- Oj jak sama nazwa wskazuje, ale może od początku. Najważniejszy jest kapitan i to on lub ona na okręcie jest drugą osobą po Bogach. Później jest bosman, który na dużych jednostkach zazwyczaj nazywany jest pierwszym oficerem i to zazwyczaj on pełni funkcję sternika, czyli osoby sterującej okrętem. Kucharz i medyk okrętowy to wiadomo, dbają o siłę i zdrowie załogi, chociaż w czasie kryzysu są pełnoprawnymi siłami obronnymi czy atakującymi na okręcie. Cieśla odpowiada za bieżące naprawy statku. Dziura w kadłubie, pęknięta reja. To jego zadanie, zwykle z kilkoma członkami załogi dba o całą stolarkę, którą można wykonać nim zawinie się do stoczni, by przeprowadzić gruntowny remont. - powiedziałem.
-Puszkarz to osoba dowodząca główną baterią dział znajdujących się na pokładzie działowym, czyli w przypadku mojej fregaty drugim pokładzie. On nadzoruje proces wydawania prochu, kul i celowania głównym działem. On też odpowiada bezpośrednio przede mną za samowolkę i na przykład strzał bez rozkazu. Często na okręcie znajduje się też dowódca piechoty morskiej, czyli regularnego oddziału, który walczy na okręcie w czasie bitew i abordaży. Oczywiście jest jeszcze kwatermistrz, który trzyma pieczę nad kubrykiem i ładowniami. Jest odpowiedzialny za monitorowanie poziomu wody pitnej, jedzenia i podstawowych sprzętów na okręcie. Jego zadaniem jest również ograniczenie liczby szczurów, które zawsze panoszą się po okrętach. To chyba tyle z takich podstawowych funkcji. - powiedziałem.
- Chociaż można jeszcze wspomnieć o nawigatorze, który w przypadku nieznanych akwenów oblicza kursy i szlaki wodne dla floty. Chociaż zazwyczaj to sam kapitan jest za to odpowiedzialny.