Autor Wątek: W imię zasad skurwysynu  (Przeczytany 17565 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

Odp: W imię zasad skurwysynu
« Odpowiedź #180 dnia: 28 Sierpień 2014, 12:43:31 »
Themo był trochę zniesmaczony tym, że nie napełnią ani kieszeni ani magazynu. A bandytów i tak musimy wybić.
- Melkior, daj ten sygnał. Może zyskamy dzięki temu kilka chwil.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #181 dnia: 28 Sierpień 2014, 13:37:59 »
Jaszczur schował topór i tarcze. Wiedział że sytuacja jest beznadziejna a to co może sie jeszcze wydarzyć może być jeszcze gorsze. Czekał na to co postanowią kompani.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 28 Sierpień 2014, 13:37:59 »

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #182 dnia: 28 Sierpień 2014, 21:50:17 »
Elf wyszedł na zewnątrz, czyli wyjściem z kuchni bo PRZECIEÂŻ ZABARYKADOWAÂŁ DRZWI DO RESZTY BUDYNKU coby reszta ochrony na nich nie wlazła. Podpalił bełt o pochodnię i wystrzelił w powietrze. Minęło może z 20 sekund i cichą noc zakłócił odgłos armat z "Czarnej Perły"...
- Ok ruszamy tak jak przyszliśmy! Jazda tępe chuje! Krzyknął gdy barykada zaczęła ustępować.

19:45

-1 finiszer bo noc

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #183 dnia: 28 Sierpień 2014, 21:56:22 »
Dhampir znowu powiedział w sobie w głowie. Kutas. Na słowa Melkiora. Teraz nic nie przeszkadzało w uciecze zwłaszcza, że pewnie każdy mieszkaniec został zaskoczony wystrzałem ze statku. Jednakże miał obiekcje, co do planu i musiał się wyrazić. - Za mną pało!. Widzę w ciemnościach. Powiedział swoje zdanie i ruszył pierwszy tą samą drogą, którą przyszli. Silva dobrze zapamiętał charakterystyczne budynki i ulice, którym się poruszali.

// Mua nie dotyczny ;)

Offline Thoran

• Obywatel
  • Reputacja: 1034
    • Karta postaci

« Odpowiedź #184 dnia: 28 Sierpień 2014, 22:07:59 »
- Prowadźcie chłopaki. Jestem tuż za wami. - powiedziałem i ruszyłem za elfem i dhampirem. Co prawda niezbyt zadowolony z powodu ucieczki z ratusza przed jego ograbieniem. No bo cóż szkodziło sprawdzić wyższe piętra ? W wąskich korytarzach mogliśmy spokojnie zniwelować przewagę liczebną wrógów. No, ale co zrobisz ?
W takim razie pozostało nam tylko jak najszybciej dostać się na ukradziony statek i wrócić bezpiecznie do naszych wspaniałych kanałów, po drodze pozbywając się uporczywego pływającego kłopotu.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #185 dnia: 28 Sierpień 2014, 22:11:45 »
Za naszymi plecami i obok głów śmignęły bełty, barykada ustąpiła i teraz goniło nas "dużo naraz ludzi" i 4 wściekłe taru.

//W uliczce mieści się 2 ludzi obok siebie. Dystans do SE (strefy ewakuacji że se pozwole tak po wojskowemu) 250m.

25x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ochroniarz
4x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Taru

(wszystkich nie zabijamy rzecz jasna)

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #186 dnia: 28 Sierpień 2014, 22:12:40 »
Szeklan pobiegł prosto za kompanami. Noc mu niezbyt sprzyjała. Chłód spowalniał jaszczura jednak nadąrzał za kompanami. Co jakiś czas odwracał sie do tyłu sprawdzając czy nikt nie proszony nie biegnie za nimi. Trzeba było być czujnym.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #187 dnia: 28 Sierpień 2014, 22:18:27 »
Dhampir biegł przodem unikając wszystkich zagrożeń odwrócił się do tyłu by ujrzeć stado wojowników. Już miał mówić że zginą, gdy wpadł na pewien pomysł choć czuł, że to się nie spodoba towarzyszą. - Dajcie mi swoje kusze. Ja nie zdążyłem nabić swojej. Szybko!. Towarzysze gówno widzieli, a to mogło im pomóc bezpiecznie się dostać do okrętu i spowolnić znacznie pościg.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #188 dnia: 28 Sierpień 2014, 22:26:54 »
Themo ruszył za towarzyszami osłaniając tyły. Cały czas trzymał dłoń na rękojeści miecza. Kiedy tylko usłyszał śmignięcie bełta wyciągnął oręż. Rzucił wzrokiem za siebie. Zobaczył niewyraźne sylwetki tłumu. Szybko odwrócił głowę i przyspieszył.
-Od chuja ich! Moja kusza też nie naładowana. Trzeba zapieprzać, inaczej zrobią z nas jeżyki!
Zaczął rozglądać się po ciasnej uliczce w poszukiwaniu czegoś, co mogłoby spowolnić pościg.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #189 dnia: 28 Sierpień 2014, 22:36:21 »
- Odpieprzyło Ci Silva ?! Niby jak ty chcesz strzelać z kuszy podczas biegu jednocześnie nie zostając w tyle ? - krzyknąłem. - Jedyne co nam zostało to ucieczka, chociaż te psiaki i tak nas dopadną . Przeciwnicy nie próżnowali bełty nadlatywały z każdej strony i tylko niezywykły fart sprawiał, że nikt nie został jeszcze postrzelony. Nie tracąc więcej sił na gadanie, pędziłem dalej z trudem łapiąc oddech.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #190 dnia: 28 Sierpień 2014, 22:41:06 »
- Kurwa!. Dhampir zaklął, pod nosem na wieści o niezaładowanych kuszach. Teraz mogli, tylko uciekać choć te całe taru mogłoby wytopić naszą ekipę bez większego problemu. Jednakże, po niewykonanym pierwszy planem wpadł na drugi wciąż biegnąc uliczkami i unikaniem pocisków wystrzelanych z różnych stron. - Proponuję się rozdzielić!. Będzie trudno, ale jakoś powinno się udać, gdy reszta ciuli będzie biec za kimś innym. Mówił szybko delikatnie spajając.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #191 dnia: 29 Sierpień 2014, 09:26:44 »
Jaszczur dobył tarczy i załonił sie nią. Bełty latały wszędzie. Straszliwe ujadanie taru było słychać coraz bliżej. Trzeba było jak najszybciej uciekać na okręt.
- Będe was osłaniać. Uciekajcie na statek. Po tych słowach dobył topora odwracając sie twarzą do daciągających taru i bandziorów

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #192 dnia: 29 Sierpień 2014, 11:23:52 »
I wtedy Szeklan oberwał, tarcza złagodziła impet bełtu ale jaszczur i tak upadł na ziemię z pociskiem w klatce piersiowej*.
- Kurwa! Wstawaj skurwielu i nie próbuj tego wyciągać! Zatrzymał się by pomóc wstać nadgorliwej jaszczurce a tym czasem taru były coraz bliżej. Chwycił kuszę którą naładował po wystrzeleniu flary i strzelił w jednego z psów raniąc go ciężko. Pozostałe psy cofnęły się. Rozejrzał się i trafił wzrokiem na skromną ruderę tuż przy murze.
- Do tamtego budynku!

79m od nas.
25x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ochroniarz
4x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Taru (jedno ciężko ranne)

*Płytka rana, masz hart ciała więc Ci to wiele nie robi.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #193 dnia: 29 Sierpień 2014, 11:48:09 »
Dhampir, tylko się odwrócił kiedy dostał pociskiem w klatę piersiową. Jego reakcja była nad wyraz oczywista. - Pojebany!. Wystawił się zamiast uciekać. Teraz to nawet wiedział, że rozdzielenie nic nie da. Zwłaszcza, przy rannym towarzyszu. Silva pokręcił głową i cofnął się do przerośniętego jaszczura pomagając mu wstać. Gdy to uczynił ruszył za poleceniem elfa do budynku, przy murze. Podbiegając pod drzwi kopnął je z tak zwanego, na partyzanta aby otworzyć drzwi, które zaskrzypiały po kopnięciu a następnie je otworzył. Widocznie słabe zamki i zawiasy miały. Wchodząc do środka rozpoczął ładować swoją kusze.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #194 dnia: 29 Sierpień 2014, 12:06:24 »
Pieprzona wyrośnięta jaszczurka ! Bohaterem chciał zostać, cholera jasna. Ewolucja pomogła mu stanąć na dwóch nogach i zacząć mówić, ale o używaniu szarych komórek zapomniała - pomyślałem widząc upadającego jaszczura. Przerażone taru powoli dochodziły do siebie, zaś reszta grupy pościgowej nie zasypywała gruszek w popiele i zbliżała się do nas szybko, zdecydowanie za szybko. - Zabierajmy się stąd czym prędzej ! - krzyknąłem. I udałem się w pośpiechu do wskazanego przez Melkiora budynku.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #195 dnia: 29 Sierpień 2014, 13:15:38 »
Rana bolała dość mocno. Wspomagany przez Melkiora i Silvastera wlazł do budynku, którym wskazał Melkior po czym usiadł na ziemi przecierając czoło z potu.
- Cholera. Melkior dałbyś rade wyciągnąć tego bełta?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #196 dnia: 29 Sierpień 2014, 13:33:42 »
Dhampir w końcu skończył ładować bełta do swojej kuszy i czekał na ewentualne rozkazy. Przeciwnicy byli coraz bliżej, a reszta kompanii czekała w tej ruderze jak zwierzęta w klatce czekające na swą zgubę. Silve się to nie podobało, bo wystarczyła by jedna pochodnia i po zawodach, każdy by zginął w okropnych męczarniach będąc spalonymi na wiór. - Jaki plan!. Zwrócił się do elfa z naładowaną kuszą w ręku.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #197 dnia: 29 Sierpień 2014, 14:16:12 »
Wycie zranionego taru było słychać całkiem wyraźnie, zwierzęta zapewne zaraz ponownie przystąpią do pościgu.
- Zostaw ten bełt ! Chcesz się wykrwawić ? Na medycynie to ja się nie znam, ale wyciągnięcie tego badyla z Ciebie spowoduje sporą utratę krwi. Na dodatek jest noc i zimnica potężna, a to może powodować dodatkowe osłabienie twego organizmu - zwróciłem się do Szeklana.
- Silva, musimy chyba szukać innego wyjścia z tego budynku, a to zablokować w jakiś sposób. Bo za cholerę nie wyjdziemy tą drogą, którą przyszliśmy. Mam nadzieję, że nie zdążyli jeszcze okrążyć budynku... - mówiąc rozglądałem się dokładnie po pomieszczeniu w poszukiwaniu dodatkowego wyjścia, które umożliwiłoby nam ucieczkę z tej zafajdanej sytuacji. - Elfie co tym sądzisz ? - rzuciłem w między czasie, a wycie narastało.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #198 dnia: 29 Sierpień 2014, 14:41:17 »
Ja pierdole! Jednak to prawda, że w Bractwie oduczają myślenia.
Themo osłaniał tyły. Gdy weszli do budynku zatrzasnął drzwi i przewrócił stojącą obok szafę tworząc prowizoryczną barykadę. Stał obok niej i zaczął ładować kusze.
- Niech ktoś się nim zajmie. Trzeba poszukać tylnego wyjścia.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 29 Sierpień 2014, 15:57:43 »
- Słysze. Nie musisz sie wydzierać - powiedział z ironią do Thorana

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 29 Sierpień 2014, 15:57:43 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything