Tereny Valfden > Dział Wypraw

Demony duszy mojej w głębi umysłu mego

<< < (9/21) > >>

Dragosani:
Dragosani usłyszał trzepot skrzydeł. To znaczy słyszał go cały czas, lecz jedno jego źródło zaczęło się szybko przybliżać. Zza pleców wampira. Odwrócił się więc natychmiast. Akurat we właściwym momencie, aby dostrzec nadlatującego szybko kruka. Odczekał krótką chwilę, tak aby ptak się zbliżył, po czym szybko odskoczył na bok. Gdy kruk przelatywał obok niego, wampir ciął mieczem. Ostrze trafiło, rozcinając w pół ciałko demonicznego zwierzęcia.
3x Demoniczny kruk
1x Biały demoniczny kruk (wszystko takie same, jak normalny, tyle że jest biały)

Isentor:

--- Cytat: Aragorn w 21 Czerwiec 2014, 12:59:24 ---- Nie no, ładne są. Heshar! - Wykrzyczał inkantację podmuchu ognia wyciiągając przed siebie obie dłonie, podmuch zmienił kilka kruków w kupki popiołu.

18x Demoniczny kruk
1x Biały demoniczny kruk

--- Koniec cytatu ---
//W przypadku tego postu nie należy się żaden talent. Prowadzący wyprawę powinien zwrócić graczowi uwagę. Przecież powiedziane było wcześniej, że nie można trafić do latających w powietrzu kruków. Tym bardziej podmuchem, który ma mały zasięg. Pozostali gracze wybrnęli z sytuacji wzorowo.

Hagmar:

--- Cytuj ---że traci on jedną inkantację na post oraz nie jest w stanie wycelować z broni dystansowej, a tym samym trafić w żaden cel.
--- Koniec cytatu ---
//Isu, w chmarę latających ptaków nie trafić 5 metrowym słupem ognia? Ich jest masa. Fuck logic, ale ty wiesz lepiej...

Isentor:

--- Cytat: Aragorn w 21 Czerwiec 2014, 18:01:36 ---//Isu, w chmarę latających ptaków nie trafić 5 metrowym słupem ognia? Ich jest masa. Fuck logic, ale ty wiesz lepiej...

--- Koniec cytatu ---
//Rzeczywiście bardzo logiczne.

--- Cytuj ---Gracz musi mieć wolne ręce. Zasięg podmuchu wynosi 5 metrów po prostej od dłoni maga. Zaklęcie wymaga 1 formy inkantacji. Podmuch jest w stanie spalić wszystko, czego wytrzymałość wynosi mniej niż 20 punktów.
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Darlenit w 21 Czerwiec 2014, 11:40:03 --- - Krukiem. Byłem krukiem. Lecz co pozostało po ptaku z podciętymi skrzydłami? - odparł nieco nostalgicznie.
Darlenit gwałtownie rozłożył ramiona na boki. Wydał z siebie okrzyk bólu. W jego klatce piersiowej rozwarła się dziura, z której zaczęły w błyskawicznym tempie wylatywać krukopodobne stworzenia. Gdy ostatni się wydostał, ciała maurena już tam nie było. Demoniczne kruki zaczęły krążyć wokół was w odległości do 15m, starając się was zdezorientować. Wśród nich był jeden wyjątkowy okaz. Biały.
Co chwilę pojedyncze sztuki starają się was zadrasnąć skrzydłem lub dziobem.

24x Demoniczny kruk
1x Biały demoniczny kruk (wszystko takie same, jak normalny, tyle że jest biały)

Dezorientacja - Krążąca wokół przeciwnika chmara (tj. przynajmniej 10 sztuk) demonicznych kruków dezorientuje go na tyle, że traci on jedną inkantację na post oraz nie jest w stanie wycelować z broni dystansowej, a tym samym trafić w żaden cel.

--- Koniec cytatu ---

Izabell Ravlet:
// Przepraszam, mój błąd. Coś mi świtało, ale nie zareagowałem, jak powinienem.
Z sześciu "zabitych" przez Aragorna kruków, cztery wracają do obiegu. Uznajmy, że podczas używania zaklęcia Czarny trafił każdorazowo w jednego, atakującego go demona.

Pomiędzy krukami znów coś błysnęło i trzy sztuki padły. Zauważyli to tym razem wszyscy.

4x Demoniczny kruk

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej