Tereny Valfden > Dział Wypraw

Szukając dowodów - Tańczący z krasnalem III

<< < (17/29) > >>

Adaś:
-Dziwne że nie słyszeliście.-Powiedziałem wciąż pewnym głosem, po czym zrobiłem kolejny łyk piwa i mówiłem dalej:
-Dziwi mnie to w szczególności skoro wiem z własnego doświadczenia, że za wszystkich którzy służyli pod Sado Kherem są wysokie nagrody. Tyczy to się głównie ludzi, którzy pełnili jakieś ważne funkcje w jego armii.-Urwałem na chwilę aby zrobić szybki łyczek piwa i spytałem tak dla pewności, tym razem patrząc na barmana lekko spod czoła-O Sado Kherze słyszeliście tu w ogóle?

Canis:
-  No oczywiście. Nasz wzór do naśladowania... Wiesz co? Idź zagadaj, tylko ostrożnie z nimi. Mają swoje zebranie teraz i będą na pewno niezadowoleni z niechcianego gościa. Jakoś tak zawczasu powiedz co znaczysz, tylko szybko i ładnie to powiedz, nie każdy tam tak kumaty jest.

Adaś:
-Skoro tak mówicie, to i spróbuje.-Powiedziałem i zrobiłem ostatni łyczek z kufla, po czym wstałem i skierowałem się do wcześniej wskazanych drzwi. Kiedy przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł, odwróciłem się z powrotem w kierunku baru i powiedziałem do barmana:
-Dajcie mi jeszcze jakąś dobrą wódkę co oni tam lubią.

Canis:
- Masz butelkę wody. Nic innego nie piją. - Powiedział i wręczył ci litrową podłużną butlę z wodą.

Adaś:
-Poważnie?-Spytałem bardziej retorycznie, gdyż nie wydawało mi się aby mnie chciał okłamać. A nawet jeśli to kto mi zabroni mieć przy sobie butelkę wody? Więc nie pozostało mi nic innego jak zapukać do drzwi, szybko do nich podszedłem i głośno zapukałem. Tu się na chwilę zawahałem nie wiedząc czy wchodzić, czy jednak czekać na wezwanie. Ostatecznie postanowiłem wejść, gdyż założyłem z podanej relacji, że najpewniej usłyszę zza drzwi coś w stylu "Wypierdalać". Więc otworzyłem drzwi i przestąpiłem dwa kroczki i szybko powiedziałem, skracając swoje wymyślone nazwisko:
-Jestem Khanervin, dość bliski współpracownik Sado Khera. Mam pewną ofertę dla Malahara!
Mówiąc to prawą rękę wciąż trzymałem na klamce, aby w razie lecącego w moją stronę jakiegoś najzupełniej przypadkowego noża, mieć nikłą szanse się zasłonić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej