Autor Wątek: I Krucjata Archonta II - Zamek Tysiąca Wież  (Przeczytany 34583 razy)

Description:

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

Odp: I Krucjata Archonta II - Zamek Tysiąca Wież
« Odpowiedź #60 dnia: 26 Listopad 2014, 21:05:05 »
Kij z tą filozofią. Idziemy napierdalać, a przy okazji grzywien nałapać!
Skomentował w myślach zachowanie towarzyszy i poszedł za sanktuarium, pod drzewo. Tak nagle złapała go potrzeba fizjologiczna. Podlał roślinkę złotym płynem prosto ze swego wnętrza, konkretnie nerek i ruszył na statek. Zdążył w ostatniej chwili i oparł się o burtę. Znowu na morzu. Podszedł do Gordiana.
-Kapitanie, czy Lilith ukończyła zlecenie?

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 26 Listopad 2014, 21:15:21 »
Gdy zapadł zmrok, Dragosani zszedł pod pokład. Nie po to, żeby się obijać, czy coś. Udał się do kajuty, która została mu wyznaczona i zostawił tam trochę swojego sprzętu, aby mu nie przeszkadzał. Rękawice, kaptur i maskę. Do tego też butelki z krwią. Broń wolał zostawić, bo nie przeszkadzała mu aż tak bardzo, no i w sumie nigdy nie wiadomo, czy nie okaże się przydatna. Po tym wyszedł na pokład. Nie zauważył pojawienia się Lithana, był wtedy w kajucie. Jednak samego maga spostrzegł. ÂŚrednio mu się podobała jego obecność, z wiadomych względów. Postanowił go po prostu ignorować. Tak będzie najlepiej. Niestety Drago nie zdążył także na moment wydawania rozkazów przez kapitana, więc nie pomógł dhampirowi w wyciągnięciu trapu. Jednak ten nie miał z tym problemów, ma co wskazywał wyciągnięty trap. Oczywiście wampir nie miało to wielkiego znaczenia, gdyż, jak wspomniano, nie wiedział o poleceniu kapitana. Takie życie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 26 Listopad 2014, 21:15:21 »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 26 Listopad 2014, 21:22:44 »
A Funeris rozgościł się na pokładzie. Zajął pryczę zaraz przy wejściu do wspólnej kajuty, tę po prawej. Ułożył się wygodnie, sprawdzając wygody panujące na statku. Przymknął oczy i zaczął rozpinać kirys, by pozbyć się tego ciążącego elementu ekwipunku. Rzemienie i klamry odchodziły gładko i już po chwili anioł pozostał w samej przeszywanicy ze swoim rodowym herbem. Rozsznurował ją z boku, ściągnął ze skrzydeł i pozostał w samej koszuli. Sprawdził topografię okrętu, zrobił sobie w pamięci szybką mapę, by w razie czego sprawnie móc się poruszać po pokładach. Gdy zapadał zmrok wyszedł na świeże powietrze, owiewany zimnym powietrzem. Zapatrzył się na niespokojne wody, które kłębiły się za burtami statku tnącego kipiel. Rozpostarł skrzydła, chcąc przewietrzyć nieco pióra i je przeczesać wiatrem. Stanął przy dziobie i dostrzegł, że ktoś tam stoi. Któż to był?

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 26 Listopad 2014, 21:27:15 »
Między innymi Aragorn popijający z piersiówki (a nie manierki).
- Co tam Funerisie?

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 26 Listopad 2014, 21:28:13 »
//: Themo wyjaśnij jak możesz oprzeć się o burtę, skoro jesteś na okręcie? Burty zaczynają się od pokładu aż do kila. http://www.seaman.pl/cms/zalaczone_pliki/big_statekdiagram_2.jpg - Numer 4 :P

- Witaj. Tak wykonała, Nadir zaniósł to gdzieś pod pokład musisz go poszukać.

Offline Progan

• Weteran
  • Reputacja: 3785
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 26 Listopad 2014, 21:29:45 »
Progan wrócił na pokład. Zauważył Lithana, podszedł więc do niego razem z Kenshinem i zaczęli jakąś rozmowę.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 26 Listopad 2014, 21:32:52 »
Dhampir skończył swoją robotę i nawet nie zauważył, kiedy pijaczyna Themo znalazła się na okręcie, ale nadal nie wiedział kim jest Drago!. W raz z nastającą nocą zmysły Silvastera wyostrzały się, ale powoli. Najpierw małe elementy zaczęły nabierać kształtów, a potem coraz większe i, większe aż wreszcie widział wszystko łącznie z małymi szczegółami, więc ponowił pytanie. - Kto się zwie tutaj Drago?.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 26 Listopad 2014, 21:33:20 »
-Taest - odpowiedziałam kapitanowi i ruszyłam do koła sterowego, mając zamiar pokierować statkiem. Dobrze było znowu znaleźć się na okręcie, cel był szczytny, a pogoda jeszcze nam sprzyjała, toteż z pewną dozą przyjemności chwyciłam koło.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 26 Listopad 2014, 21:35:02 »
- Zaręczyłem się - zaczął Funeris bez najmniejszych ogródek. Wyciągnął z łapy dracona piersiówkę i pociągnął łyk. Paliło mu przełyk, w gardle zaschło momentalnie, lecz anielska regeneracja tkanek działała cuda i nim płyn spłynął do żołądka, on już dawno zapomniał, że coś takiego miało miejsce. Wpatrywał się w majaczącą wodę i próbował odpędzić myśli, że Evening została sama. Ich związek nie należy do łatwych poprzez ciągłe misje, sprawy państwowe, krucjaty, problemy świata i inne różne rzeczy.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 26 Listopad 2014, 21:36:47 »
Jaszczur chodził po pokładzie szukając butelki rumu, którego na statku powinien być spory zapas. Nie mogąc znaleść niczego na pokładzie zeszedł pod pokład do kajut. Poszukał wolnej kajuty po czym wszedł do niej. Otworzył szafe, która sie tam znajdowała i wrzucił tam swój plecak z ekwipunkiem po czym zamknął ją. Poszedł w strone łóżka kładąc sie na nim. Ręką siegnął pod nią wyczuwając niewielką butelke. Chwycił ją po czym wyciągnął.
- Nareszcie ją znalazłem - powiedział odkręcając ją. Wziął dwa porządne łyki rumu po czym odstawił butelke na bok zasypiając powoli.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 26 Listopad 2014, 21:40:05 »
- Gratuluje druhu. - dracon poklepał biedaka po plecach - Kim jest ta szczęściara?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 26 Listopad 2014, 21:42:14 »
- Evening Antarii. Balowaliście razem.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 26 Listopad 2014, 21:44:27 »
- No no, masz gust chopie. Kiedy planujecie ślub? - spytał zaciekawiony ewentualnym weselem i darmową wódką.

Offline Kenshin

• Konkordat puszczy i kniei
  • Reputacja: 1763
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 26 Listopad 2014, 21:45:31 »
Ork schował się, przed oczami wszystkich. Miał teraz spokój, bo nikt mu nie rozkazywał jednak chciałby zrobić coś pożytecznego. Choroba jeszcze go nie brała, a kątem oka zauważył Progana i Lithana. Postanowił do nich podejść. - Witaj Lithanie. Widzimy się już drugi raz od mojego przybycia do konkordatu. Zaskoczyłeś nas wszystkich tutaj swoją obecnością. Jeżeli mogę zapytać, co się stało że zawitałeś do nas?.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 26 Listopad 2014, 21:45:47 »
Wampirzo-demoniczny słuch działał sobie w najlepsze, więc Drago mógł sobie słuchać rozmów innych osób przebywających na pokładzie. A przynajmniej tych, którzy nie mówili specjalnie cicho, gdyż jednak wiatr na wodzie robił swoje. Wampir usłyszał więc wyznanie Funerisa i uśmiechnął się do siebie, że domyślił się jego związku. Co prawda nie podejrzewał, że był on tak zaawansowany, no ale cóż. Nie można wiedzieć wszystkiego. Wampir usłyszał także jak jeden z członków ekspedycji pyta się o niego. Nie robił tego specjalnie cicho, więc nawet ludzie zapewne by go usłyszeli.
- Ja - powiedział podchodząc do dhampira.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 26 Listopad 2014, 21:47:30 »
- Na razie trudno powiedzieć, że coś planujemy. Mnie nie ma w domu, ona ma swoje obowiązki - powiedział, przypominając sobie jej blond włosy opadające na plecy. Widział tę smukłą talię, która wyraźnie rysowała się spod cienkiej pościeli.

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 26 Listopad 2014, 21:48:51 »
Themo pokręcił się jeszcze chwilę na pokładzie i w końcu znalazł Nadira. Ciężko było przeoczyć jedynego marynarza o ciemnej karnacji. Podszedł do niego i zagadał.
-Witaj Nadir. Słyszałem, że masz dla mnie pakunek.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 26 Listopad 2014, 21:52:02 »
Dhampir odpowiedział na odzew jak się okazało wampira. Z początku myślał, że Gordianowi chodziło o jednego z jego, "wolnych niewolników". Jednak zbieżność imion, kto by to przypuszczał. - Dobrze, że się odezwałeś. Rozkazy zostały wydane, ale nie wiedziałem, czy chodziło o jednego z ludzi Gordiania, czy o Ciebie. Masz jakieś dłuższe imię albo nazwisko?. No chyba, że chcesz żebym mówił Ci na wampir, jak będzie mi chodziło, o Ciebie. Tymczasowo nie mówił z pogardą albo coś. Musiał wyczuć tego wampira wpierw, aby się przekonać jak traktuje mieszańców.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 26 Listopad 2014, 21:53:46 »
- Taka praca... - pociągnął łyka z piersiówki i podał aniołowi - Ale co zrobisz? Nic nie zrobisz. Ja ślub z Renfri odkładam od... już nawet nie pamiętam. A powiedz mi, jak tam latanie? Pierwszy raz jest czymś niesamowitym nie?

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 26 Listopad 2014, 21:59:38 »
Potok słów wypowiedzianych przez dhampira był... dziwny. Może był nietutejszy (jak w zasadzie spora część populacji Valfden) i miał po prostu taki akcent. Jednak obyty w świecie Drago nie rozpoznawał go. Wyciągnął rękę do nieznajomego. Nie odczuwał absolutnie żadnej pogardy dla mieszańców. Dla niego liczyły się czyny, nie pochodzenie.
- Dragosani Antares. Jak zauważyłeś, najczęściej mówią na mnie Drago. Więc mów jak ci wygodniej. A ja jak do ciebie mam się zwracać? - zapytał.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 26 Listopad 2014, 21:59:38 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18