Tereny Valfden > Dział Wypraw

Boski ÂŻigolo na Zuesh

<< < (5/15) > >>

Adaś:
-Dobra dziękuje, miłego dnia.-Powiedziałem wstając i powoli opuściłem lokal, aby wyjść na śmierdzące rybami uliczki. Postanowiłem teraz obrać sobie za cel budynek, w którym rezydował Zantesh. Tak więc kierując się swoim zmysłem orientacji w terenie, oraz latami doświadczeń w zwiedzaniu miast ruszyłem na poszukiwanie Starego miasta...

Hagmar:
Dotarłeś. W górnym mieście kunanie zorganizowali i zebrali razem wszystkie ośrodki władzy administracyjnej. W tym właśnie miejscu rezyduje Khal Vashir ze swoją radą. Dzielnica wybrukowana jest białym kamieniem, wszystkie budynki są strzeliste i sięgają nieba. Najszlachetniejsze z rodów Kunan mają tutaj swoje klanowe siedziby, gdzie debatują nad przyszłością swoje ludu i tego, co mogą począć, by odwrócić degradację ich rasy. Główna miejska strażnica znajduje się w najwyższej wieży kompleksu miejskiego, z której roztacza się piękny widok na wyspę. Ty szukałeś siedziby Gildii. Oczywiście wszyscy Ci się przyglądali.

Adaś:
Znalazłem się w głównej części miasta, szczerze nie wiedziałem co dalej miałem czynić a dokładnie gdzie mam iść. Tak więc podszedłem do jednej z ładniejszych Kotek i spytałem:
-Przepraszam, szukam budynku gdzie rezyduje niejaki Zantesh. Wie może Pani gdzie to jest?

Hagmar:
- O tam. - Pokazała ci łapką największy i najładniejszy budynek w okolicy.

Adaś:
-Dziękuje.-Powiedziałem, po czym ruszyłem w kierunku wskazanego budynku. Nim doszedłem do drzwi, żałowałem że nie mam jakiegoś ziółka, albo jakiejś kocimiętki którą mógłbym się odwdzięczyć. No ale cóż, co poradzisz jak nic nie poradzisz?
Wprawnym ruchem otworzyłem drzwi, po czym wszedłem do środka. Szybko rzuciłem pobieżnie okiem, po czym skierowałem się do dowolnego Kotka i spytałem:
-Gdzie znajdę Zantesha?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej