Tereny Valfden > Dział Wypraw
Na drodze ku zrozumieniu - Kenshin
Progan:
Usłyszałeś wysoko nad sobą trzepot skrzydeł. Zwiastował on przybycie złego ptactwa. Klęczałeś 1 metr przed totemem. Był dokładnie taki jak opisał go gnom. Po prawej stronie przy wodopoju zauważyłeś ruch. Spojrzałeś tam. Stał tam jeleń, był jednak inny niż wszystkie. Emanowała z niego moc. Usłyszałeś wtedy też głos.
- Nie mam tutaj dostępu. Nie mam tutaj dostępu. Nie mam tutaj dostępu. Nie mam tutaj dostępu....
Ptaki krążyły, zauważyły Cię i zaczęły pikować w dół.
//:Ptaki uderzą w Ciebie za 15 sekund.
Kenshin:
Modlitwa odniosła skutek, bo pojawił się jeleń, który mówił. Kenshin już widział wiele dziwnych stworzeń. Jakieś gnomy, zmutowane zwierzęta a teraz jelenia. Boskie zwierzę mówiło, że nie ma tutaj dostępu czyli coś blokuje jego magię, czy tam mocy. Natomiast złego zleciały się czarne kruki, ale dobrze sobie przypomniał, że w tablicy jest skrytka na ofiary i jeżeli zostawiono tam coś złego lub wypaczonego to pewnikiem jest, że trzeba to otworzyć i sprawdzić. Kenshin mając kilka dosłownie sekund wstał i otworzył drzwiczki, gdzie była tablica zaglądając zobaczył w środku....
Progan:
...30 centymetrową figurę zrobioną z kości i piór kruka, ogona węża i szkarłatnej róży. Była lekka i bardzo delikatna.
Kenshin:
Ork wyciągnął dziwną figurkę z ołtarza i zamknął drzwiczki od kaplicy. Teraz spojrzał na jelenia nie przejmując się już krukami. Kenshin w głębi liczył na to, że boskie zwierzę będzie miało już dostęp do tego miejsca, o czym wspominał przed chwilą.
Progan:
- Zniszcz to. Zdejmij klątwę. Zniszcz to. Zdejmij klątwę. Zniszcz to. Zdejmij klątwę. Zniszcz to. Zdejmij klątwę. Zniszcz to. Zdejmij klątwę. Zniszcz to. Zdejmij klątwę. Zniszcz to. Zdejmij klątwę. Zniszcz to. Zdejmij klątwę. Zniszcz to. Zdejmij klątwę. Zniszcz to. Zdejmij klątwę. Zniszcz to. Zdejmij klątwę. - słyszałeś
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej