Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zaginiony kundel

(1/17) > >>

Thoran:
Nazwa wyprawy: Zaginiony kundel
Prowadzący wyprawę: Salazar
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: myślenie
Uczestnicy wyprawy: Thoran

Thoran udał się za komisarzem do jego gabinetu.
- Dziękuję bardzo - rzekł Thoran po czym zasiadł we wskazanym miejscu.
- Zatem zamieniam się w słuch Komisarzu. Któż to zaginął ?

Canis:
- Nie zrozum mnie źle, to jest naprawdę ważne, tylko głupio zabrzmi. Zaginął mój chowaniec, taru imieniem Funfel. Całą noc i do południa biega wokół mojej posesji tuż na przeciwko posterunku i pilnuje i strażników pilnujących posterunku i mojego domu gdy śpię. To ważne wy powrócił cały i zdrów. Wstałem rano, a go na podwórku nie było, a mam ogrodzone płotem, na pewno sam nie opuścił posesji.

Thoran:
Tak w ogóle... to takie prywatne sprawy podczas służby ? i za państwowe pieniądze ? ÂŚwiat schodzi na psy..., a może na taru...
- Funfel mówisz...Hmm w takim razie chyba będę potrzebował nazwisk. Nazwisk tych strażników co mieli wartę w nocy tuż przy posterunku i w okolicy twego domostwa no i oczywiście, gdzie moge ich znaleźć. Poza tym wypadałoby się przyjrzeć temu ogrodzeniu, czy aby na pewno nie jest gdzieś uszkodzone, a może ktoś przy nim majstrował... 

Canis:
Gdyby tylko wiedział, kim jest Funfel i jakie ma osiągnięcia dla straży górniczej to by tak głupio nie patrzył... Pomyślał Hertling i otworzył księgę raportów.

- Dzisiaj wartę pełnił Mateusz z Atusel i Włodzimierz z Atusel. Mieszkają w porcie. Nic nie widzieli w okolicy domu. o  2 w nocy słyszeli ujadanie Funfla ale krótkie więc uznali to za normalną reakcję taru na jakieś błahe zjawisko. Możesz obejrzeć płot. Jak mówię, moja posesja znajduje się dokładnie na przeciwko wejścia na posterunek.

Thoran:
- W takim razie najpierw sprawdzę ogrodzenie i pobliski teren, a potem przepytam strażników. Odnosząc się do nich czy są to ludzie godni zaufania ?
- A i jeszcze jedno czy taru..., Funfel miał jakieś ulubione przedmioty, może hasła na które reagował ? W sumie czy są jeszcze jakieś osoby z którymi spędzał czas, miał do nich zaufanie ? I ogólnie jak odnosił się do obcych mu ludzi. Ech zapomniałem o najważniejszym... jak ten taru wygląda tak w ogóle, mam na myśli ubarwienie i to jakiej jest wielkości tak mniej więcej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej