Tereny Valfden > Dział Wypraw
Schodami do nieba #1
Patty:
Gdy anioł przytknął dłoń do mojego astralnego odpowiednika ciała, wypełniło mnie dziwaczne, ale zdecydowanie przyjemne uczucie. Wrażenie ciepła rozeszło się po całym moim niematerialnym organizmie, poczułam nagły przypływ mocy, nieco oszałamiający, ale wrażenie szybko przeszło, zostawiając jedynie poczucie siły. Z pleców zaczęły wyrastać mi astralne skrzydła i wolałam nie wiedzieć, jakie to będzie uczucie, gdy już wrócę na ziemię.
Nelachel:
- Pozwoliłem rozkwitnąć łasce Zartata, która znajdowała się w was. Narodziliście się na nowo jako byty o wiele potężniejsze i pojmujące szerzej. Staliście się aniołami, dokonało się, ponieważ byliście godni.
Zariel:
Do pomieszczenia weszła kolejna osoba, której oślepiająca poświata zwróciła waszą uwagę. Zariel ułożyła na posadzce wsze ciała.
Funeris Venatio:
Wrażenie zobaczenia swojego ciała kładzionego przez nim samym było... cokolwiek nadzwyczajne. I nieco niepokojące, ale bynajmniej nie w nieprzyjemny sposób. Funeris nie potrafił do końca pojąć, co się właśnie stało. Stał się aniołem? Naprawdę czuł się pełniejszy jeżeli chodzi o aspekty łaski, którą wlała w niego kiedyś Zariel, emanując energią Zartata.
Nelachel:
- Jesteście od dziś dnia bytami anielskimi. Wasze dusze są nieśmiertelne i powracać będą do świata żywych. Do powrotu niezbędne jest ciało śmiertelnika ukorzonego przed Panem ÂŚwiatła. Możecie zwrócić się do śmiertelnej istoty podszeptami, kiedy przekonacie go do swej racji i gotów on będzie oddać wam swe ciało. Będziecie mogli zamieszkać w jego ziemskiej skorupie. Teraz jednak możecie powrócić do swych ciał. Przekonać siebie samych do własnej duszy.
//Pozyskujecie.
Anielski dar
Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.
Funeris Venatio nauczony: anielski dar, tracisz 5 złotych talentów.
Patricia de Drake nauczona: anielski dar, tracisz 5 złotych talentów.
//Odejmijcie sobie 960 grzywien każdy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej