Autor Wątek: I Krucjata Archonta II - Zamek Tysiąca Wież  (Przeczytany 34576 razy)

Description:

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

Odp: I Krucjata Archonta II - Zamek Tysiąca Wież
« Odpowiedź #80 dnia: 26 Listopad 2014, 22:01:26 »
- Latanie jest jak seks. Jak masz swój pierwszy raz, to jesteś przejęty i wszystko wydaje się takie niesamowite i nieodkryte, chciałbyś pochłaniać to całym sobą. Potem przychodzi drugi raz... I jest to samo. A nawet lepiej, bo już wiesz trochę którą ścieżką podążać, gdzie się kierować i co robić, by zmaksymalizować przyjemność. - Tak, dokładnie tak to jest z lataniem.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 26 Listopad 2014, 22:08:15 »
Dhampir nie wiedział, czy podać ręki swojemu prawdopodobnemu wrogowi. Jednak znał pewne powiedzenie na takie wydarzenia. Trzymaj przyjaciół blisko, a wrogów jeszcze bliżej. Tak ono leciało w jego głowie, gdy podał dłoń Dargowi ściskając nie słabiej niż on sam. - Silvaster jestem, choć większość mówi mi Silva, więc mów również jak, Ci wygodnie. Pewnie zauważyłeś, że jestem dhampirem?. Zapytał od tak.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 26 Listopad 2014, 22:08:15 »

Offline Lithan le Ellander

• NPC
  • Reputacja: 678
  • Konto fabularne
« Odpowiedź #82 dnia: 26 Listopad 2014, 22:10:47 »
Lithan zmierzył spojrzeniem Kenshina. Następnie wskazał palcem w niebo.
- Waszej kompanii przyda się czarodziej władający przestworzami.

Offline Kenshin

• Konkordat puszczy i kniei
  • Reputacja: 1763
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 26 Listopad 2014, 22:16:39 »
- To miło z twojej strony, że do nas dołączyłeś. Wiem, że potrafisz zrobić niejedno i masz pewnie jeszcze jakiegoś asa w rękawie. Jednak wszyscy nie patrzą na, Ciebie tak przychylnie jak, Ja czy Progan. Jednak nie będę pytał o przeszłość, bo to nie wypada i jak to mówią. Co się stało, to się nie odstanie.

• NPC
  • Konto fabularne
« Odpowiedź #84 dnia: 26 Listopad 2014, 22:20:07 »
Lithan przytaknął. Jego włosy proste, czarne włosy lekko zafalowały przy tym skinięciu. Elf spojrzał a niebo, w gwiazdy i przypatrzył im się.
- Orku - rzekł nie zmieniając obiektu obserwacji - Jak przebiegła Twoja próba?

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 26 Listopad 2014, 22:21:42 »
Podając dłoń Silvie, wampir wyczuł dość silny uścisk dłoni. Zbyt silny, jak na zwykłego człowieka, co tylko dodatkowo potwierdzało jego przypuszczenia.
- Niemal niezauważalna bladość skóry, wyostrzone kły, silny uścisk dłoni, lecz brak wrażliwości na promienie słońca - wymienił to co zauważył. - A, i jeszcze srebrna zbroja. Więc brak wrażliwości na srebro. Wniosek jest oczywisty. - Uśmiechnął się lekko. Nie z wyższością, czy czymś. Ot tak. Nie wszystkie wampiry są krwiożerczymi, nietolerancyjnymi i zadufanymi w sobie dupkami. - Znałem kiedyś kilka dhampirów. W większości byli w porządku - powiedział ot tak, w sumie nawet na temat. Z tonu głosu naprawdę ciężko były wyczytać ewentualną pogardę. W sumie też ciężko było się mu dziwić. Sam był mieszanką, co prawda na własne życzenie, wampira i demona.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 26 Listopad 2014, 22:29:50 »
Z tym wampirem się dogadam. Pomyślał słysząc słowa wampira, które były dość nawet miłe. Silvaster odwzajemnił uśmiech i przestał ściskać już dłoń wampira. - Dobrze słyszeć, że zachowujesz się dość inaczej, że tam ujmę. Gunses był zupełnie innym rozmówcą gdy z nim pierwszy raz rozmawiałem. Wiesz ciekawi mnie jedno. Jak traktujesz zabijanie swych współbraci?. Chodzi mi o twoje podejście do całej tej sprawy.
« Ostatnia zmiana: 26 Listopad 2014, 22:36:55 wysłana przez Silvaster »

Offline Kenshin

• Konkordat puszczy i kniei
  • Reputacja: 1763
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 26 Listopad 2014, 22:35:39 »
Ork również spojrzał się w niebo próbując wyszukać, co takiego widzi elf. Jednak wcześniej odpowiedział. - Powiedzmy, że mogło być lepiej. Jestem orkiem i kieruję się podstawowymi instynktami, takie rzeczy ciężko jest wyrzucić gdy ma się to we krwi. Jednak nie jestem też zwykłym prymitywem, który wszystko niszczy i neguje. Jednak nie zmienia to faktu, że nie potrafię się godnie modlić do bogini, co poskutkowało użądleniem, przez szerszenia. Innymi słowy obraziłem Naszą Panią. Kenshin nie wiedział, czego dokładnie oczekuje od niego mag, ale starał się jak najbardziej mógł przekazać wydarzenia tamtych dni.

• NPC
  • Konto fabularne
« Odpowiedź #88 dnia: 26 Listopad 2014, 22:45:29 »
- Potęga modlitwy nie leży w kwiecistości słów, lecz w ich prostocie i szczerości - powiedział. Sam nie przejawiał znacznej religijności. Wiedział że bogowie istnieją, ale wiedział też, że obecnie to tylko ludzie, którzy zostali wybrańcami prawdziwych bogów.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 26 Listopad 2014, 22:47:57 »
Drago zaśmiał się krótko.
- Tak, Gunses potrafi czasem do siebie zrazić. Nie wiem po kim to ma. - W sumie nie powinien tak obgadywać Cadacusa. Bądź co bądź zasługiwał na szacunek i udowodnił to nie raz. Potem wysłuchał pytania dhampira.
- To nie są moi współbracia - odparł. - To barbarzyńcy. Zagrożenie. Czy ty masz opory przed zabijaniem ludzkich bandytów, morderców i gwałcicieli? Mimo iż przynajmniej w części są tej samej rasy co ty? W moim przypadku jest identycznie. Nie oceniam osób ze wzgledu na rasę, lecz na ich czyny. Wampiry z północnych gór dały już wystarczająco przykładów swoich czynów, abym wiedział co trzeba zrobić.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 26 Listopad 2014, 22:58:21 »
- Tak w ogóle to dziwię się, że bierze w tym udział. Byłem u niego szmat czasu temu starając się przekonać go, że powinniśmy już dawno zaatakować i wybić tych skurwysynów. Powiedział wprost, bo taki miał zamiar. - Jednak on odłożył tą sprawę, bo niby zbierał was prosząc o naradę, z której nic nie wynikło. Dlatego ciesze się, że archont dał radę go przekonać. Tak mniej więcej zdał relację rozmowy z owym wampirem. Teraz odpowiedział na drugą część wypowiedzi. - Oczywiście, że nie mam oporów zabijania złych ludzi, bo takich należy karać. Jednakże ja z ludźmi nie mam nic wspólnego. Moja matka była elfką z dość szlachetnego rodu. Czekaj, czekaj chcesz mnie uświadomić, że jesteś również łowcą wampirów?. Jeżeli tak to dobrze, że Cię poznałem. Uśmiechnął się serdecznie, bo tak wyszło. Silva rzadko się uśmiechał no, chyba że miał ku temu powód i tutaj taki był. - Opowiedz jak do tego doszło. Jestem ciekaw, jak cholera.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 26 Listopad 2014, 23:03:04 »
Setmre obrzuciła Drago przeciągłym spojrzeniem i uśmiechnęła się, jakoby Dragosani opowiedział przed chwilą całkiem niezły dowcip.
Do pary wampirów podeszli inni. Malissa Hedring, FĂŤanor Ihareg i Karczmarz. Setmre oparła się o barierkę obok Gunsesa
- Noiel beroiiset'z setiel poivaaielre'zetarcet dazoivaaoidaz'etelnoiar cet'zleoivaaielkeroivaai? - spytała Malissa, nauczycielka magii z mrocznego paktu.
- Gordian tesoi dazoiber'ey dazoivaaoidazcetar. Vaaielre'zetel vaa noielgeoi.
- Cetoi zetarmielre'zetarset'z, gedazy tesoi setiel juzet setkeroinocet'z?
- zapytał Ihareg
- Tesoi cetoi jelset'es noarm pre'zetelzetnoarcet'zoinoel.
- Cet'zylei?
- Teselgeoi noiel vaaiel noikertes.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 26 Listopad 2014, 23:12:40 »
- Jednak zrozumiałeś porównanie, więc nie ma to teraz wielkiego znacznia - wampir odparł na informację o matce Silvy. Nie komentował słów o Gunsesie i rzekomej naradzie, której nie było. Bo i co miał powiedzieć? Słysząc dalsze słowa uśmiechął się rozbawiony.
- ÂŁowca wampirów to niewłaściwe określenie. Ale... - Rozejrzał się. - Może odłożymy tę rozmowę na później? - zapytał. - Wiesz, rejs, praca na statku, ciągniecie lin i takie tam. - Bo w sumie po to tu byli, aby coś robić, a nie gadać. - Do tego czasu dowiedź się nieco o historii wampirów, jeśli jej nie znasz. Ta wiedza ułatwi wyjaśnienia. - Po tych słowach ruszył coś tam robić, co robi się zazwyczaj na statku.

Offline Nikolaj

• Obywatel
  • Reputacja: -3749
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 26 Listopad 2014, 23:15:37 »
- Jarker zetvaaykerle moivaaisetzet zetargearteskerarmi prezetyjarcetiel'eu - powiedział Nikolaj dołączając do grupy wampirów. Przywitał się z każdym i oddał należyty szacunek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 26 Listopad 2014, 23:21:56 »
- Zetar gearteskeri tesoi jar cetiel moige'l poicetiargenoarcet - zaśmiała się Yasmin
- Vaaitesarj dezreuhesu - przywitał się z nim Gunses uściśnięciem dłoni - Vaaset'zarker noiel vaaielm cetoi bereldaz'etiel dazarle'lj. Setarberartes jelset'es reoizetpreoiset'zoinoy. Dezelker'eeltes uvaa'rlenoiarjarcety noardazarle jelset'es vaa moicety.

Offline Nikolaj

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 26 Listopad 2014, 23:28:37 »
Nikolaj zdał sobie sprawę z błędu. Zaśmiał się i mrugnął do kobiety.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 26 Listopad 2014, 23:30:59 »
- Cetoi u cetielberiel, prezetyjarcetiel'eu?

Offline Nikolaj

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 26 Listopad 2014, 23:45:18 »
- Noiel noarrezetelkerarm. Jelset'eselm jeldazynoym zetnoarnoym leucetzetar'ezet noar vaaysetpiel. Ar vaa Ker'eukerarcethes reoiberiel tesoi cetoi leuberiel. Udazarleoi mi setiel uvaaicet prezetytesulenoel genoiarset'eskeroi vaa oiberyvaatesel'esetkerielj... - wyliczał swoje małe sukcesy.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 26 Listopad 2014, 23:48:50 »
- Cetielset'zel setiel, zetel udazarle'lset setiel dazoi ker'eukeroivaa. Jelset'eselm zet cetielberiel dazumnoy - powiedział i poklepał go po ramieniu. Tak też było. Gunses był ojcem krwi Niko, przeto cieszył się ze ścieżki jaką podążał.

Offline Nikolaj

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 26 Listopad 2014, 23:59:18 »
Nikolaj poczuł się trochę dziwnie czując dłoń Gunsesa. Z tego co pamiętał, jeszcze nikt nigdy w życiu go nie pochwalił. Nie dał jednak nic nikomu po sobie poznać. Jego twarz w dalszym ciągu wyrażała tylko podstawowe emocje związane z miłą rozmową w gronie znajomych.
- Prezetyjelmnoel zet poizetyteselcet'znoym. Margeielm noiel zetoiset'esarnoel, ar setar'e'lnoelker mieljsetcet jelset'es noar tesarle'lrezetu... - odnalazł wzrokiem Progana i lekko się uśmiechnął.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 26 Listopad 2014, 23:59:18 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18