Tereny Valfden > Dział Wypraw
Boski ÂŻigolo na Zuesh
Adaś:
Nazwa wyprawy: Boski ÂŻigolo na Zuesh
Prowadzący wyprawę: Aragorn/Melkior
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Fabularna obecność na Zuesh
Uczestnicy wyprawy: Adaś
Po spędzonej nocy, poranku oraz przedpołudniu w końcu opuściłem ten jakże piękny przybytek, którym był owy burdel. Postanowiłem trochę zwiedzić miasto, a dokładniej port. Tak więc ruszyłem w losowym kierunku, losową uliczką na spotkanie przeznaczenia mając nadzieję na spotkanie kogoś ciekawego...
Hagmar:
Jednakże wpierw poczułeś lekki głód. Wszak od zejścia z pokładu Perły nic nie jadłeś.
Adaś:
Spacerując tak ulicami, nagle w moje nozdrza uderzyła woń gotowanych posiłków. Była on tak mocna, że żołądek od razu mi przypomniał że dawno nic nie jadłem. Głód dawał się tak we znaki, że od razu skierowałem swoje kroki do najbliższej karczmy. Nie czekając wszedłem od razu do środka, zbliżyłem się do szynku i powiedziałem w kierunku gospodarza:
-Dajcie mi coś do jedzenia, najlepiej dwie porcje i żeby było to smażone. A do tego najlepsze piwo jakie macie.
Hagmar:
- O człowiek! A to nie odpłynęliście wczoraj wieczorem? - spytał wielgachny kot z bliznami i skinął do kucharki, zaś tobie podał miejscowe piwo.
Adaś:
-Argumenty waszego burdelu mnie ostatecznie przekonały na przedłużenie pobytu tutaj.-Powiedziałem ładnie się uśmiechając, po czym pociągnąłem solidny łyk piwa.
-Są tu jakieś ciekawe miejsca warte zobaczenia?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej