Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test kruka #11
Nawaar:
- Wracam, by powiedzieć że nie zdobyłem żadnego klucza. Wszędzie za mną łaziło dwóch strażników, jakby wiedzieli że coś chcę zrobić. Trochę to dziwne przyznam. Dobra nie jestem wstanie szukać i odnaleźć tego jakiegoś tam klucza do bogactwa, tylko dlatego że szukałem prawie wszędzie. Odnalazłem osobę dość bogatą, ale pewnie ją znasz więc to bezsensu wyjawiać jego imię. Dodatkowo nie zdobyłem od niego klucza. Także zawiodłem, na całej linii.
Canis:
- Wierzyłam, że jako elf będziesz miał trochę więcej finezji w działaniu, a twoja natura nie będzie tak płytka, by żądać tylko pieniędzy. Nie jesteśmy tylko łakomymi na grzywny osobami, nie jesteśmy tak płytcy, jak sobie wyobrażałeś, szukałeś chyba kogo innego, a nie nas. Trudno, może następnym razem okażesz się bardziej rozgarnięty. ÂŻegnaj. - Powiedziała zostawiając cię w mieście, a sama zniknęła w uliczkach.
Wyprawa zakończona niepowodzeniem!
Podsumowanie: gracz podjął się zlecenia i miał dostarczyć zleceniodawczyni "Klucz do bram bogactwa" - sam miał zinterpretować znaczenie i cel zadania. Udał się do dzielnicy obywatelskiej, zaczęło padać, straż zainteresowała się jego osobą. Chcąc zgubić straż wrócił do swojego domu w podgrodziu. gdy wyszedł straż ponownie udała się za nim, tak dotarł do karczmy, by dowiedzieć się, gdzie znajdzie bogatą osobę. Uzyskując informację na temat osoby zajmującej się lichwą udał się tam, a straż za nim, w domu było parę osób, oraz straż pilnującą go uniemożliwiła jakiekolwiek ruchy względem lichwiarza. gracz ponownie wrócił do karczmy, gdzie zadął pytanie dotyczące czym jest bogactwo i odpowiedź uzyskał. Niestety gracz nie zrozumiał intencji zadania i zrezygnowany wrócił do zleceniodawczyni uznając swoją misję za porażkę.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej