Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test kruka #11
Nawaar:
Elf zatrzymał dłoń wiedział, że nie ma szans na walkę, lecz on grał swoje. - Szukałem pana, ponieważ chciałbym pożyczyć pewną sumę pieniędzy. Ma pan czas?.
Canis:
- Jak widzisz gramy sobie w karty, nie za bardzo mogę rozmawiać. Jaką kwotę i na jak długo? Czemu nie pójdziesz do skarbca? masz już tam długi?
Nawaar:
- Nie wiedziałem, że przeszkadzam z drugiej jednak strony myślałem, że ktoś pana zaatakował. Głupi ja. Jeżeli chodzi o pieniądze, to mam dość dług w skarbcu. Właściwie to nie szukam jakiejś, dużej sumy 1000 grzywien powinno wystarczyć. Elf już nie wiedział, co robi ale próbował wyjść na swój dziwny sposób.
Canis:
- To duża kwota. Nie wyglądasz mi na kogoś kto dużo zarabia, by być w stanie spłacić 1500 grzywien w ciągu tygodnia. Nie pożyczę ci pieniędzy. ÂŻegnam. - Powiedział zamykając przed tobą drzwi. Straż dalej obserwowała co robisz.
Nawaar:
Odesłał mnie z kwitkiem. Cholera!. Czas wrócić do miejsca startu, czyli do karczmy. Powiedział sobie w myślach patrząc na zamknięte, przed nosem drzwi. Wiedział również, że strażnicy mu nie odpuszczą choćby na krok. Dlatego nie zwracał na nich uwagi i ruszył do karczmy zwanej obieżyświata.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej