Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zaginiony kundel

<< < (4/17) > >>

Canis:
całe ogrodzenie było białe, wysokie na półtora metra. był to drewniany płot ze sztachetami. sztachety były szerokości 7,5 cm, zaś odległości między sztachetami 10 centymetrów. Sztachety były zwieńczone zaostrzonym grotem ku górze.

Sąsiednie podwórka miały drzewa, stare jabłonie i inne drzewa owocowe. Pod jednym z drzew zauważyłeś, że sztachety są podrapane od strony domu Georga, zaś na grocie jednej ze sztachet jest zawieszony skrawek materiału, jak gdyby był wydarty z ubioru.

Thoran:
Pierwszy trop. Oberwany skrawek materiału. Wygląda na to, że taru z kimś się szarpał, albo ktoś podczas wyciągania Funfla przez przypadek zostawił ten oto ślad. Thoran podszedł do sztachetki i postanowił dokładnie zbadać urwany fragment, miał nadzieję, że dowie się czegoś więcej...

Canis:
//Zanim będziemy kontynuować wyprawę, musisz poprawić ekwipunek. Początkowo nie zwróciłem uwagi na błędy, dopiero teraz widzę. Proszę abyś zapoznał się z artykułem z zasad gry:

//Ekwipowanie przedmiotów

//Wybierz swoją rasę z listy i zobacz co, gdzie może i powinno być założone. Widzę, że masz jedną broń założoną jako odzienie, ponadto twoja waga noszonych przedmiotów się nie zgadza dokładnie o 0,11 kg.

Thoran:
// Mam nadzieję, że już wszystko gra. Broń faktycznie beznadziejnie wpisana, a pomyłka z udźwigiem wzięła się ze złego doliczenia wagi butów. Dzięki za zwrócenie uwagi.

Canis:
//Tak, teraz się zgadza.

Skrawek materiału był wykonany z bawełny. Poznałeś ten materiał, masz go również na sobie. Nie cechował się niczym specyficznym co do wyglądu. Najpewniej fragment odzienia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej