Autor Wątek: Wyzwolenie Zuesh  (Przeczytany 58980 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

Odp: Wyzwolenie Zuesh
« Odpowiedź #140 dnia: 03 Styczeń 2015, 19:59:35 »
Rycerze z Bractwa zajęli swoje miejsca na statku i pomagali w zwykłych pokładowych czynnościach. Ktoś tam zaokrętował się jako kuk, ktoś inny doglądał dział. Kolejna grupa czyściła pokład, wykorzystując do tego chwilę wolnego czasu. Ci, którzy nie mieli żadnych przydzielonych zadań przez kapitana statku po prostu doglądali swojego rynsztunku, ostrzyli sztylety, polerowali broń i pancerze. Sprawdzali stan wyposażenia, bądź ćwiczyli pompki, podciąganie na belce, czy robili cokolwiek innego. Na pewno nie siedzieli i nie chlali na umór jak Bękarty. Bethrezen Hatton, jeden z dziesięciu paladynów w tej ekspedycji zauważył, że to, tutaj cytat: "może i banda Bękartów, ale raczej nie Rashera, tylko pierwszego lepszego skurwiela z rynsztoku". Bractwo raczej dystansowało się do kompani najemników, którzy, jeżeli wierzyć plotkom, mieli stanowić jakąś przeciwwagę dla Zakonu Braci. Patrząc jednak na tę zbieraninę pełną degeneratów, alkoholików i obszczymurków trudno stwierdzić coś podobnego. Dlatego powściągliwe i spokojne z natury rycerstwo patrzyło na Bękarty z niekłamaną pogardą. Pogardą dla kultury, profesjonalizmu i poszanowania całej misji, o właścicielu statku i swoich przełożonych już nie wspominając.
Funeris tymczasem spędził chwilę z Wieczorkiem, potem poszedł na dolny pokład, doglądając swoich podkomendnych. Przekazał chwilowe dowodzenie nad kontyngentem Bethrezenowi i sam ruszył do swych zajęć. Pogratulował przy okazji Dragosaniemu pomysłu na grzebień do piór zrobiony z demonicznej kości. Właśnie go sprawdzał.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #141 dnia: 03 Styczeń 2015, 20:13:35 »
- Oczywiście. Przysiądźmy na ławce. No więc mój ojciec dostał od króla polecenie zajęcia Zuesh jako przyczółka na późniejszą inwazję na kontynent. Wysłał wpierw zwiad, zamiast na same ruiny i hordy demonów trafiliśmy na ostatni bastion mieszkającej tam cywilizacji. Płyniemy im pomóc i zaproponować przyłączenie do Valfden.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 03 Styczeń 2015, 20:13:35 »

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #142 dnia: 03 Styczeń 2015, 20:38:46 »
- Kto wami dowodzi mości rycerze? - zagadnął Gordian jednego z członków bractwa, który wyraźnie nie wiedział co ze sobą zrobić.
- Usiądź panie rycerzu, nie ma sensu tracić nóg na siłę. Później w boju zawiodą i co będzie?

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #143 dnia: 03 Styczeń 2015, 20:51:20 »
Jaszczur tylko pokiwał głową z dezaprobatą na to co wyrabiało sie w ładowni. Wyszedł wraz z Silvasterem na pokład. Wszyscy byli zajęci pokładowymi zadaniami. Ostatnie dni hemis skończyły sie i wreszcie nastała ciepła wiosna, która odpowiadała jego rasie. Wolnym krokiem ruszył w strone Aragorna. Chciał sie czymś zająć z nudów:
- Czym moge zająć sie na statku? -  zapytał

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #144 dnia: 03 Styczeń 2015, 20:52:08 »
- Głównodowodzącym sił Bractwa ÂŚwitu jest szlachetny pan Funeris Venatio, Marszałek Zakonu i anioł w służbie Pana ÂŚwiatła Zartata. Zastępuje go Bethrezen Hatton w randze starszego paladyna. - Rycerz skłonił się na propozycję Gordiana i przysiadł w miejscu, które ten wskazał.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #145 dnia: 03 Styczeń 2015, 20:54:34 »
- Jeśli przeszedłeś szkolenie zastąp mnie przy sterze.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #146 dnia: 03 Styczeń 2015, 20:56:01 »
Dhampir podszedł do elfa i turdaszana, bo chciał pogadać z Melkiorem o dwóch pijaczynach śpiących w ładowni. Silvaster podchodząc wolnym krokiem zapytał.
- Mam nadzieję, że nie przeszkadzam? Ale mam pewną sprawę do Melkiora, którą chciałbym omówić na osobności.

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
  • Reputacja: 4704
    • Karta postaci

« Odpowiedź #147 dnia: 03 Styczeń 2015, 20:58:39 »
Paladyn nie miała żadnych planów na to, co mogła robić podczas podróży. Funeris poszedł sprawdzić co robią rycerze, jedni wykonywali polecenia, inni pili... Broń miała już uszykowaną także kolejne czyszczenie czy ostrzenie nie miało sensu. Oparła się więc o burtę ręką podpierając głowę. Patrzyła się na fale, ot tak, z nudów. Wiatr rozwiewał jej niedbale związane kosmyki i smagał zaróżowione policzki. Za sobą słyszała przyjemny gwar, taki jak często jest w mieście przy straganach i dzielnicach handlowych. Przyjemne odgłosy rozmów i pokładowej krzątaniny. Jeszcze wszyscy żyją... Takie jakieś ponure myśli ją naszły. Patrzyła jak Miecz Boleści tnie spienione fale.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #148 dnia: 03 Styczeń 2015, 20:59:09 »
- Niby Elena coś mnie tam uczyła ale czemu nie. Moge cie zastąpić - powiedział do Aragorna zastępując go przy sterach.

Offline Drasul

• Obywatel
  • Reputacja: 105
    • Karta postaci

« Odpowiedź #149 dnia: 03 Styczeń 2015, 21:01:03 »
- Hordy demonów? W takim razie lepiej nie tracić czujności. Dobrze, że jest z nami tylu rycerzy bractwa, są dobrze wyszkoleni w walce z tymi pomiotami otchłani. Pomóc i zaproponować przyłączenie się do Valfden? W moich stronach nie mówi się tak poetycko na inwazję.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #150 dnia: 03 Styczeń 2015, 21:03:15 »
- To trzymaj. Kurs północny. - powiedział oddając ster.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #151 dnia: 03 Styczeń 2015, 21:07:04 »
Drago zaś najpierw siedział pod pokładem. Tam było miło i ciemno. Ignorował przy tym obecność Bękartów. Rozumiał picie, ale czekało ich ważne i trudne zadanie. Siedział tam sobie jakiś czas, bawiąc się sztyletem. W końcu uznał jednak, że wyjdzie na pokład. Wstał, wysunął sztylet do pochwy i poprawił maskę na twarzy. I wyszedł na pokład. Ta podróż morska niewiele się różniła od innych, które przebył. Dostrzego Eve, która sobie gdzieś tam stała. Podszedł do niej niby od niechcenia.
- Nie wymiotujesz? - zapytał na powitanie. Warto wspomnieć, że oczywiście podszedł do niej z tyłu. Jak to wampiry lubią.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #152 dnia: 03 Styczeń 2015, 21:08:37 »
- Dobrze więc. - odparł rycerzowi Gordian. - Nie wiem czy mnie znacie bracie, ale jestem Gordian Tinuvel i mam do Was pytanie. Otóż od jakiegoś czasu spotykam na morzu płonące okręty, bez żadnych śladów walki ani załogi. Zwyczajnie łajba płonie na środku morza i po kilkudziesięciu minutach ginie w głębinach morskich. Czy nie słyszeliście może czegoś podejrzanego? Nie wiem ludzie różne głupstwa gadają o wężach morskich, diabłach, demonach i innych takich. Może będę miał możliwość wypytać danego delikwenta o to co widział, albo słyszał, bo to znacznie rozjaśniłoby mi sprawę i przyczyniło się do zwiększenia bezpieczeństwa wschodniego brzegu Valfden.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 03 Styczeń 2015, 21:09:56 »
- Tak jest! - powiedział przejmując ster. Obrał kurs na północ przyglądając sie uważnie w horyzont.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #154 dnia: 03 Styczeń 2015, 21:11:10 »
- Silva, nawet nie chce wiedzieć co oni odwalili. Powiadom mego ojca... - elf głośno westchnał - Ventepi daj mi mądrość, byle nie siłę bo zaraz kogoś zabije... wybacz Drasul. Problemy z dyscypliną. Wracając do tematu, Aragorn ma dar przekonywania mimo tego co można o nim usłyszeć czasami. To będzie najbardziej pokojowa inwazja w historii. Czy to popieram? Kunanie zginą bez naszej pomocy więc jak na razie tak.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #155 dnia: 03 Styczeń 2015, 21:14:24 »
- Zmienię Cię za 6 godzin. - powiedział jaszczurce i udał się do kajuty kapitańskiej by odsapnąć.

//Jest 21:30

Offline Drasul

• Obywatel
  • Reputacja: 105
    • Karta postaci

« Odpowiedź #156 dnia: 03 Styczeń 2015, 21:14:38 »
- Prędzej czy później to my możemy mieć ich krew na rękach.

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
  • Reputacja: 4704
    • Karta postaci

« Odpowiedź #157 dnia: 03 Styczeń 2015, 21:17:27 »
Z tego przyjemnego odrętwienia wyrwał ją głos. Draga. Który jak gdyby nigdy nic podchodzi od tyłu i ją straszy. Jeszcze tego by brakowało jakby wystraszona wypadła przez burtę :/ To by było naprawdę głupie.
-Och, to ty. Nie, nie wymiotuję, jakimś cudem.  Całkiem przyjemnie się płynie, prawda? - spytała i znów odwróciła się w stronę morza i wróciła do poprzedniej pozycji. Podpierała sobie ręką głowę. -Może to dlatego, że mieszkałam nad morzem jak byłam mała? Ale w sumie to nie ma nic wspólnego z pływaniem...- powiedziała trochę niewyraźnie, gdyż jej podbródek wciąż spoczywał na dłoni.
« Ostatnia zmiana: 03 Styczeń 2015, 21:25:26 wysłana przez Evening Antarii »

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #158 dnia: 03 Styczeń 2015, 21:20:11 »
- Czy ja wiem? Chęć pomocy im jest szczera, przynajmniej oficjalnie. Co będzie dalej to już sprawa polityków. Ja jestem tu by to - wskazał kołczan srebrnych bełtów - trafiało w demoniczne łby co 45 sekund.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #159 dnia: 03 Styczeń 2015, 21:21:40 »
Jaszczur wziął sie za robote. Pierwszy raz trzymał stery statku jednak dzięki szkoleniu wiedział jak nimi ruszać. Księżyć świecił przebijając sie co jakiś czas zza chmur.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 03 Styczeń 2015, 21:21:40 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything