Tereny Valfden > Dział Wypraw
Obezwładniająca ciemność
Funeris Venatio:
Szeklan niestety nie zdołał powalić warga na ziemię, gdyż ten w ogóle do niego nie podszedł.
//Napisałem, że warg nie atakuje, pamiętasz?
DarkModders:
Szeklan poprawił tarcze i ruszył w kierunku warga
Funeris Venatio:
//No i teraz popsułeś dobre wrażenie z poprzednich kilku postów. Dlaczego tylko "ruszyłeś"? W tej chwili z twojego opisu wynika, że idziesz sobie jak gdyby nigdy nic w stronę śmiercionośnej bestii. "Poprawiłeś tarczę", ale co to znaczy, że poprawiłeś tarczę? Uniosłeś ją? Opuściłeś? Może poprawiłeś na plecach? Zwracaj na to uwagę, bo to nie jest byle wilk, na którym masz finiszer. W tym konkretnym przypadku będziesz musiał się postarać, żeby trafić. Opisuj dokładnie każdy cios, każdy unik, każde zastawienie się. Pamiętaj o swoich atrybutach, wadach i zaletach swojej postaci. Jeżeli robisz unik, to napisz jak go robisz, nawet jakie mięśnie wykorzystujesz. Ważny jest przecież kierunek, odległość, zachowanie równowagi, balans ciałem. Jeżeli nie wiesz, czy coś ma szansę powodzenia, to wstań sprzed komputera i po prostu spróbuj wykonać taki manewr. Kucnij, zasłoń się poduszką, czy czymś, i zobacz, czy np. zdołałbyś takim a nie innym ruchem zablokować atak, albo czy nie odsłaniasz się całkowicie, gdy piszesz "uderzyłem od góry w łeb, powalając bestię na ziemię". Huu... Rozpisałem się. Pamiętaj, co ci mówiłem na początku, to jest takie rozszerzone zadanie szkoleniowe. :)
A warg ruszył w kierunku Szeklana. Powoli stawiał nogę za nogą, wszystkie cztery mocne łapy uderzały w miękką ziemię i twarde kości, które spoczywały na dnie tej pieczary. Oczy bestii lśniły przerażająco. Widać to było w blasku pochodni, która wcale nie najgorzej oświetlała teren wokół.
//Warg jest w odległości 15 metrów od Ciebie, idzie w twoją stronę, by wykonać atak przewrócenie, skacząc chwilę przed atakiem.
DarkModders:
Szeklan czuł co sie święcie. Zasłonił sie tarczą i pobiegł w kierunku warga, który był na wprost Szeklana. Wiedział że to potwornie silne zwierze. Warg był już na wyciągnięcie ręki. Szeklan zamachnął sie toporem chcąc trafić warga w głowe jednak uderzenie nie było zbyt celne.
Funeris Venatio:
Szeklan zamachnął się toporem chcąc trafić warga w głowę, jednak uderzenie nie było zbyt celne. Do tego wszystkiego Szeklan powinien wiedzieć, że przed przewróceniem przez taką bestię należy wykonać unik, nie atakować na siłę, licząc na trafienie. Warg powalił jeszczuroczłeka i starał wgryźć mu się w twarz.
//Przed atakiem przewrócenie należy wykonać unik, tylko tak można się przed tym obronić. Nie czytasz statystyk bestii! Teraz musisz wykombinować jak nie dać się zagryźć.
// I NA CHOLERĂ PISAÂŁEÂŚ, ÂŻE ATAK BYÂŁ NIECELNY?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej