Tereny Valfden > Dział Wypraw

Boski ÂŻigolo na Zuesh

<< < (6/15) > >>

Hagmar:
- Bogowie ci sprzyjają, to ja. - odpowiedział uprzejmie bogato ubrany kot - Zantesh Mash'aur Intesh. Przewodniczący Izby Handlowej Królestwa Zuesh. Czy raczej byłego królestwa...

Adaś:
-Adamus Roydil aep Yarpen ibn Thor baron króla Isentora Aquila I, z wyspy Valfden.-Przedstawiłem się podając dłoń na przywitanie, po czym kontynuowałem:
-Faktycznie mam szczęście, porozmawiamy w jakimś ustronnym miejscu.

Hagmar:
- ÂŻyj długo i dostatnio synu Yarpena, wybacz śmiałość... twym ojcem jest krasnolud? Kunanin gestem zaprosił cię do gabinetu. Gabinetu wartego więcej niż twój dystrykt.

Adaś:
-Fiu, fiu!-Gwizdnąłem z podziwem oglądając gabinet, dopiero gdy się napatrzyłem, byłem w stanie odpowiedzieć na pytanie:
-Nic nie szkodzi. Faktycznie sprawa dość dziwna, ale odpowiedź brzmi tak, moim ojcem jest Krasnolud.-Powiedziałem nie ukrywając prawdy, po czym skomplementowałem:-Muszę przyznać że posiadasz naprawdę ładny gabinet.-Na chwilę przerwałem i spytałem zaglądając na rozmówcę i jego reakcję:-Nie masz mi za złe że mówię do Ciebie, przez Ty?

Hagmar:
- Nie, nie mam. Proszę, siadaj. Napijesz się czegoś? - spytał uprzejmie - - Co cię skłoniło do pozostania na Zuesh?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej