Tereny Valfden > Dział Wypraw
Potłuczone szkło
Aaria Kruczowłosa:
Nie miałam pojęcia jakiego typu pracy będzie ode mnie wymagał, ale zawsze to może wiązać się z jakimś zarobkiem, nawet jeżeli potrąci mi z zapłaty koszt tej miksturki. -Szczerze to wolałabym to odpracować. Obecnie trochę mi szkoda jest każdej grzywny. Jeżeli to nie będzie problemem to... mógłbyś mi to wpisać w listę długów? - Znowu nie miałam pojęcia, czy postępuję mądrze. Ten gość mnie trochę przerażał.
Canis:
Zawołał karczmarza i przyszedł facet ze stalowym hakiem. oddelegował go do zielarz po gnatozrost. Po około 20 minutach karczmarz z hakiem przyleciał i podał ci miksturę gnatozrostu.
Nazwa: gnatozrost (0,4l)
Cena: 30 grzywien
Działanie: Przyśpiesza zrastanie się złamanych kości. Pełna regeneracja trwa do 24h od momentu spożycia mikstury. Przed zażyciem kość należy nastawić aby uniknąć jej krzywego zrośnięcia.
Podał ci miksturę.
- Wypij. spotkamy się jutro. - Powiedział i wstał z miejsca, po czym razem z karczmarzem wyszli zostawiając cię samą na 24 godziny - okres zrastania nastawionej już kości czaszki
Aaria Kruczowłosa:
Wypiłam miksturę, i zostałam w pokoju sama ze swoimi myślami. Pomyślałam, że dobrym pomysłem będzie, jeżeli spróbuję się przespać. W końcu nic innego nie miałam do roboty. Znowu położyłam się i spróbowałam zasnąć. Liczyłam na normalny sen. Nie chciałam znowu wracać w ciemność. Do tych strasznych głosów panujących nade mną. Chciałam po prostu zregenerować siły.
Canis:
Zasnęłaś i spałaś jak by cię uśpiono jakimiś środkami. obudziłaś się po 24 godzinach. ból głowy zelżał, lecz nadal nie byłaś w pełni zdrowa, ale w pełni mogłaś się poruszać oraz funkcjonować bez omdleń i innych niewyjaśnionych stanów rzeczy.
//Nie będziemy tyle czekać. Po prostu posuniemy akcję do przodu bo i tak jesteśmy o dzień do tyłu fabularnie.
Aaria Kruczowłosa:
Wstałam i lekko zataczając się opuściłam pomieszczenie. Bynajmniej nie było już to spowodowane tymi śmiesznymi omdleniami, a po prostu zbyt długim snem. Teraz przede wszystkim musiałam iść zrobić siusiu. Przydałoby się również coś wszamać. Najpierw musiałam jednak znaleźć tych mężczyzn co mi tutaj pomogli. Oczywiście nie zamierzałam im już dziękować. Wypoczęłam na tyle dobrze, że czułam się już w porządku. Przynajmniej w takim stopniu, by nie czynić takich, w moim mniemaniu, niestosowności. W każdym razie w chwili obecnej chciałam pogadać z tym, u którego mam dług. Obecnie miałam zadanie, jednak chciałam już znać szczegóły odnośnie tego co, kiedy i jak? Mógłby mi też powiedzieć gdzie znajdę tego Mirka. Rozpoczęłam poszukiwania.
//Ja tam wolę powolutku iść do przodu bo ostatnio zbyt posuwałem akcję i Blaze się wkurzał :P W każdym razie to Twoja rola ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej