Tereny Valfden > Dział Wypraw

Z pierwszymi promieniami Veris

<< < (11/28) > >>

Mohamed Khaled:
- Liny... - stwierdził, spoglądać na te, które tak niedbale były zawiązane. Ale coś trzeba coś z tym zrobić! Dlatego doskoczył do nich, szybko chwytająć pierwszą i poprawiając węzeł. Ah, cholerna robota.. Ale cóż, innej nie było, więc cieszył się z tej drobnej.. Pierwsza, druga... Wiązał odpowiednio, tak jak się uczył. Związał mocno i solidnie, a gdy był pewien, że już się nie rozwiążą, ruszył znów na "wycieczkę" po pokładzie.

Nawaar:
Dhampir wchłoną każde słowo elfki, która mu odpowiedziała. ÂŁadnie Melkior i Themo się bawią, na całego. Ciekawe, kiedy rozniosą tę łajbę na strzępy. - Cholera. Zaklął pod nosem. - Dobra to ja idę dalej kimać, jakby co to obudź mnie. Powiedziawszy jeszcze te słowa, do pani pierwszej oficer dhampir ruszył do kubryku, jeszcze raz próbować się zdrzemnąć, ale cały czas czujnie miał, przy sobie sztylet. Teraz, po niego nie przyszli, ale noc jeszcze długa. Kończąc swoje przygotowania zamknął oczy.

Progan:
- ÂŚwiatło bije w Twojej duszy. Białe światło - rzekł i wstał - Spokojnej nocy, kapitanie - powiedział i wyszedł z kajuty. Poszedł na pokład w którym rozwieszone były hamaki. Rozdział się z broni, wgramolił na niego i pogrążył się w rozmyślaniu chcąc zasnąć.

TheMo:
Themo niewiele słysząc tylko przytakiwał głową. Gdy kapitan wyszedł wziął beczkę z prochem i na wszelki wypadek odtoczył ją do ładowni, gdyż z wierzchu może i się nadaje, ale gdyby wsypać z większej głębokości armata mogłaby wystrzelić w drugą stronę, co nie byłoby korzystne. Gdy już zrobił wrócił na pokład i udał się do swojej koi. Tam ułożył się wygonie na wolnym hamaku i usnął, mimo iż w uszach nadal mu dudniło.

Gordian Morii:
- Dobranoc. - odparł tylko Proganowi i puszczając go pierwszego pozbierał papiery z biurka, wrzucił je do szuflady i zamykając go na klucz umieścił go w sakiewce z nabojami.
Wyszedł na pokład, który powoli wyludniał się z załogi.
- Lilith, Nadir i cała reszta spać. Przejmuję wartę, chcę być sam. Muszę pomyśleć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej