Tereny Valfden > Dział Wypraw

Misja: Zrobić porządek...

<< < (16/24) > >>

Thoran:
- Na chwilę obecną nie mam w planach nic ciekawszego do roboty, więc z chęcią pomogę jeszcze przez pewien czas. - powiadomiłem towarzyszy.

Gordian Morii:
Czyli zostajemy. - powiedział Gordian do sołtysa i zaprowadził go na zewnątrz by pokazać to co miał na wozie.
- Póki co 65 nieumarłych straciło.. już drugi raz życie z naszej ręki. Trupy poszły z dymem ale na dowód przywieźliśmy ich kciuki, żebyś nie myślał, że robimy Cię w wała.
- Gdzieżbym śmiał. Zaraz polecę mojemu zarządcy przygotować grzywny tak jak się umawialiśmy po 10 za sztukę ubitego niemilca. Ale myślę, że z wypłatami zaczekamy aż do waszego powrotu.
Jak najbardziej to chciałem zaproponować. - powiedział Gordian i krzyknął na swoich ludzi by razem z nim udali się na pole bitwy gdzie jeszcze setki nieumarłych beztrosko hasało sobie po łące.

Nawaar:
Dhampira minęła rozmowa o paluchach nieumarłych, bo właśnie wyszedł się wykąpać. Jedna z krasnoludzic przygotowała wanienkę, a potem wyszła. Silvaster Nabrał wody do wanienki, która była już ciepła, a potem wszedł nagi do niej. Chwilę namoczenia, żeby wypocząć i tak też zrobił, ba nawet zdążył sobie głowę umyć, ale niestety nie wziął odżywki. Co za strata dla moich pięknych blond włosów. Pomyślał wycierając się ręcznikiem. Jego ubranie było wyprane, ale jeszcze wilgotne. Silva nie miał wyjścia i założył wszystko jak kazała kultura. Teraz zrelaksowany mógł wrócić do towarzyszy, którzy zbierali się do dalszej drogi i właśnie ruszyli wtedy na polanę pełną umrzyków.

Gordian Morii:
Tym czasem na polanie nazbierało się tego dziadostwa od cholery. Prócz zombie szkieletów i utopców dało się zauważyć kilka zjaw, które z prędkością porywistego wichru przelatywały z jednej na drugą stronę pobojowiska.

Fala IV20x Zombie

15x Szkielet

//:Uzbrojony w
Nazwa broni: Martwy toporek
Rodzaj: topór
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 15
Opis: Wykuty z 0,73kg mosiądzu i wystrugany
z 0,2kg drewna o zasięgu 0,7 metra.

10xUtopiec

5x Zjawa

Hagmar:
Aragorn zwabił do siebie szkielety, jednocześnie oddalając się z nowymi "kolegami" na jakieś 20m od reszty ekipy. Skupił energię i wypowiedziawszy inkantację - Iaesh qiash xugro agrosh! - energicznie klasnął nad głową co wyzwoliło falę mrocznej energii która rozerwała wszystkie szkielety.

20x zombie
10x utopiec
5x zjawa

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej