Autor Wątek: Wyzwolenie Zuesh  (Przeczytany 56721 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

Odp: Wyzwolenie Zuesh
« Odpowiedź #100 dnia: 03 Styczeń 2015, 15:36:45 »
Krasnolud słysząc o rumie poczuł nagły przypływ uczuć, wiec zwrócił sie do Thema:
- Przyjacielu ty mój! Pokaż! Golniem sobie!
« Ostatnia zmiana: 03 Styczeń 2015, 15:39:33 wysłana przez Xvier aep Deler »

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #101 dnia: 03 Styczeń 2015, 15:39:40 »
-A pod pokładem!
I zszedł na dół prowadząc za sobą krasnoluda. Instynkt od razu zaprowadził ich do beczek z życiodajnym płynem.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 03 Styczeń 2015, 15:39:40 »

Offline Shandris

• Konkordat puszczy i kniei
  • Reputacja: 281
    • Karta postaci

« Odpowiedź #102 dnia: 03 Styczeń 2015, 15:40:27 »
-Podczas swej próby spotkałam pewnego wilkołaka. Walczył z dziwnymi kretoszczurami. One były jakieś chore. Z początku nie miałaś pojęcia że ten wilk czy też człowiek jest jedną i tą samą istotą. Dopiero po walce pokazał mi swoją prawdziwą postać.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #103 dnia: 03 Styczeń 2015, 15:41:52 »
Dhampir machnął ręką miał dość gadania o uczuciach. Jego wampirza natura ciągle walczyła z tą elfią, ale emocje częściej nim rządziły niż spokój i opanowanie wampirze. Dlatego miał już dość rozmowy, żeby jeszcze komuś krzywdy nie zrobić i zapytał również o alkohol kogoż innego jak samego Thema, za który poszedł pod pokład.
- Nie wiesz, czy czasem wina nie mają? Napiłbym się lampki, bo mnie nerwy niosą.

Offline Drasul

• Obywatel
  • Reputacja: 105
    • Karta postaci

« Odpowiedź #104 dnia: 03 Styczeń 2015, 15:44:44 »
- Ach ten lykantrop. Jestem zafascynowany tym darem Ventepi.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #105 dnia: 03 Styczeń 2015, 15:58:23 »
Gdy Xvier i Themo już się dobierali do rumu zorientowali się, że ktoś zszedł pod pokład z nimi, nic dziwnego w końcu było tam ciemno jak w pewnej części ciała.
- Jak chcesz wina *HYC* to spytaj kapitana, albo sam se beczki sprawdź. - mówiąc to chciał sie zabawnie na boki, po czym zabrał się za konsumpcje rumu.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #106 dnia: 03 Styczeń 2015, 16:08:03 »
W sumie krasnolud miał rację, bo nawet nie wiedział czy Aragorn zabrał ze sobą beczki z winem. Jeżeli nie było tutaj takowej to musiałby siedzieć i czekać aż dopłynął do Zuesh i zabrać się to tej karczmy, co wcześniej siedział a i tak musiał tam pójść, bo miał sprawę do załatwienia a dracon mógł znać odpowiedź na jego pytanie.
- Jeszcze tu wrócę! Zakrzyknął w stronę towarzyszy, bo ich bardzo dobrze widział. Teraz udał się na pokład i zaczął szukać dracona, który poszedł sobie gdzieś. W natłoku ludzi łażących po statku ciężko było dostrzec czarnucha, ale po chwili zauważył chodzącą bryłę z czarnej rudy. Silvaster podszedł do niego i zapytał.
- Masz czas aby odpowiedzieć mi na pytanie?

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #107 dnia: 03 Styczeń 2015, 16:28:41 »
- Mów. Byle szybko.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #108 dnia: 03 Styczeń 2015, 17:02:01 »
Siedząc sobie na beczce czy tam skrzynce nucił znaną piracką piosnkę, która wśród portów i tawern nosiła miano szanty. Czekał aż fregata ruszy z miejsca, bo szczerze powiedziawszy już mu się trochę nudziło.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #109 dnia: 03 Styczeń 2015, 17:08:34 »
Nadszedł czas by wypływać.
- Odpływać czas. Uwaga! Wypływamy! Wciągać trap, podnieść kotwice i rzucić cumy! ÂŻagle do połowy! Z życiem! - krzyknął do załogi stając za sterem.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #110 dnia: 03 Styczeń 2015, 17:21:22 »
Po raz kolejny... Xvier i Themo ledwie zaczęli konsumpcje pirackiego trunku i im coś przeszkodziło. Tym dało się słyszeć straszny huk i cały pokład zaczął się trząś. Krasnolud natychmiastowo przewrócił sie i prawie zwymiotował.
- ÂŁo Kurwysku! - krzyknął próbując się podnieść, niestety średnio mu się to udawało.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #111 dnia: 03 Styczeń 2015, 17:22:33 »
Dhampir przypomniał sobie pytanie kociego karczmarza z Zuesh.
- Kunański karczmarz zapytał mnie  jak demony znalazły się na asteroidzie? Wtedy jeszcze nie interesowałem się tym zagadnieniem więc nie mogłem mu odpowiedzieć, ale Ty jesteś obeznany w temacie to pomyślałem, że znasz odpowiedź na to pytanie.
 Kończąc zauważył, że statek w końcu ruszył wszak padły pierwsze rozkazy i krypa powoli opuszczała port z Atusel.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #112 dnia: 03 Styczeń 2015, 17:24:44 »
Jaszczur ruszył do żagli. Odwiązał line z żaglem i rozłożył pierwszy poprawiając go jeszcze. Sznur mocno zawiązał żeby wiązaninie puściły przy silniejszym wietrze. Po tym zabrał sie za kolejne żagle, których na fregatach było multum. Po rozwinięciu pozostałych powiązał je silniej. Opuścił je tak jak kazano, do połowy. Teraz statek mógł płynąć z pełną parą. Nie widząc innego zajęcia poszedł szukać kompanów. Nie mogąc znaleść nawet Silvastera czy Melkiora zeszedł pod pokład z ciekawości. Słysząc jakieś szmery zszedł po schodach na sam dół spotykając tam Xaviera i Themo. Podszedł do nich po czym powiedział:
- Co tam panowie macie? - zapytał widząc flaszke.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #113 dnia: 03 Styczeń 2015, 17:27:36 »
- Wedle jednej z pierdyliarda teorii w tym kawałku skały było swoiste więzienie dla demonów. Oraz mogła tam być pieczęć do Otchłani. Odpowiedział ustawiając okręt na wyjście z portu.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #114 dnia: 03 Styczeń 2015, 17:33:21 »
Dhampir posłuchał, po czym zakonotował sobie te słowa w głowie. Teraz mógł spokojnie płynąć na wyspę, bo miał odpowiedź dla jednego z kunan. Dzięki czemu będzie mógł się znów napić winka za darmo, a mieli tam dobre wino. Dowiedziawszy się tego co chciał zapytał jeszcze o jedną rzecz.
- Dziękuję tej informacji potrzebował jeden z kunan. Pamiętasz tego karczmarza od którego dostałem mapę? Był tym wszystkim bardzo zainteresowany, ale mniejsza oto chciałem się jeszcze zapytać, czy również wino zostało wzięte na poczet zapasów?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #115 dnia: 03 Styczeń 2015, 17:37:11 »
- Nie, nie pijam go praktycznie. Chyba że muszę...

//Podróż potrwa około 30h.
« Ostatnia zmiana: 03 Styczeń 2015, 17:39:37 wysłana przez Aragorn Tacticus »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #116 dnia: 03 Styczeń 2015, 17:41:52 »
- W takim razie będę musiał poczekać aż dopłyniemy. Mówi się trudno, dobra nie przeszkadzam. Rzekłszy to odszedł od Aragorna, aby ten mógł spokojnie dowodzić jednostką. Teraz tak sobie chodząc usiadł na pierwszej lepszej skrzyni i czekał cierpliwie na rozwój wydarzeń. Znaczy się opuszczenie już na dobre portu i wypłynięcie na pełne wody.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #117 dnia: 03 Styczeń 2015, 17:50:10 »
Fregata powoli opuściła basen portowy kierując się ku oceanowi by złapać Prąd ÂŚwitu i pognać ku Zuesh na pełnej kurwie prędkości.
- Cała naprzód! Oznaczało to tyle co opuszczenie wszystkich żagli, te natychmiast złapały południowy wiatr nadając "Mieczowi Boleści" całe 11.99 węzła.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #118 dnia: 03 Styczeń 2015, 17:50:40 »
Gdy krasnolud w końcu pozbierał się z podłogi przyszedł Szkelan, biedak znów nie zamoczył nawet ust w magicznym płynie, ponieważ trzeba było odpowiedzieć.
- Rum! Całkiem niezłe to, ledwie spróbowałem, ale całkiem niezłe to mają, nawet są jakieś plusy bycia na tej łajbie. - po tych słowach zabrał się za picie wysokooktanowego alkoholu.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #119 dnia: 03 Styczeń 2015, 17:54:11 »
- Rum zapobiega szkorbutowi czy coś. - wtrącił elf schodząc do drużynowych alkoholików - Tylko wiecie, zachowajmy poziom, minimalny chociaż. Mamy być profesjonalistami kiedyś. Hehehe.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 03 Styczeń 2015, 17:54:11 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything