń 2015, 11:45:01 »
-To chyba nie są zbyt towarzyscy- skomentowała sprawę zahibernowanych wampirów. Potem Evening poczuła jak wampir się przysuwa. To było dziwne. Może z daleka wcale nie było to widoczne ale dla niej wyczuwalne. -Yyy.... Co ty knujesz?- spojrzała na niego z ukosa.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #191 dnia: 04 Styczeń 2015, 11:59:51 »
- ÂŁadne perfumy - odpowiedział wymijająco wampir. Perfumy istotnie były niczego sobie. Ale raczej nie były to "te" perfumy. - Chociaż trochę drażniące, ale co kto lubi - dodał, coby dziewczyna nie poczuła się zbyt komplementowana.
- Towarzyscy? - kontynuował wątek. - No, to zależy jak na to spojrzeć. Są dość... sztywni. - Wzruszył ramionami.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #192 dnia: 04 Styczeń 2015, 12:11:52 »
Odruchowo otoczył się psioniczną barierą i skupił energię. Jednakże w kajucie po za nim i zapachem perfum obcej kobiety nikogo nie było. Mamy szpiega? Ona musi tu być, zapach jest jeszcze świeży... Hrabia przeczytał notkę. Wyszedł na pokład i podszedł do Durshlaka stojącego na dziobowym kasztelu.
- Alarm bojowy, tylko powoli i po cichu. Ork skinął kapitanowi i udał się wydawać polecenia. Zaś Aragorn wszedł na kasztel rufowy.
- Szeklan złaź.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #193 dnia: 04 Styczeń 2015, 12:18:36 »
- Oh... wybacz Drasul. To zabrzmiało jak groźba prawda? Chodziło mi o to że mając polityke gdzieś można się ocknąć z przysłowiową ręką w nocniku. Mój ojciec dwa razy zginął mając politykę głęboko tam gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #194 dnia: 04 Styczeń 2015, 12:18:40 »
Jaszczur słysząc rozkaz Aragorna zdziwił się bardzo. Miał go zmienić za kilka godzin dopiero.
- Już? Dosyć wcześnie - powiedział puszczając łapy ze steru i odchodząc kilka kroków do tyłu.
- Prosze. Możesz je wziąść - powiedział do dracona.
Odszedł od steru siadając zaraz koło sterburty na ławce. Musiał chwile odpocząć ale także przemyśleć to o czym powiedział mu Gordian.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #195 dnia: 04 Styczeń 2015, 12:19:00 »
Uwagę Gordiana zwrócił jakiś punkt daleko po prawej stronie okrętu. Gwałtownie poderwał się na równe nogi i zbiegł z kasztelu na główny dek okrętu.
- Coś tam jest! - krzyknął wskazując odległy punkt na horyzoncie.
- Szybko, chodźcie tu wszyscy!

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #196 dnia: 04 Styczeń 2015, 12:21:16 »
Drago odwrócił się w stronę Gordiana, który coś tam się wydzierał. Człowiek wskazywał gdzieś daleko.
- O ja! - Wampir podbiegł do burty i też spojrzał we wskazywany punkt. - Co to może być? - zapytał świat jako taki.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #197 dnia: 04 Styczeń 2015, 12:21:39 »
- Tirug! Co widzisz! - krzyknął do majtka na bocianim gnieździe.

//Gordiu?  :P

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #198 dnia: 04 Styczeń 2015, 12:21:44 »
Jaszczur zerwał się na równe nogi biegnąc przez schody prosto do Gordiana. Coś się kroiło tylko nie było wiadome co.
- Co sie dzieje? - zapytał wpatrując się w horyzont.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 04 Styczeń 2015, 12:23:57 »
Przyglądali się tak przez dłuższą chwilę, ale tajemniczy punkt zniknął. Morii odwrócił się przez ramię.
- Tam! Z drugiej burty! - krzyknął i pomknął jak strzała w kierunku drugiego relingu wychylając się ostro, tak jakby próbował lepiej dostrzec to co widział.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 04 Styczeń 2015, 12:23:57 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18