Autor Wątek: W pogoni za szczurem  (Przeczytany 12640 razy)

Description:

Offline Aaria Kruczowłosa

• Obywatel
  • Reputacja: 196
    • Karta postaci

Odp: W pogoni za szczurem
« Odpowiedź #80 dnia: 19 Lipiec 2014, 23:08:24 »
Nic już nie rozumiałam. Nie miałam pojęcia, kto jest po której stronie. Wątpiłam aby moi znajomi z wcześniejszych wizyt w tej wiosce, chcieli takiego obrotu spraw. W końcu sołtys jest bratem jednego z nich. A ja akurat wobec tego miałam dług. Na dodatek ten tutaj wydawał się być pozbawiony jakiejkolwiek moralności. Tacy ludzie bywali bardzo niebezpieczni. Te słowa sprawiły, że powoli przestawałam lubić tego faceta.

-Jednego nie rozumiem. Gdzie się podziała ta Twoja finezja o której nam przed chwilą gadałeś? Nie sądzisz, że takie wejście, mordobicie i ostateczne wymordowanie dosyć licznej grupy tutejszych mieszkańców, jest całkowicie sprzeczne z tym co mówiłeś jeszcze kilka minut temu? W jednej chwili chcesz robić wszystko za plecami sołtysa, a w następnej go tak po prostu skreślasz.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 19 Lipiec 2014, 23:12:44 »

- Opisałem, czemu działacie wbrew tej społeczności lokalnej, ja do niej nie należę.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 19 Lipiec 2014, 23:12:44 »

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 20 Lipiec 2014, 12:25:35 »
-Rozumiemy. Sprawa raczej zostanie załatwiona. Anette błyskawicznie chwyciła za jeden z noży przy kaftanie i rzuciła nim prosto w czaszkę jednego z wojowników zgromadzenia. Ostrze wbiło się niemal między oczy, a człowiek padł. Dziewczyna jednak nie zamierzała obserwować co się dzieje po rzucie. Wyskoczyła długim susem w przód jednocześnie aktywując ukryte ostrze w karwaszu. Jej ręka wylądowała na szyi kolejnego wojownika. Podręczna klinga wbiła się w krtań pozbawiając go życia. Szybki chwyt po kolejny nóż. Trzy sekundy wybiły, a niewielka broń pomknęła w stronę piersi. Przebiła skórzany pancerz bandziora i poważnie go raniła. Agentka sięgnęła po mithrilowy miecz.

0/2 Wojownik zgromadznia
2/3 Bandyta

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 20 Lipiec 2014, 14:39:37 »
Ja jednak nie pozostałam bierną obserwatorką i również chwyciłam szybko za rękojeść swojej katany. Szybko wyciągnęłam ją z pochwy i już biegnąc na jednego z bandziorów, chwyciłam swój oręż oburącz. W ciągu tych kilku sekund już trzech spośród nich było martwych. Zdolną miałam koleżankę. Nie zamierzałam być jednak gorsza. Gdy tak biegłam w kierunku swojego pierwszego przeciwnika, ten spróbował zamachnąć się na mnie mieczem. Ja jednak go uprzedziłam, machając swoją bronią z nad głowy, z prawa na lewo ucinając mu kończynę w łokciu. Z gardzieli bandyty wydostał się krzyk bólu. Nie był jednak zbyt długi, gdyż zaraz ostrze mojej katany wróciło niczym bumerang(za sprawą ruchu moich rąk oczywiście) i wbiło się w czaszkę mężczyzny. Nie napatrzyłam się zbyt długo na śmierć swojego przeciwnika, gdyż zaraz zaczęłam się rozglądać za drugim spośród żywych. Z ulgą zauważyłam, że Anette trochę przystopowała i dała mi się trochę pobawić. Biedaczyna właśnie pędziła na mnie ze swoimi sztylecikami w dłoniach. Jakby nie zauważył mojego niemalże metrowego ostrza w moich łapkach. Nie bawiąc się nawet po prostu machnęłam kataną całkiem podobnie jak przedtem. Tylko, że teraz celowałam w szyję. No i ostrze pięknie się w niej zagłębiło, tratując po drodze tętnicę i mnóstwo innych naczynek. Krew trysnęła z jego szyi, a bandyta zatrzymał się i zrobił wielkie, zaskoczone oczy. To zabawne, ale każdy ginący przeciwnik, zawsze jest zaskoczony swoją śmiercią. Tak jakby myślał, że jest nieśmiertelny. Następnie przewrócił się w całkiem teatralny sposób i umarł. Ja natomiast obróciłam się w kierunku łysego i czekałam na jego reakcję.

0/2 Wojownik zgromadzenia
0/3 Bandyta

Canis

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 20 Lipiec 2014, 20:40:48 »
//Robicie akcje jedna po drugiej, czy równocześnie? Bo jeżeli jedna po drugiej, to akcja tak nie wygląda. ale moim zdaniem opisujecie równolegle odbywające się akcje po impulsie wywołanym przez Anette, tym samym działacie równorzędnie i mogło się tak stać. Na następny raz Aaria pamiętaj o takich detalach, bo następnym razem potoczę waszą walkę inaczej.

- Gratuluję, już nie mogłem ich znieść. Chodźmy po "pana szczurka", chciał was przetestować, myślę że zdaliście nasz test.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 20 Lipiec 2014, 20:45:32 »
-Kurwa, chyba mówiłam, że mam dość testów.

Stanęłam koło drzwi, przepuszczając łysego mężczyznę. Przypatrywałam mu się przy tym uważnie. Nie ufałam mu ani trochę.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: 20 Lipiec 2014, 20:50:14 »

- Nie musisz mi ufać, wystarczy, że Lynx i wasza rekrutantka mi ufają.

Powiedział i wyszedł spokojnie z pomieszczenia, po czym poszedł an górę i udał się do "pana szczurka" przywitał się i usiadł obok niego gadając mu coś do ucha.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 20 Lipiec 2014, 21:52:06 »
Przeklęta Arivel i Ronald. Anette schowała ostrza, a z ciał wyjęła noże. Przetarła je szybko o koszule bandytów i wyszła razem z łysym jegomościem. W karczmie usiadła na swoim poprzednim miejscu.
-Jest coś jeszcze czy tylko chciałeś nas sprawdzić? - powiedziała ściszonym głosem.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 20 Lipiec 2014, 22:20:44 »
Usiadłam razem z pozostałymi i nie odezwałam się na razie ani słowem. Musiałam sobie poukładać kilka spraw związanych z krukami w głowie. Wciąż kiepsko się orientowałam w stosunkach między naszymi organizacjami. Zaczęłam więc powoli tworzyć sobie listę pytań, które miałam zadać w wolnym czasie komuś od nas. Na przykład Anette, skoro już ją poznałam. W międzyczasie przysłuchiwałam się rozmowie.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 20 Lipiec 2014, 22:31:47 »
Zauważyliście, ze sołtysa nie było w karczmie, a karczma jakby odżyła, co rusz było słychać kto kogo zabił iloe złupił i ukradł jakiemuś kupcowi czy rzemieślnikowi. jednak nikt nie kradł na własnym terenie, wszystkie lokacje były skupione z dala od tej miejscowości.

- Roland chciał byśmy was trochę trochę sprawdzili, waszą lojalność w kontaktach z nami. Wiedzieliśmy, że nie znacie jego mościa Seskstera. Gratuluję, wiecie gdzie węszyć zarobek, a jednak przy równoważnych zyskach potraficie być lojalni. Wielu bandytów zapomina o tym, że jedną z najcenniejszych rzeczy jest zdolność rachowania w przyszłosć, a nie na dziś. Zapamiętajcie. Szkoda tylko Wulfa, że te bandyty mi go rozdeptały, no trudno. Pójdziemy do magazynu. Została wam brudna robota, pozbycie się zwłok, potem podzielimy łupy i pojedziecie z wozem do siebie. Zgoda?

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 20 Lipiec 2014, 22:40:08 »
-W końcu to Kruki mają rządzić ponad innymi grupami, więc po co się od nich odłączać nagle. W Ombros będziemy równi wobec siebie, lecz wciąż musi być jakieś ciało przywódcze. Przecież nie chcemy bezgłowego kolosa, prawda? - mówiła jeszcze w ramach polityki jaką prowadziła organizacja. -Jako kobieta powinnam lubić sprzątać, ale chyba zbieranie ciał nie należy do tej przyjemności. Ale jak mus to mus.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 20 Lipiec 2014, 22:45:07 »

- Nigdy nie będziemy pod wami, zapamiętajcie to. Chętnie współpracujemy dla większych przedsięwzięć. lecz nigdy nie zostaniemy waszym podzespołem. Nie zapominajcie. - Powiedział twardo informując cię jednocześnie o jedynej drodze, którą są w stanie ciągnąć dalej jako współpracę.

Wstał od stołu, a szczury zeskoczyły z jego barków. pobiegły do drzwi i otworzyły je, wyszedł na zewnątrz, a za nim Sekster.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 20 Lipiec 2014, 22:47:21 »
-No cóż. Ja tam wolę posprzątać po napadzie, niż czyścić gary, czy ścierać tam kurz. W każdym razie prowadź. - Uśmiechnęłam się przyjaźnie. Już trochę odreagowałam po tym teście i się uspokoiłam. Chociaż kiedyś mnie pewnie wykończą.

Następnie skierowałam się do tego magazynu za Seksterem i resztą.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 21 Lipiec 2014, 10:03:53 »
Anette także ruszyła za pozostałymi.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 21 Lipiec 2014, 12:09:55 »
Zaprowadzili was do sporej szopy za karczmą. Po wejściu ujrzeliście wielkie pomieszczenie gdzie leżały martwe ciała 5 bandytów i 3 wojowników zgromadzenia, rozrzucone po całym pomieszczeniu chaotycznie, pod ciałami była rozlana krew. w rogu z koleji były ułożone 3 ciała strażników miejskich obdarte z uzbrojenia, na samych koszulach i gatkach. były zabite, zaplamione krwią, lecz pod nimi kałuż nie było, co wskazywało, ze nei zostali tutaj zamordowani. Wóz był cały zakryty płachtą.

- Przyjechaliście tu konno. weźmiecie ciała i wywalicie do jakiejś rzeki czy dżungli.m wszystkie, aby nie pozostał żaden ślad. Wóz wywieziecie do Rolanda i on będzie wiedział jak się go pozbyć. pozostaje kwestia podziału łupów. Czterech naszych wraz z Rolandem zatrzymało wóz. lecz straż miejska w ilości 5 osób zaczęła nas atakować, zbiegliśmy do lasu, gdy Roland skupił ich uwagę na sobie i nawiał do Atusel z nimi. Sekster ze swoją bandą 13 głupków zaatakowała straże odbijając wóz. szemrane typy i gdy dowieźli do nas wóz zabiliśmy tych tutaj, a wy jak widzę resztę. Jakieś propozycje podziału?

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 21 Lipiec 2014, 12:51:39 »
-Co do podziału to, aby wiedzieć jak mamy dzielić, wypadałoby najpierw wiedzieć co dzielimy. I mam jeszcze jedno pytanie. Kim do jasnej cholery jest Roland?

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 21 Lipiec 2014, 15:43:36 »
-To człowiek, którego spotkałyśmy w Atusel. Ronald von Lynx, główny doradca w Ombros. Był prawą ręką sir Zeyfara Navarre, szlachcica i wasala tych ziem. - wyjaśniła Anette. -Proponuje po jednej trzeciej dla każdego. Ronald i wy za to co zrobiliście, Sekster z swoją grupą również tyle i ja z Arią weźmiemy ostatnią część. Wydaje mi się, że uczciwie bo każdy coś tu zdziałał.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 21 Lipiec 2014, 15:46:55 »

- Ja, czterech moich, Roland, wy dwie i Sekster, tylu was żyje. Proponuje równo na każda osobę. wy dwie 2/9 Roland 1/9, Sekster 1/9, reszta zostaje tutaj.  - powiedział bardzo perswazyjnie, w końcu jako niziołek jest także urodzonym handlarzem. idealną osobą do przekonania do swoich racji.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 21 Lipiec 2014, 16:50:50 »
-Możecie się zdecydować, czy gościu ma na imię Ronald, czy Roland? Bo trochę mieszacie. A co do podziału to jak dla mnie wydaje się on całkiem sprawiedliwy. Dziewięć osób i każdy dostanie po dziewiątej części łupu. Wiedziałam, że Anette zaproponowała nam korzystniejszy układ, ale trochę tak jakby bez sensu podzielony. Tutaj natomiast wszystko było jasne i przejrzyste.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 22 Lipiec 2014, 16:38:18 »
-Niech ci będzie. Przyjmę takie warunki.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 22 Lipiec 2014, 16:38:18 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18