Tereny Valfden > Dział Wypraw
Misja: Zrobić porządek...
Hagmar:
- W świętym ogniu Zartata!
Patty:
- Najlepiej - moje oczy rozbłysły świętym ogniem fanatyzmu, już niemal czułam ten przejmujący zapach rozpalanych stosów... Ale to innym razem - Zbierzcie truchła w jedno miejsce, znam niezłe zaklęcie do tego.
Nawaar:
Silva zarzucił miecz do pochwy i zabrał się za zbieranie umarlaków w jeden wielki stos. Jednak pomimo swojej siły nie szło mu to łatwo, bo trupy rozpadały się jak się za mocno chwyciło. Tam gdzieś urwał rękę, następnym razem nogę, które zaczął kopać w stronę stosu. Panowie szlachcie nawet nie chcieli ruszyć swoje tyłki do roboty, więc trochę mu to zeszło. - Spalcie to!. Powiedział i odsunął się od stosu martwych, i stanął koło kompanów.
Patty:
Zebrałam nieco energii magicznej, przelewając ją w piękne i jednocześnie proste zaklęcie.
- Izeshar upishosh! - wymówiłam inkatancję, a w zwłoki zombie uderzył słup energii, paląc je na popiół.
Gordian Morii:
Gdy fantazyjny (nie mylić z fanatycznym) stos pierdyknął iskrami w powietrze, a wszyscy mieli niewymowną ochotę zaśpiewania "Płonie ognisko w lesie, wiatr krzyki palonych niesie." Gordian kiwnął na resztę kompanii i przesunęli się na niewielką góreczkę pod którą urzędowali kolejni nieumarli. Tym razem do krwionośnych zombie dołączyły również kelkoczące szkielety uzbrojone w jakieś tam przegniłe stare toporki.
- Zapraszamy.
Fala II15x Zombie
5x Szkielet
//:Uzbrojony w
Nazwa broni: Martwy toporek
Rodzaj: topór
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 15
Opis: Wykuty z 0,73kg mosiądzu i wystrugany
z 0,2kg drewna o zasięgu 0,7 metra.
Nawigacja